reklama
Przewrotka
Fanka BB :)
Hej dziewczyny! Pomóżcie zinterpretować mi te wyniki po glukozie
Na czczo : 3,97 mmol/l
Po 1 h : 5,88 mmol/l
Po 2 h : 2,47 mmol/l
Na czczo : 3,97 mmol/l
Po 1 h : 5,88 mmol/l
Po 2 h : 2,47 mmol/l
Szczęśliwakobieta
CZAICIE ze zbiłam sobie kostkę ledwo chodzę jutro może pojadę na prześwietlenie.. co za pech poslizgnelam się i tak mocno o noge dobrze ze nie ma brzuch :/
mamakochajaca
Współczuje i trzymamy krzciuki żeby było dobrze. Kiedyś się połknęłam w parku z psem (w poprzedniej ciąży o korzeń drzewa). Spadłam na szczęście jak kot na cztery ‚lapy’. Niestety w ciąży trudniej utrzymać równowagę i wypadki się zdarzają. Życzę żeby się dobrze skończyło.CZAICIE ze zbiłam sobie kostkę ledwo chodzę jutro może pojadę na prześwietlenie.. co za pech poslizgnelam się i tak mocno o noge dobrze ze nie ma brzuch :/
Juana19
Trzymam kciuki. Uważaj na siebie!CZAICIE ze zbiłam sobie kostkę ledwo chodzę jutro może pojadę na prześwietlenie.. co za pech poslizgnelam się i tak mocno o noge dobrze ze nie ma brzuch :/
mamakochajaca
Moja córka jest mega aktywna, ćwiczy chyba karate, pewnie będzie jak synek długa (synek nigdy się nie zmieścił w pajac 0-1 czy 56, dobrze ze miałam w r 62. Jest bardzo nisko, myślałam ze tak rękami na dole rozrabia a się okazało na wizycie dwa dni temu za nogi ma na dole. Ale na gorze tez daje niezłe rączkami. Zdarza się ze ten brzuch cały podlatuje do góry. Najbardziej aktywna jest od 17, w nocy, rano, czasem jak zjem lub przed tym jak jemDziewczyny,
Czy Wasze dzieciaczki też tak „szybko” kopią? mam wrażenie, że jak Helenka się włączy to dosłownie tysiąc ruchów na sekundę robi w tym brzuchu...
Ja mam już 14 kg na plus, podobny wzrost. Jak dziewczyny to robicie że tyjecie po 5 kg?Ile już macie kg na plus?
Ja ogólnie do 16 tyg miałam mało ruchu więcej leżałam niż robiłam bo bałam się kolejnego poronienia.. a teraz już dużo robię chociaż sił już coraz mniej ja mam 10+ już lekarz mówi ze ok tyje wzrost 162 zaczęłam 30 tydzień
mamakochajaca
Nie wiem. Ja ogólnie w poprzedniej ciąży na początku nie mogłam jeść więcej jako polowe tego co normalnie bo od razu wymiotowałam, wymiotowałam w sumie to samego końca, w trakcie przyjęcia do szpitala między papierami, w trakcie porodu a potem w trakcie cc. Jak około 26 wykryto cukrzyce ciazowa to utrzymywałam dieta wiec albo już wogole nie przybierałam albo przybierałam prawie nic a nawet chyba kg zgubiłam. Po porodzie byłam od razu 10 kg do tylu czyli warzyłam mniej jak przed ciaza. Wydaje mi sie ogólnie ze ja nie jem smażonego prawie wcale, głownie gotowane lub z piekarnika. Mięso w poprzedniej ciąży to mi jakoś nie wchodziło, mogłam tylko troszeczki fileta z indyka lub gotowanego krolika. Jem małe porcje 5 lub więcej razy dziennie. Przy cukrzycy ciążowej to nie mogę więcej jak kromkę chleba czy pół buły na raz. Pije mega dużo wody. W ciąży. Po prostu ogromnie chce mi sie pic. Nu i ja głownie leżę w ciąży, w poprzedniej dałam czasem rady wyjść na 10 minut z psem, w tej wogole z domu nie wychodzę a od 20 tygodnia jak miałam żywa krew i niedługi pobyt w szpitalu to nawet po domu staram sie nie chodzić bez potrzeby. Nie wiem czy pomogłam. Co ciekawe po tej drugiej ciąży tak mi sie spodobała nowa ja czyli ta chudsza ze utrzymywałam taki sposób odżywiania małe posiłki więcej razy. Na początku człowiek jakby głodny, potem żołądek chyba sie zmniejsza. I nie chodzisz głodna.Ja mam już 14 kg na plus, podobny wzrost. Jak dziewczyny to robicie że tyjecie po 5 kg?
reklama
K1991
Tu chyba najbardziej znaczące są uwarunkowania genetyczne. Ja na razie mam 5 kg do przodu (obecnie 30tc), ale kto wie może teraz zacznę mocniej przybierać i wszystkie kilogramy nadrobię. Szczerze to zdaje mi się, że mam jakiś mały ten brzuch ale jem wszystko normalnie, a na usg 3 trymestru nie wyszły żadne nieprawidłowości a mały wtedy szacunkowo ważył 1400g, i z usg wychodziło parę dni naprzód w stosunku do daty z om. Więc chyba tak musi byćJa mam już 14 kg na plus, podobny wzrost. Jak dziewczyny to robicie że tyjecie po 5 kg?