reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2021

reklama
Zauważyłam wogole, że od początku sporo nas ubyło i to nie tylko ze względu na jakąś dramę ( swoją drogą zastanawiam się gdzie jest @Ces 🙈 która jak przejrzałam dramę o której nie miałam pojęcia - była bardzo aktywna).. Czy Wy też jesteście na grupach np na fejsie?
Czy już wogole np na innych grupach listopadowych Mamusie robią wyprawki! Albo coś polecają?
Ja niemam kont społecznościowych 🙈 bo musiałam od tego odpocząć i czuję się teraz zacofana 😂

Zauważyłam wogole, że od początku sporo nas ubyło i to nie tylko ze względu na jakąś dramę ( swoją drogą zastanawiam się gdzie jest @Ces [emoji85] która jak przejrzałam dramę o której nie miałam pojęcia - była bardzo aktywna).. Czy Wy też jesteście na grupach np na fejsie?
Czy już wogole np na innych grupach listopadowych Mamusie robią wyprawki! Albo coś polecają?
Ja niemam kont społecznościowych [emoji85] bo musiałam od tego odpocząć i czuję się teraz zacofana [emoji23]
Ja na fajsie jestem na grupie mam listopadowych/grudniowych [emoji16] Ale jak tam czasami czytam co dziewczyny piszą że ktoś to rodził w 24 tyg i komentarze do wpisu że polowa z tych dziewczyn potracili maluszki, np jedna urodziła normalnie w 39 tyg a bobas żył tylko kilka godzin i niewiadomo czemu [emoji22]kurcze aż coraz bardziej źle myślę i zastanawiam sie czy aby mi sie nic takiego nie przytrafiło [emoji45] Chyba wolałabym nie czytać takich wpisów bo jeszcze intensywniej myślę gorzej [emoji51]

Ja piszę tylko z dziewczynami z którymi mam kontakt jeszcze z ciąży z synem. Wtedy pisałyśmy w ciąży na mjakmama, a jak chciałyśmy pokazać nasze maluchy to zrobiłyśmy zamknięta grupę na fb i mamy taką swoją mała rodzinkę do teraz. Nie przemawiają do mnie grupy w których jest po 4 tys członków. Totalna wylęgarnia głupot.

Mi pozwolili tylko siku iść zrobić a tak to nic więcej.
Teraz mam większy luksus bo jestem sama w gabinecie i sobie leżę na kozetce :D
A na poprzedniej krzywej ok 18 tc musiałam siedzieć w poczekalni z pacjentami
A jak się czujesz? Mnie przeraża robienie krzywej w te upały...

Zauważyłam wogole, że od początku sporo nas ubyło i to nie tylko ze względu na jakąś dramę ( swoją drogą zastanawiam się gdzie jest @Ces [emoji85] która jak przejrzałam dramę o której nie miałam pojęcia - była bardzo aktywna).. Czy Wy też jesteście na grupach np na fejsie?
Ja niemam kont społecznościowych [emoji85] bo musiałam od tego odpocząć i czuję się teraz zacofana [emoji23]
Może dziewczyny na innych grupach są, na portalach albo wrócą bliżej porodu? Nie mam ani GB ani IG ani nic innego, udzielam się tylko tutaj więc nie mam żadnego porównania [emoji4]

reklama
Ooooo[emoji28][emoji28][emoji3059][emoji3059] ja już odliczam mam nadzieje ze się pokaże tym razem buźkę xhce coś słodkiego zjeść przed wizyta żeby się kręcił [emoji28]
Praktykuje jedzenie słodyczy przed każdym usg, póki co najlepiej zadziałała gorzka czekolada (a tak na prawdę pół tabliczki - tłumacze się tylko tym, że to były powtórne połówkowe i tak bardzo bałam się, że znowu nic nie będzie widać, że uznałam, że zjedzenie takiej ilości słodyczy to mniejsze zło! [emoji3526])

Do góry