Tez miałam raz o było ok, ale nie byłam wtedy w ciąży, tylko na badaniach w szpitalu i leżałam sobie w łóżeczku po wypiciu glukozy. Nie wiem jak będzie teraz w ciąży i w tej masce na twarzy w poczekalniJa mam wizytę jutro. Zapewne wtedy dostanę zalecenie krzywej. Już raz miałam i było okej W sumie to mi to smakuje.
reklama
MiśZielinka
Fanka BB :)
A jk wyprawkowo? Szykują już coś tam dIewczyny?ja jestem na FB na listopadowe mamy 2021 co prawda kilka dni ale na razie jest dobrze nie zauważyłam jakiegoś jadu , dziewczyny fajnie odpowiadają , znowu jak byłam na grupie ciąża pytania i odpowiedzi to tam co drugi post z zapytaniem a tam pod postem pełno jadu ...
MiśZielinka
Kobietki a powiedzcie mi czy stosujecie raid? Na komary
Znalazłam w Rossmannie taki dla dzieci od 1 roku życia.. U nas grasują 2 i raid był zawsze skuteczny ale teraz się zastanawiam czy nie wpłynie to jakoś na mnie.. Córka biedna jest cała pogryziona.. Kupiłam jej kremik i spray ale zawsze działał ten raid i niewiem co mam zrobić?
Znalazłam w Rossmannie taki dla dzieci od 1 roku życia.. U nas grasują 2 i raid był zawsze skuteczny ale teraz się zastanawiam czy nie wpłynie to jakoś na mnie.. Córka biedna jest cała pogryziona.. Kupiłam jej kremik i spray ale zawsze działał ten raid i niewiem co mam zrobić?
Natalia9898
tak szykują niektóre już mają większą połowęA jk wyprawkowo? Szykują już coś tam dIewczyny?
hikari_ona
Ja powoli zaczynam myśleć o porodzie, chociaż mam trochę jak @Unficzka - że jeszcze trochę nie dociera to do mnie, bo to pierwszy poród. Boję się bólu. Po wypadku leżałam w szpitalu pół roku i wtedy zniosłam naprawdę dużo i mam wrażenie, że obniżył mi się próg bólu. Dlatego chciałabym rodzić naturalnie, ale ze znieczuleniem. Mam nadzieję, że się uda
Co do wyprawki - my jeszcze nie mamy absolutnie niczego. W sierpniu zrobimy rundkę po sklepach, żeby osobiście sprawdzić wózki, a później pewnie zamówimy wybrany model przez internet. Ale nie mamy jeszcze wybranego żadnego modelu, ani niczego takiego. Może wynika to z tego, że ja ostatnio gorzej się czuję, opadłam trochę z sił chyba przez te upały i nawet nie mam do tego głowy. A z drugiej strony, chyba cały czas boję się zapeszać.
@MiśZielinka - ja używam Palmersa i jestem bardzo zadowolona. Nie stosuję go codziennie, bo musiałam wprowadzić jeszcze balsam do ciała z Biodermy do skóry atopowej, ze względu na ogromny świąd - ale po nim skóra też jest cudownie nawilżona - jedynie zostaje taki trochę lepiący filtr na skórze.
Co do wyprawki - my jeszcze nie mamy absolutnie niczego. W sierpniu zrobimy rundkę po sklepach, żeby osobiście sprawdzić wózki, a później pewnie zamówimy wybrany model przez internet. Ale nie mamy jeszcze wybranego żadnego modelu, ani niczego takiego. Może wynika to z tego, że ja ostatnio gorzej się czuję, opadłam trochę z sił chyba przez te upały i nawet nie mam do tego głowy. A z drugiej strony, chyba cały czas boję się zapeszać.
@MiśZielinka - ja używam Palmersa i jestem bardzo zadowolona. Nie stosuję go codziennie, bo musiałam wprowadzić jeszcze balsam do ciała z Biodermy do skóry atopowej, ze względu na ogromny świąd - ale po nim skóra też jest cudownie nawilżona - jedynie zostaje taki trochę lepiący filtr na skórze.
EmiD
Ja sie boje ze będę sama bez partnera a brzuszek dosłownie od tygodnia mi wyszedł i widzę że zaczynam tyć niby nie jem dużo a mam wrażenie że jakoś szybko tyje. Dziś zaczęłam 23 tydzień jakoś to do mnie nie dociera.Dziewczyny, a jakie macie nastawienie do porodu? Boicie się czy raczej spokojnie do tego podchodzicie?
Ja.mama
Ja kupiłam naturalny spray na komary bez żadnej chemii i się pryskam. Bardzo drogi ale działa - polecam.Kobietki a powiedzcie mi czy stosujecie raid? Na komary
a po ukąszeniu żel z jonami srebra (ten z kolei tani ) - chwila moment i przestaje swędzieć i schodzi opuchlizna
Załączniki
hikari_ona
Dziewczyny, a czy któraś z Was boryka się z zaparciami? U mnie do tej pory wszystko było super, a od 3 dni jest męka. Fakt, że przed tym przez kilka dni gorzej się odżywiałam, ale już wróciłam na dobre tory. Piję duuużo wody, na noc zalewam sobie śliwki suszone wrzątkiem i rano to wypijam, piję szklankę zakwasu z buraków dziennie, wczoraj piłam też sok z kiszonych ogórków, dziś na śniadanie zjadłam takie kombo - jogurt naturalny, płatki gryczane, daktyle, suszone śliwki, suszona żurawina, suszone wiśnie i jabłko. Trochę pomogło, ale to jeszcze nie jest to. Boję się, że nabawię się hemoroidów, a baaaardzo chciałabym tego uniknąć Macie może jakieś swoje sposoby?
Zastanawiam się też, czy to nie wina Prenatal Duo, które biorę. Teraz w aptece była tylko "nowa formuła" z laktoferyną. We wcześniejszej wersji było więcej czystego żelaza, a tutaj jest trochę mniej żelaza i do tego właśnie laktoferyna. Bierze któraś z Was te suple?
Zastanawiam się też, czy to nie wina Prenatal Duo, które biorę. Teraz w aptece była tylko "nowa formuła" z laktoferyną. We wcześniejszej wersji było więcej czystego żelaza, a tutaj jest trochę mniej żelaza i do tego właśnie laktoferyna. Bierze któraś z Was te suple?
EmiD
Ja jestem na fb dziewczyny pokazują wyprawki doradzają sobie naprawdę fajna atmosfera jest polecam Musze bo sie uduszę Nie wytrzymałam do sierpnia i dzis cos w końcu kupiłam.Zauważyłam wogole, że od początku sporo nas ubyło i to nie tylko ze względu na jakąś dramę ( swoją drogą zastanawiam się gdzie jest @Ces która jak przejrzałam dramę o której nie miałam pojęcia - była bardzo aktywna).. Czy Wy też jesteście na grupach np na fejsie?
Czy już wogole np na innych grupach listopadowych Mamusie robią wyprawki! Albo coś polecają?
Ja niemam kont społecznościowych bo musiałam od tego odpocząć i czuję się teraz zacofana
Załączniki
reklama
Unficzka
Na komary kupiłam sobie preparat Ziaja dla dzieci i jestem bardzo zadowolona! Pamiętaj, że niektóre preparaty na komary są zabronione dla kobiet w ciąży.Kobietki a powiedzcie mi czy stosujecie raid? Na komary