reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2021

Ja mam wizytę jutro. Zapewne wtedy dostanę zalecenie krzywej. Już raz miałam i było okej 👌 W sumie to mi to smakuje. 😂
Tez miałam raz o było ok, ale nie byłam wtedy w ciąży, tylko na badaniach w szpitalu i leżałam sobie w łóżeczku po wypiciu glukozy. Nie wiem jak będzie teraz w ciąży i w tej masce na twarzy w poczekalni :(

reklama
ja jestem na FB na listopadowe mamy 2021 co prawda kilka dni ale na razie jest dobrze nie zauważyłam jakiegoś jadu , dziewczyny fajnie odpowiadają , znowu jak byłam na grupie ciąża pytania i odpowiedzi to tam co drugi post z zapytaniem a tam pod postem pełno jadu ...
A jk wyprawkowo? Szykują już coś tam dIewczyny?

Kobietki a powiedzcie mi czy stosujecie raid? Na komary
Znalazłam w Rossmannie taki dla dzieci od 1 roku życia.. U nas grasują 2 i raid był zawsze skuteczny ale teraz się zastanawiam czy nie wpłynie to jakoś na mnie.. Córka biedna jest cała pogryziona.. Kupiłam jej kremik i spray ale zawsze działał ten raid i niewiem co mam zrobić?

Ja powoli zaczynam myśleć o porodzie, chociaż mam trochę jak @Unficzka - że jeszcze trochę nie dociera to do mnie, bo to pierwszy poród. Boję się bólu. Po wypadku leżałam w szpitalu pół roku i wtedy zniosłam naprawdę dużo i mam wrażenie, że obniżył mi się próg bólu. Dlatego chciałabym rodzić naturalnie, ale ze znieczuleniem. Mam nadzieję, że się uda :)

Co do wyprawki - my jeszcze nie mamy absolutnie niczego. W sierpniu zrobimy rundkę po sklepach, żeby osobiście sprawdzić wózki, a później pewnie zamówimy wybrany model przez internet. Ale nie mamy jeszcze wybranego żadnego modelu, ani niczego takiego. Może wynika to z tego, że ja ostatnio gorzej się czuję, opadłam trochę z sił chyba przez te upały i nawet nie mam do tego głowy. A z drugiej strony, chyba cały czas boję się zapeszać.

@MiśZielinka - ja używam Palmersa i jestem bardzo zadowolona. Nie stosuję go codziennie, bo musiałam wprowadzić jeszcze balsam do ciała z Biodermy do skóry atopowej, ze względu na ogromny świąd - ale po nim skóra też jest cudownie nawilżona - jedynie zostaje taki trochę lepiący filtr na skórze.

Dziewczyny, a jakie macie nastawienie do porodu? Boicie się czy raczej spokojnie do tego podchodzicie?
Ja sie boje ze będę sama bez partnera a brzuszek dosłownie od tygodnia mi wyszedł i widzę że zaczynam tyć niby nie jem dużo a mam wrażenie że jakoś szybko tyje. Dziś zaczęłam 23 tydzień jakoś to do mnie nie dociera.

Znalazłam w Rossmannie taki dla dzieci od 1 roku życia.. U nas grasują 2 i raid był zawsze skuteczny ale teraz się zastanawiam czy nie wpłynie to jakoś na mnie.. Córka biedna jest cała pogryziona.. Kupiłam jej kremik i spray ale zawsze działał ten raid i niewiem co mam zrobić?
Ja kupiłam naturalny spray na komary bez żadnej chemii i się pryskam. Bardzo drogi ale działa - polecam.

a po ukąszeniu żel z jonami srebra (ten z kolei tani ;) ) - chwila moment i przestaje swędzieć i schodzi opuchlizna

Załączniki

• 4EEAE939-63B4-479E-9A77-BD88AF5F6D32.jpeg
    4EEAE939-63B4-479E-9A77-BD88AF5F6D32.jpeg
    84,8 KB · Wyświetleń: 43
  • C7EFE595-8D1E-4AE8-8F94-6426B78C67F2.png
    C7EFE595-8D1E-4AE8-8F94-6426B78C67F2.png
    76,8 KB · Wyświetleń: 47
Dziewczyny, a czy któraś z Was boryka się z zaparciami? U mnie do tej pory wszystko było super, a od 3 dni jest męka. Fakt, że przed tym przez kilka dni gorzej się odżywiałam, ale już wróciłam na dobre tory. Piję duuużo wody, na noc zalewam sobie śliwki suszone wrzątkiem i rano to wypijam, piję szklankę zakwasu z buraków dziennie, wczoraj piłam też sok z kiszonych ogórków, dziś na śniadanie zjadłam takie kombo - jogurt naturalny, płatki gryczane, daktyle, suszone śliwki, suszona żurawina, suszone wiśnie i jabłko. Trochę pomogło, ale to jeszcze nie jest to. Boję się, że nabawię się hemoroidów, a baaaardzo chciałabym tego uniknąć :( Macie może jakieś swoje sposoby?

Zastanawiam się też, czy to nie wina Prenatal Duo, które biorę. Teraz w aptece była tylko "nowa formuła" z laktoferyną. We wcześniejszej wersji było więcej czystego żelaza, a tutaj jest trochę mniej żelaza i do tego właśnie laktoferyna. Bierze któraś z Was te suple?

Zauważyłam wogole, że od początku sporo nas ubyło i to nie tylko ze względu na jakąś dramę ( swoją drogą zastanawiam się gdzie jest @Ces 🙈 która jak przejrzałam dramę o której nie miałam pojęcia - była bardzo aktywna).. Czy Wy też jesteście na grupach np na fejsie?
Czy już wogole np na innych grupach listopadowych Mamusie robią wyprawki! Albo coś polecają?
Ja niemam kont społecznościowych 🙈 bo musiałam od tego odpocząć i czuję się teraz zacofana 😂
Ja jestem na fb dziewczyny pokazują wyprawki doradzają sobie naprawdę fajna atmosfera jest polecam🙃 Musze bo sie uduszę 🤣 Nie wytrzymałam do sierpnia i dzis cos w końcu kupiłam.

Załączniki

• 20210719_090318.jpg
    20210719_090318.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 88
  • 20210719_090302.jpg
    20210719_090302.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 88
reklama
Na komary kupiłam sobie preparat Ziaja dla dzieci i jestem bardzo zadowolona! Pamiętaj, że niektóre preparaty na komary są zabronione dla kobiet w ciąży.

Do góry