reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

reklama
To tylko sen, za dużo mamy obaw w głowie i pewnie przez to. Spokojnie, cieszmy się tym co jest teraz :)

No codziennie gdy się budzę łapię się za brzuch i sprawdzam czy jest taki sam. Dziś znów wydaje mi się mniejszy więc znowu lekko panikuję. A na betę wybieram się dopiero jutro. Ehhhh

Powiem wam że zwariowałam poszłam do apteki po test bo sobie myślę , nic mnie nie boli poza piersiami ,mdłości nie mam to sprawdzę czy aby ciąża jest nadal [emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787][emoji1787] jak zobaczyłam dwie bordowe krechy to już pewna jestem że dzidziolek się zadomowił i dobrze mu jest [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji7][emoji8][emoji3059]
ja miałam 10 szt z allegro, od tygodnia wiem że ciąża jest ale i tak je robię co dwa dni :D dzisiaj zrobiłam ostatni, i w końcu jest tłusta krecha :)

Czytam wasze posty na bieżąco, nawet już wczulam się w rolę listopadowej ale niestety chyba lipa z tego
Dziś zrobiłam test i drugiej kreski brak
Nawet cień cienia nie wyszedł a okres ma przyjść między jutrem a niedzielą,
Dziś od rana czuje jakby nawet dziś miał przyjść, i z dolegliwości i z nastroju.
Życzę wam wspaniałych 9 miesięcy
Odezwę się jeszcze pewnie jak mnie zaleje;)

No codziennie gdy się budzę łapię się za brzuch i sprawdzam czy jest taki sam. Dziś znów wydaje mi się mniejszy więc znowu lekko panikuję. A na betę wybieram się dopiero jutro. Ehhhh
Też tak mam, na przykład wczoraj miałam wrażenie że jest ogromny a dzis rano już malutki przez to tylko że wczoraj bardzo dużo zjadłam, no i te wzdęcia.. ;) ale podbrzusze zawsze mam takie same, nabrzmiale i jak dotykam jest inne, takie hmm mięsiste? Nie umiem znaleźć słowa ;) ale to wszystko podobno jest normalne :)

Dziewczyny wczoraj miałam śluz w kolorze kawa z mlekiem, a dziś trochę krwi mi poleciało strasznie sie boję

Kochana koniecznie sprawdź czy beta nie spada a jak możesz to leć do gina. Ale w tak wczesnej ciąży z reguły poronienie pojawia się razem z okresem i wtedy krwawi się dość intensywnie ciut bardziej niż na okres. No i więcej skrzepów. Jeśli nic takiego się nie pojawia to może trzeba podtrzymać ciążę..

Dziewczyny wczoraj miałam śluz w kolorze kawa z mlekiem, a dziś trochę krwi mi poleciało strasznie sie boję
Dowiedziałas się o tej ciąży bardzo wcześnie, jak pisałaś wcześniej beta była bardzo niska. Możliwe że to była tak zwana biochemiczna ciąża, lub organizm wyczuł wadliwy zarodek i od razu działa. Podobno większość kobiet nawet nie zdaje sobie z prawy z tego że była w ciąży (chyba że oczekuje i planuje) bo okres przychodzi normalnie, jest tylko bardziej intensywny. Ale to jest ten czarny scenariusz przez który przyszły już miliony kobiet a teraz cieszą się zdrowym potomstwem. Ja jednak liczę że beta Ci rośnie, co dziś się okaże a plamienia się zdarzają więc spokojnie. Poczekajmy na wynik, staraj się odpoczywać :)

reklama
Kochana koniecznie sprawdź czy beta nie spada a jak możesz to leć do gina. Ale w tak wczesnej ciąży z reguły poronienie pojawia się razem z okresem i wtedy krwawi się dość intensywnie ciut bardziej niż na okres. No i więcej skrzepów. Jeśli nic takiego się nie pojawia to może trzeba podtrzymać ciążę..
Nic mnie nie boli, nie ma skrzepów i krwi bylo minimalnie ale caly czas śluz w kolorze kawy z mlekiem. A wynik z bety będę miała Dziś po 16

Do góry