reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

reklama
Hej dziewczyny właśnie wróciłam od gina i usłyszałam bijące serducho :) Dodatkowo dostałam L4 na miesiąc (bo trochę plamię od krwiaka ale podobno mam się nie niepokoić) i nie wiem co ja będę przez tyle czau robić. Wcześniej można powiedzieć że byłam pracoholiczką całę dnie miałam zaplanowane i nawet w niedzielę coś sobie wymyślałam, żeby się nie nudzić a teraz? Hm.. może w końcu nauczę się piec ciasta?

Hej dziewczyny właśnie wróciłam od gina i usłyszałam bijące serducho :) Dodatkowo dostałam L4 na miesiąc (bo trochę plamię od krwiaka ale podobno mam się nie niepokoić) i nie wiem co ja będę przez tyle czau robić. Wcześniej można powiedzieć że byłam pracoholiczką całę dnie miałam zaplanowane i nawet w niedzielę coś sobie wymyślałam, żeby się nie nudzić a teraz? Hm.. może w końcu nauczę się piec ciasta?
Pięknie że serduszko bije to najważniejsze tez miałam plamienie i zwolnienie 2 tyg mam leżeć i odpoczywać, nie dźwigać więc wiem co to znaczy ale tak trzeba tez mam zawsze dzień zaplanowany w pracy ale cóż fasolki są najważniejsze![emoji846]

Super:) teraz tylko będzie dzieciątko zdrowo rosło :) odpoczywaj :*
Ja już się zaczynam stresować przed jutrem, niby wszystko jest ok, żadnych plamien cały czas objawy i czuję się dobrze ale ten niepokój ciągle jest przez poprzednie niepowodzenia..
Ale staram się wierzyć że wszystko z maleństwem dobrze i rośnie sobie zdrowo :)

Wspaniale, że słyszałaś serduszko [emoji3590] w którym tyg jesteś?
Przywykniesz do wolnego w domu też zawsze coś do robotu się znajdzie [emoji6]

Super. Dbaj o siebie.

Jeju ściele dwa łóżka i sapie jak stara baba. Co to będzie później [emoji23]?

reklama
Ja już też po wizycie. Serduszko pięknie biło. Lekarz znowu mnie nastraszył bo powiedział że 6 tydzień a ja mu na to że niemożliwe bo nie mogło dość do zapłodnienia w terminie późniejszym niż 2-3 dni niż OM. Lekarz jeszcze 2 razy sprawdzał wymiar cel i powiedział że faktycznie zarodek jest większy, na podstawie 3 pomiarów ocenił że dzisiaj jest 8t0d a w om 8t2d. Tłumaczył się że przez bardzo mocne tyłozgięcie pierwszy pomiar faktycznie był błędny. Uspokoiłam się. Generalnie z dzidzia wszystko jest ok, następna wizyta za 4 tyg. Poprosiłam lekarza o kilka dni wolnego bo mdłości nie dają mi żyć to dostałam do 12.04.19. wogle zabawne jest to że termin z OM mam na 09.11 a z USG NA 11.11. A mój mąż ma dwóch którzy obchodzą urodziny 10.11. 3 osoba z tak bliskiej rodziny ma szansę razem dmuchać świeczki:)

Do góry