reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Dawno nie zaglądałam tu do Was :) Gratuluje Wszystkim, cieszę, że wszystko u Was okej i maluszki rozwijają się dobrze :)
Ja mam wizytę za 2,5 godziny i jestem tak okropnie zestresowana, że zaraz chyba zwariuję. To moja pierwsza ciąża i nie miałam wczesniej żadnych przykrych doświadczeń, a mimo to stresuję się strasznie :( dzisiaj u mnie początek 8 tygodnia, serduszko już powinno być widać, więc mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
Będzie dobrze ;) to również moja pierwsza ciąża i ogólnie mało wiem na temat dzieci po za tym że u kogoś są małe różowe i słodkie ale damy radę ;) nie my pierwsze i nie ostatnie !

reklama
Dziewczyny u nas na ten etap wszystko Oki- 9t5dc wg usg 9t6d - dzidzia fikala rączkami I nóżkami :)
Odpowiadam o co chodzi z genetykiem. U mnie w lecznicy Citomed mogę skorzystać z badań prenatalnych I testu Pappa za free jeżeli przejdę pozytywnie wywiad z genetykiem tzn muszę spełnić jakieś kryteria- napewno kryterium to wiek powyżej 35 lat , jednak ja mam 33 - W poprzedniej ciąży za wszytko płaciłam, może uda się zaoszczędzić 500 zł, zobaczymy

Dziewczyny u nas na ten etap wszystko Oki- 9t5dc wg usg 9t6d - dzidzia fikala rączkami I nóżkami :)
Odpowiadam o co chodzi z genetykiem. U mnie w lecznicy Citomed mogę skorzystać z badań prenatalnych I testu Pappa za free jeżeli przejdę pozytywnie wywiad z genetykiem tzn muszę spełnić jakieś kryteria- napewno kryterium to wiek powyżej 35 lat , jednak ja mam 33 - W poprzedniej ciąży za wszytko płaciłam, może uda się zaoszczędzić 500 zł, zobaczymy
Czy jesteś z Torunia? Bo ja też chodzę do Citomedu i nie wiem czy to zbieżność nazw czy chodzimy do tej samej [emoji16]

U mnie 5+4, czuje się jakby przejechał mnie pociąg 3x. Raz że jestem rozbita emocjonalnie, dwa boję się ciąży bliźniaczej (po czytaniu na internetach o bliźniakach jednojajowych) i trzy... noc fatalna. Roczniak najpierw nie chce iść spać, później się budzi co dwie godziny. Jeszcze mi kurcze teraz zęby brakują do szczęścia [emoji849]

@Jivka możesz mnie zapisać na 5.04 - to będzie wizyta serduszkowa albo 2x serduszka.

@Vinszka u nas idą 4 I to góra I dół także też nieciekawie- Ale u nas I tak póki co z perspektywy czasu mogę stwierdzić że kolki o wiele gorsze

Z Torunia nie jestem Ale z okolic Bydgoszczy:) jutro zawitam do Torunia:) A dziś wizyta w Lubiczu- czyli już chyba wiesz kto jest moim lekarzem prowadzącym
Już wiem, ten u którego od dawna nie ma żadnego wolnego miejsca [emoji16] A czy jutro wybierasz się do Torunia na wywiad z genetykiem? Bo ja mam akurat jutro o 11:30 [emoji16]

Ostatnia edycja:
Właśnie obejrzałam filmik:
stwierdziłam że wam go polecę, nam się udało ale większość z nas jest po przejściach lub długich staraniach, a jakoś filmik daje kopa. Jak widać jest wiele kobiet takich jak my z historią z mega happy endem [emoji4][emoji4]

Podobno tam już ciężko się dostać na wybrany termin :( a czy wiesz cos o tym by kryterium do takich badań były wcześniejsze poronienia? Mam wypisy ze szpitala z obu sytuacji. Może udałoby się zaoszczędzic na wózek :D

reklama
Już wiem, ten u którego od dawna nie ma żadnego wolnego miejsca [emoji16] ja chodzę do Michała Ziemniarskiego. A czy jutro wybierasz się do Torunia na wywiad z genetykiem? Bo ja mam akurat jutro o 11:30 [emoji16]

Tak jutro ja na 9.40 dr Anna Lange jeśli dobrze pamiętam- A Ty jutro do gin ? Czy też genetyk?

Do góry