reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

reklama
@Psiara1996 jak tam dzisiaj się czujesz??

Dziewczyny ja dalej bez objawów i zaczynam się martwić że coś jest nie tak. Wiem, że nie ma co panikować ale w poprzedniej ciąży było zupełnie inaczej, objawy z każdej możliwej strony a teraz nawet piersi nie bolą a to już 7tydzien leci. Przez ostatnie poronienie jestem straszną panikarą. Wizytę mam w czwartek ale nie wiem czy dziś nie iść na betę, może mnie to uspokoi jakoś.co myślicie?

Dziewczyny ja dalej bez objawów i zaczynam się martwić że coś jest nie tak. Wiem, że nie ma co panikować ale w poprzedniej ciąży było zupełnie inaczej, objawy z każdej możliwej strony a teraz nawet piersi nie bolą a to już 7tydzien leci. Przez ostatnie poronienie jestem straszną panikarą. Wizytę mam w czwartek ale nie wiem czy dziś nie iść na betę, może mnie to uspokoi jakoś.co myślicie?
Ja w pierwszej 0 objawów a teraz cały wachlarz. Nie martw się i ciesz się bo mdłości są okropne :/

Może zrobimy osobny wątek pt wieści z wizyt? Będziemy wpisywały co mówili, jakie badania i zdjęcia. Co Wy na to?
Będzie łatwiej znaleźć potrzebne info
Dobry pomysł bo ja już się pogubiłam kto kiedy, najlepiej jakas tabelka z możliwością edycji i wszystko w jednym miejscu, a pod spodem komentarze jak po :)

Co do badań to po wizycie gdzie był jeszcze sam pęcherzyk dostalam skierowanie na morfologie krwi, mocz, toksoplazmoze i tsh po wizycie serduszkowej nic, zobaczymy co po kolejnej wizycie :)

Ja dostałam liste badan jak tylko pecherzyk zobaczyłam na usg ( zarodka jeszcze nie bylo ).Wszystkie badania robiłam prywatnie w tej samej klinice co chodzę do lekarza.Chociaz wiem że napewno część można zrobić na nfz ...nie wiem jak z tokso,rozyczka itp.ja robiłam odpłatnie i chyba za 6 badań zapłaciłam ponad 400 zł :(
Ja byłam dzisiaj zrobić badania, po pierwszej wizycie serduszkowej dostałam skierowanie.

Było tam 13 pozycji - mocz, morfologia, cytomegalia, toksoplazmoza, różyczka, kiła, hiv, glukoza, przeciwciala antyRh i nie pamiętam co jeszcze, ale niektóre przeciwciała w dwóch klasach, więc to może wszystko. Na grupę krwi nie dostałam, bo mam kartę potwierdzającą grupę. Na szczęście wszystko mam w pakiecie z ubezpieczenia z pracy, bo chyba ponad 500 zł by to kosztowało [emoji849]

Nie wiem jak jest ze skierowaniem od lekarza prywatnego, czy są jakiejś przypadki, że można je zrobić na NFZ.

Nie martw się na zapas. Przecież każda ciąża jest inna. Moje koleżanki w jednej miały mdłości, wymioty w innej nie. A jeszcze inna w jednej ciąży przytyła 30kg w drugiej 11kg i chodziła w dżinsach ,śmigała po sklepach miała tyle energii.

Każda ciąża jest inna. Nie doszukuj się problemów:* ciesz się:)

reklama

Przyrost bety najbardziej poprawny jest jak się badanie powtórzy po 48 h
Ja byłam dzisiaj zrobić badania, po pierwszej wizycie serduszkowej dostałam skierowanie.

Było tam 13 pozycji - mocz, morfologia, cytomegalia, toksoplazmoza, różyczka, kiła, hiv, glukoza, przeciwciala antyRh i nie pamiętam co jeszcze, ale niektóre przeciwciała w dwóch klasach, więc to może wszystko. Na grupę krwi nie dostałam, bo mam kartę potwierdzającą grupę. Na szczęście wszystko mam w pakiecie z ubezpieczenia z pracy, bo chyba ponad 500 zł by to kosztowało [emoji849]

Nie wiem jak jest ze skierowaniem od lekarza prywatnego, czy są jakiejś przypadki, że można je zrobić na NFZ.
Dokładnie, dlatego pisałam wcześniej że za same badania ( zakazno-wirusowe ) było ich chyba z 6 i tam bete i tsh dołączyłam zapłaciłam ponad 400 zł prywatnie , reszta badań typu morfologia , glukoza, mocz cytologia , bakteriologia to dodatkowe osobne badania do zapłaty...wiem na pewno że dużo z nich można też zrobić na nfz :)

Do góry