reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2019

Witajcie dziewczyny.Trochę Was czytam ,a nawet parę razy się logowalam by coś napisać .Powiedzcie mi jak zwalczać nocne cierpniecie dłoni obu.Jestem w szóstym tygodniu
Ooo Kochana. Współczuję. Nijak. Mialam to w 1 ciąży ale dopiero w 8 miesiącu. Najprawdopodobniej ucisk na nerw. Nic z tym nie zrobisz. Magnez średnio pomaga. Mi przeszło po porodzie. W nocy nie spałam , płakałam. Rano płakałam jak wstałam. Nic nie mogłam zrobić. Maz mi wiazal rece na temblakach nas noc zebym nimi nie ruszala ale to tez nie pomagało.

reklama
dzień dobry :) przez weekend mnie tu z Wami nie było a tu przybyło tyle stron ! prowadziłam wykłady całą sobotę i całą niedzielę . W domu byłam po 17 codziennie. w ciągu dnia samopoczucie dobre ale wieczorami boli mnie brzuch. z objawów ciążowych to tylko piersi mi urosły ;) i właśnie ciągnie w podbrzuszu.

Zrobiłam betę i wyszło w czwartek 124 a w sobotę 270 więc przyrost ładny ..... strasznie się jednak boję bo mam za wysokie TSH ... o ciąży wiem od czwartku a mam wrażenie że trwa to już całą wieczność ;D

dziś dzwonię do lekarza.

Miłego dnia !

Ooo Kochana. Współczuję. Nijak. Mialam to w 1 ciąży ale dopiero w 8 miesiącu. Najprawdopodobniej ucisk na nerw. Nic z tym nie zrobisz. Magnez średnio pomaga. Mi przeszło po porodzie. W nocy nie spałam , płakałam. Rano płakałam jak wstałam. Nic nie mogłam zrobić. Maz mi wiazal rece na temblakach nas noc zebym nimi nie ruszala ale to tez nie pomagało.
No właśnie czuję i kręgosłup przecież ciąża taka młoda i już byłby ucisk?

@TakaJaPaulina trzymam kciuki za betę, ja dzisiaj też sprawdzam przyrost [emoji4][emoji4]

Chciałabym spać po 12h... W nocy nie mogłam zasnąć, a rano córkę do szkoły trzeba było zaprowadzić...

Co do mówienia o ciąży, ja z jednej strony napisałabym sobie to na czole, a z drugiej strasznie się boję [emoji33] Rodzicom chcę powiedzieć na święta, a reszcie świata i córce po prenatalnych (ona mocno przeżyła stratę braciszka więc nie wyobrażam sobie znowu tego przechodzić)

Mnie oprócz zmęczenia, to jakiś pomrok umysłu dopada [emoji85] umówiłam się rano na wszystkie badania z krwi i moczu, które trzeba zrobić. Pani przypomniała mi żeby być na czczo i 10 min wcześniej. Przytaknęłam i ... poszłam robić sobie śniadanie. Jak wypiłam prawie pół litra wody z miodem i cytryną i kończyłam robić kaszę to mnie olśniło, że mam być na czczo. Obawiałam się że glukoza wyjdzie zafałszowana po tym miodzie więc nie pojechałam. [emoji28]

reklama
Mnie oprócz zmęczenia, to jakiś pomrok umysłu dopada [emoji85] umówiłam się rano na wszystkie badania z krwi i moczu, które trzeba zrobić. Pani przypomniała mi żeby być na czczo i 10 min wcześniej. Przytaknęłam i ... poszłam robić sobie śniadanie. Jak wypiłam prawie pół litra wody z miodem i cytryną i kończyłam robić kaszę to mnie olśniło, że mam być na czczo. Obawiałam się że glukoza wyjdzie zafałszowana po tym miodzie więc nie pojechałam. [emoji28]
Mozg - Kalafior ciążowy;)

Do góry