reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

U mnie zależy od dnia. Raz budzę się z małym brzuszkiem a raz z dużym. Podobno ten większy brzuch wogole nie zależy póki co od macicy tylko właśnie od wolniej pracujących jelit więc nie będzie cały czas taki sam :)
no i w sumie też ostatnio mniej jadłam to widocznie jelita nadążają :D ale dziś jadę na urodziny do babci to nadrobię hehe:)

reklama
Hej dziewczyny :) jak dziś samopoczucie? Mnie moja chrzesnica obudziła zameldował że idzie do dziadka robić jajeczka styropianowe [emoji23]

A ja jestem od rana śpiąca więc dziecko bawi się z tatusiem[emoji16] a matka zaszyla się w sypialni i idzie się kimnac na pół godziny bo inaczej padne na stojąco

chwilę mnie tu nie było, z ciaza wszystko dobrze :) dzieki za gratulacje!
ja w pierwszej ciazy nie mialam zadnych zachcianek, mdlosci, wymiotow.. jedynie od polowy meczyla mnie zgaga i rósł brzuch, bo waga tez mało. a teraz 5 tydzien i ciagle mam ochote na lody i również bardzo bardzo chce mi się pic wodę, musze sie pilnowac bo to wcale tak nie jest ze po ciąży się wszystko zrzuca :p no i sennosc mnie dopada..

A ja mam pytanie z innej beczki, czy jest coś czego już na tym etapie ciąży unikacie?:) Oprócz oczywiście alko i papierosów, wiadomo. Ja unikam chemicznych napojów, nie jem krwistego mięsa raczej wszystko staram się dobrze wypiec. Codziennie zjadam jakieś owoce i warzywa, soki 100%.

reklama
A ja mam pytanie z innej beczki, czy jest coś czego już na tym etapie ciąży unikacie?:) Oprócz oczywiście alko i papierosów, wiadomo. Ja unikam chemicznych napojów, nie jem krwistego mięsa raczej wszystko staram się dobrze wypiec. Codziennie zjadam jakieś owoce i warzywa, soki 100%.
Tatara, sushi. Serów z mleka niepateryzowanego, szynki dojrzewajacej.

Do góry