reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

O Matko. Teraz mnie dopadły mdłości i wymioty. I chyba ciśnienie nie sprzyja bo już w nocy budziłam się z bólem głowy, który nadal trwa. Najgorzej, że przed wymiotami wziełam antybiotyk i nie wiem czy mam wziąć jeszcze raz czy lepej nie? Dziewczyny może coś podpowiecie?
To chyba zależy po jakim czasie zmymiotowalas i czy antybiotyk zdozyl się wchlonoc. Ale myślę że takie rzeczy to raczej z lekarzem skonsultować. Przeczytaj w ulotce jeszcze co piszą

reklama
O acardzie nie słyszałam, ja mam co rano zestaw folik, pregna plus i z racji za wysokiego tsh euthyrox25 2x razy dziennie. I 3 razy dziennie po 2 tabletki luteina podjezykowo. I na koniec ciąży wątroba do wymiany [emoji23]

Ja jestem po jednym poronieniu a nie dostałam nic..Ani luteiny ani nic innego :(

To chyba zależy po jakim czasie zmymiotowalas i czy antybiotyk zdozyl się wchlonoc. Ale myślę że takie rzeczy to raczej z lekarzem skonsultować. Przeczytaj w ulotce jeszcze co piszą
Właściwie to z 5 min po przyjęciu. Niestety przychodnia dziś zamknięta. Nie mam jak zadzwonić do lekarza. ;( a w ulotce nie ma takich informacji

Ja jestem po jednym poronieniu a nie dostałam nic..Ani luteiny ani nic innego :(
Ja jestem po dwóch i lekarz też mi nic nie dał, powiedział że jak 3 raz poronie to zaczniemy szukać przyczyny.. Oczywiście przestałam do niego chodzić i na własną rękę prywatnie robilam sobie badania i szukałam co we mnie jest nie tak. Okazało się że za niski progesteron i za wysokie tsh. Poszłam z wynikami do endokrynologa przepisał leki i po jakimś czasie okazało się że jestem w ciąży :) mam nadzieję że to pomoże i że będzie szczęśliwe zakończenie :) także czasem trzeba wziąć wszystko w swoje ręce :)

Ja jestem po dwóch i lekarz też mi nic nie dał, powiedział że jak 3 raz poronie to zaczniemy szukać przyczyny.. Oczywiście przestałam do niego chodzić i na własną rękę prywatnie robilam sobie badania i szukałam co we mnie jest nie tak. Okazało się że za niski progesteron i za wysokie tsh. Poszłam z wynikami do endokrynologa przepisał leki i po jakimś czasie okazało się że jestem w ciąży :) mam nadzieję że to pomoże i że będzie szczęśliwe zakończenie :) także czasem trzeba wziąć wszystko w swoje ręce :)
Ja po pierwszym wyprosilam chociaż jakieś podstawowe. Zrobiłam tsh, morfologię pełną, toxo, igg igm. Tsh wyszło 1700 a teraz 2000. Opinie są różne ale w poniedziałek zadzwonię zarejestrować się do Endo :)

A jak bierzesz euthyrox 2x dziennie? Pytam bo jego bierze się na czczo, pol godziny przed posiłkiem.
Na pierwszej wizycie u gin miałam wynik TSH powyżej 5,ale wahala się czy zwiększyć mi dawkę, mówi że zwiekszymy jeżeli nadal będzie wysoko po kolejnym badaniu. Wczoraj robilam i odebrałam wyniki i miałam 4,2 około więc nadal za dużo. Stwierdziłam że nie będę czekać do środy i jedna tabletkę biorę rano na czczo a druga wzięłam wieczorem wczoraj pół godziny przed kolacja około ale teraz myślę że lepszy system będzie dwie rano [emoji28]

reklama
Najpierw wczoraj wieczorem około 20, potem 22 to samo 36,8 a rano mąż do pracy wstawal i jeszcze z nim się obudziłam i mierzylam i 36,6 już było. Teraz mierze i znów mam 37.. Chyba przestanę mierzyc[emoji26]
To tym bardziej się nie martw. W nocy pewnie się pocisz i temperatura się obniża. Poza tym drobne odchylenia o niczym jeszcze nie świadczą :)

Do góry