reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2019

Czesc mamuski! Ja juz 2h w pracy a gdzie tam 15... Spac w nocy jakos bie moge. Nie umiem znalezc sobie miejsca, do tego wszystkiego mdlosci dochodza.. Ale w dzien jestem jak nowo narodzona bez zadnych objawow. Za to jak przyjdzie wieczor... No coz. Trzeba wytrzymac! Za 4dni wizyta u lekarza :D

Czy dobrze zrozumiałam, że pracujesz od ok 5 do 15 ? Pytam, bo jestem ciekawa czy pracujesz więcej niż 8 h i czy nie chciałaś zmniejszyć wymiaru pracy na 8 na czas ciąży? :)

reklama
Czy dobrze zrozumiałam, że pracujesz od ok 5 do 15 ? Pytam, bo jestem ciekawa czy pracujesz więcej niż 8 h i czy nie chciałaś zmniejszyć wymiaru pracy na 8 na czas ciąży? :)
Codziennie pracuje po 4h. A soboty mamy w piekarnii takie, ze pracujemy co druga sobote ale jestem sama i jestem caly dzien..

Mi lekarz po usg powiedział, żeby już nie robić bety i tylko ostatni wynik go interesował. A drugi w sumie nawet nie zapytał czy ją badałam. Ja też myślałam, że beta taka ważna, ale same trochę tą betę przeceniamy, interpretujemy z niej więcej niż lekarze i się nakręcamy :D We wtorek masz wizytę więc dowiesz się więcej niż z bety :)

Mnie lekarka zapytała wczoraj o wszystkie trzy pomiary- ze względu na poprzednie poronienie to zawsze jakieś porównanie. Teraz przyrasta dwa razy szybciej. Na usg 0.45cm mam nadzieję że do wtorku pięknie urośnie

Czesc mamuski! Ja juz 2h w pracy a gdzie tam 15... Spac w nocy jakos bie moge. Nie umiem znalezc sobie miejsca, do tego wszystkiego mdlosci dochodza.. Ale w dzien jestem jak nowo narodzona bez zadnych objawow. Za to jak przyjdzie wieczor... No coz. Trzeba wytrzymac! Za 4dni wizyta u lekarza

Ja dziś obudziłam się znów o 3.30 i z godzinę nie spałam. W ciągu dnia lekko mnie łamie ale raczej nie potrafię spać w południe. Za to przez bolący krzyż nie wiem jak się ułożyć, chodzę boli, leżę boli, siedzę boli, jakiś dramat:D

Hej dziewczynki mam pytanie bierzecie już witaminki ??? Np acard,kwas foliowy, witaminy. Pytam bo mi dr zalecił po zejściu brac acard - jednak zdania są podzielone podobno poprawia przepływ tlenu i krwi niektórzy mówią że szkodzi ..hmmm

Najpierw wczoraj wieczorem około 20, potem 22 to samo 36,8 a rano mąż do pracy wstawal i jeszcze z nim się obudziłam i mierzylam i 36,6 już było. Teraz mierze i znów mam 37.. Chyba przestanę mierzyc[emoji26]
A mierzylaś o tej samej godzinie, czy tą 36.6 masz z 5 rano tak jak post? :)

reklama
Najpierw wczoraj wieczorem około 20, potem 22 to samo 36,8 a rano mąż do pracy wstawal i jeszcze z nim się obudziłam i mierzylam i 36,6 już było. Teraz mierze i znów mam 37.. Chyba przestanę mierzyc[emoji26]
Chyba przestan , po co się zadreczac i stresować niepotrzebnie ? :)
Nie jesteśmy lekarzami, jeden wskaźnik nic nam nie powie bez szeregu innych :)

Do góry