reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Sandi kup w necie za 29 zl krem pieluszkowy "zaspa". To krem robiony w szpitalu w Gdańsku stąd nazwa;-) . Smarujemy synka tym kremem od dnia 1 i nigdy nie miał żadnego odpażenia... Słowo:-)
Jeśli mogę spytać to jakiej mąki używacie? Później to zmywacie czy jak? Głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi :)

reklama
Dziewczyny stosujecie jakaś suplementację witaminową? Kurczę tak myśle, że chyba muszę zacząć coś lykac, bo zajadam się słodyczami , a tłumacze sobie to niedoborami witamin i minerałów. Przed ciąża słodkości mogły nie istnieć, a teraz to mogłaby być podstawa mojej diety. Jak tak dalej pójdzie to nigdy nie wrócę do wagi. Narazie noe tyje też, ale to pewnie tylko kwesta czasu. W maju mój najstarszy syn ma Komunię, na lipiec planujemy chrzciny i w co ja się ubiorę?
Mam dokładnie to samo ze słodyczami. Przed ciąża a nawet w trakcie praktycznie nie jadłam a teraz pochłaniam. Nawet nie pomyślałam że może czegoś mi brakuje.

Jeśli mogę spytać to jakiej mąki używacie? Później to zmywacie czy jak? Głupie pytanie ale kto pyta nie błądzi :)
Takiej :-D
343227f575644766med.jpg

Biorę większą szczyptę, trochę posypię, zwłaszcza w fałdkach i nie zmywam. Na fałdki w udkach też sypię. Przy następnej zmianie pieluchy niewiele po niej zostaje śladu. Mąka wymieszana z wodą też bardzo mi pomogła na krostki małego na buzi.

Mieliśmy dzisiaj mieć szczepienia ale nam odwołali na przyszły tydzień - już bym chciała mieć to za sobą... Pogoda straszna a my świętujemy dzisiaj 3 miesiące córeczki :)

reklama
To instynkt dobrze Ci podpowiedział :) Tutaj na zdjęciu jest jedna z pozycji, która mi najbardziej przypadła do gustu. Fizjoterapeutka trzyma moje dziecko za udka. Tylko zdjęcie jest zrobione pod skos trochę, więc lepiej przekręcić sobie telefon :) Jest dosyć wygodna, bo trzyma się dziecko trochę na biodrze. Jak potrzeba ręki, to można jedną puścić (na zdjęciu prawą), ale dziecko na dłuższą metę powinno być noszone trzymając udka obiema rękami żeby było symetrycznie.
219dcfb95167c4a0med.jpg

A mączki też używam na fałdki :)

A widzisz. .noszenie twarz w twarz z moją trójca było dla mnie na dłuższą metę męczące więc taka to rzadko i na krotko i też czułam że dla małych jest podobnie a tą pozycje co pokazujesz najwygodniejsza wlasnie dla obu stron.chociażby miałam wieksza kontrolę nad główka która się opierała o moją klatke
a czy jest ok kiedy czasem małego podpieram na biodrze moim by ulżyć rękom , ma wtedy szerzej nóżki ? . w ogole jak go tak trzymam to nóżki nie raz ma szeroko i też uda podtrzymuje nie raz ..wszystko samo jakoś wyszło z tym noszeniem u nas na szczescie
Mój mąż ma w ogóle takie fotki z dziećmi jak tu na zdjęciu co wkleilas
Z pod paszek to zmywa się przy następnej kąpieli np. a w pampersie to przy zmianie go .. ja np zawsze małemu myje pupę pod kranem tak więc rzadko używam chusteczek ..tylko na wyjścia .
Tak więc kąpiesz. Oszuszasz dobrze i Obsypujesz ta mączka która każda wigloc wchłania i zapobiega otarciom .. ja sype i rozcieram

Ostatnia edycja:
Do góry