Cześć dziewczyny, nadszedł czas wychodzenia „z za kotary” to i ja się ujawniam. Czytam Was od sierpnia, kiedy to zaczęły się moje bezsenne, ciążowe noce. Mam 42, a właściwie to w tym roku skończę 43 lata, mieszkam w UK. To była moja 3 ciąża , zakończona jak dwie poprzednie cesarką. 25 października, dwa tygodnie przed terminem urodziła się moja córeczka z wagą 3360g. Mam jeszcze 2 synów: 9 lat i 5. W ciąży czułam się nieźle, mimo, że codziennie przyjmowałam clexane- brzuch pokiereszowany. Za to teraz nadrabiam problemami zdrowotnymi. Dzisiaj miałam usg, które potwierdziło przepuchlinę brzuszną- niestety bez operacji się nie obejdzie. Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu GP powie co i jak. Jestem przerażona, jak ja to wszystko ogarnę z trójką dzieci. To tyle narazie o mnie. Mam nadzieje, że przyjmiecie „podglądaczke” do swojego grona. Xenka C na ropiejące oczko przerobiłam wiele rzeczy ze starszym synem, włącznie z antybiotykowymi maściami i kroplami, ale niestety problem powracał. Aż wypróbowałam w desperacji mokre chusteczki - specjalne używane po zabiegach okulistycznych. Nimi wyleczyliśmy oczko. Nie są tanie, ale warto, nazywają się Blephaclean.
reklama
Sasanka14
Fanka BB :)
Witaj.Cześć
czas się ujawnić, czytam Was od listopada, zaczynam i kończę z Wami dzień, to niemal rytuał, rano po przebudzeniu pierwsze karmienie przy laptopie i zaglądam do Was, grupa wsparcia która daje poczucie siły i nie pozwala być samemu w ciągu dnia.
Michalina urodziła się 28.11.2018 r. - to druga cc, nie odważyłam się na wywoływanie porodu, pierwsza cc była dla mnie zaskoczeniem, z uwagi na brak postępu porodu i zielone wody płodowe podjęto wówczas decyzję o cc. Mam również 7-latka w domu
Karmienie... to wyboista droga. Od samego początku łączę karmienie piersią z niewielkim dokarmianiem, ciągle idziemy dolną granicą przyrostu wagi. Wydałam już kupę kasy na przeróżne środki wspomagające laktację, na konsultacje z doradcami, postawiłam dom na nogi by móc skupić się na kp, ale jak na razie nie widzę spektakularnego strumienia mleka. A ostatnie konsultacja z cdl przyniosła nieoczekiwaną diagnozę, że wędzidełko, które sprawdzane było już 5 razy, należy podciąć! I tu może być główna przyczyna naszych problemów z nieefektywnym ssaniem.
Jeśli znikniecie z mojego ekranu, to co mi pozostanie?
Justyna
Jesli te ukryte mamy będą z nami rozmawiały to nie znikniemy choć wiadomo że spora część tematów przeniosła się "za zamknięte drzwi"...
Sasanka14
Witaj równieżCześć dziewczyny, nadszedł czas wychodzenia „z za kotary” to i ja się ujawniam. Czytam Was od sierpnia, kiedy to zaczęły się moje bezsenne, ciążowe noce. Mam 42, a właściwie to w tym roku skończę 43 lata, mieszkam w UK. To była moja 3 ciąża , zakończona jak dwie poprzednie cesarką. 25 października, dwa tygodnie przed terminem urodziła się moja córeczka z wagą 3360g. Mam jeszcze 2 synów: 9 lat i 5. W ciąży czułam się nieźle, mimo, że codziennie przyjmowałam clexane- brzuch pokiereszowany. Za to teraz nadrabiam problemami zdrowotnymi. Dzisiaj miałam usg, które potwierdziło przepuchlinę brzuszną- niestety bez operacji się nie obejdzie. Najprawdopodobniej w przyszłym tygodniu GP powie co i jak. Jestem przerażona, jak ja to wszystko ogarnę z trójką dzieci. To tyle narazie o mnie. Mam nadzieje, że przyjmiecie „podglądaczke” do swojego grona. Xenka C na ropiejące oczko przerobiłam wiele rzeczy ze starszym synem, włącznie z antybiotykowymi maściami i kroplami, ale niestety problem powracał. Aż wypróbowałam w desperacji mokre chusteczki - specjalne używane po zabiegach okulistycznych. Nimi wyleczyliśmy oczko. Nie są tanie, ale warto, nazywają się Blephaclean.
Jak wyście dały radę tak długo milczeć?!
Nieciekawie brzmi ta Twoja przepuklina i perspektywa operacji... Mówia kiedy mniej więcej?
Wlasnie też pomyślałam o bleohaclean lub demoxoft podobny preparat ale nie wiem od jakiego wieku to lepiej pomoże maja i mayflay.
iveo
U mnie po miesiącu przemywania solą i woda przegotowana po kilka razy dziennie problem nawracał i dopiero pomogły krople na receptę przepisane przez pediatręCzym przemywac oczy? Synek ma często "ropę" w oczach. Solą fizjologiczną przemywałam, ale wracało. Znajma wspomniała o rumianku.
Kredka_na_baterie
Dziewczyny właśnie nadrobiłam posty z publicznego, potem zabieram się za prywatny.
@karasjowa, @FiLi88 co za piękne widoki! Uwielbiam naturę (sama mieszkam na wsi w lesie, wkoło pełno zwierzyny ). Te zdjęcia to miód na moje oczy
@FiLi88, a o co chodzi z policją? Jak widać przegapiłam więcej niż myślałam...
@Paulinaa89 biustonosz piękny. W nim będziesz prawdziwą seksi mamą
Witam nowe dziewczyny. Szkoda, że nic wcześniej nie pisałyście. Widać, że wizja straty czegoś zawsze mobilizuje do podjęcia konkretnych kroków, tym razem napisania postu Trochę mi tylko przykro, bo pewnie gdyby nie rozmowy o przeniesieniu się na prywatny większość pozostawałaby dalej w ukryciu...
@Sasanka14 jak u Was po szczepieniu? My jutro jedziemy na pneumo i rota. Rano dzwoniłam i babki nie chciały mnie wpisać :/ Na szczęście mój mąż jest niezawodny. Mistrz od załatwiania spraw trudnych. Czasem przy nim czuje się jak ofiara losu.
Co do ćwiczeń... Mam trampolinę i kilka dni temu trochę na niej skakałam, ale brzuch ciągnął mnie do dołu i poczytałam o tym... Okazuje się, że na trampolinie można ćwiczyć dopiero ok. pół roku po porodzie... I to najlepiej jak najrzadziej. Ogólnie jak podskakuję nawet robiąc pajacyki, to też czuję brzuch... Tak jakby aparat więzadłowy macicy jeszcze nie wrócił do formy sprzed porodu. Ehhh, gdyby nie ten mróz i fakt, że jestem sama z Małgosią przez większość dni w tygodniu, to bym biegała, jak Ty @karasjowa. Kiedyś robiłam 10 km co drugi dzień. Schudłam tak 20kg
Miłego dnia dziewczyny!
Ja się zaraz biorę za porządki, bo w sobotę przyjeżdżają koleżanki w odwiedziny
Ale najpierw chyba wstawię fotkę na prywatnym
@karasjowa, @FiLi88 co za piękne widoki! Uwielbiam naturę (sama mieszkam na wsi w lesie, wkoło pełno zwierzyny ). Te zdjęcia to miód na moje oczy
Witam nowe dziewczyny. Szkoda, że nic wcześniej nie pisałyście. Widać, że wizja straty czegoś zawsze mobilizuje do podjęcia konkretnych kroków, tym razem napisania postu Trochę mi tylko przykro, bo pewnie gdyby nie rozmowy o przeniesieniu się na prywatny większość pozostawałaby dalej w ukryciu...
@Sasanka14 jak u Was po szczepieniu? My jutro jedziemy na pneumo i rota. Rano dzwoniłam i babki nie chciały mnie wpisać :/ Na szczęście mój mąż jest niezawodny. Mistrz od załatwiania spraw trudnych. Czasem przy nim czuje się jak ofiara losu.
Co do ćwiczeń... Mam trampolinę i kilka dni temu trochę na niej skakałam, ale brzuch ciągnął mnie do dołu i poczytałam o tym... Okazuje się, że na trampolinie można ćwiczyć dopiero ok. pół roku po porodzie... I to najlepiej jak najrzadziej. Ogólnie jak podskakuję nawet robiąc pajacyki, to też czuję brzuch... Tak jakby aparat więzadłowy macicy jeszcze nie wrócił do formy sprzed porodu. Ehhh, gdyby nie ten mróz i fakt, że jestem sama z Małgosią przez większość dni w tygodniu, to bym biegała, jak Ty @karasjowa. Kiedyś robiłam 10 km co drugi dzień. Schudłam tak 20kg
Miłego dnia dziewczyny!
Ostatnia edycja:
FiLi88
@Kredka_na_baterie dziewuszki na priw Ci opowiedza dokladnie, bo ja dolaczylam do zamknietego juz po tej akcji i wiem tyle o ile.
majacyr
Przez Ciebie mało się nie posikałam ze śmiechu.Wczoraj zamówiłam staniki z bon prix mam nadzieję ,że się sprawdza bo do tej pory miałam z hm i jak die schylam cycki mi po środku wypadają razem z wkładkami i później domownicy znajdują na podłodze [emoji23] chyba te z hm za bardzo wycięte kupiłam A teraz będę miała takie , może masz te same ? [emoji848]Zobacz załącznik 936441
Przeczytałam, że domownicy znajdują cycki na podłodze [emoji23][emoji23][emoji23][emoji87][emoji87][emoji87]bez urazy.
Ale dobry stanik jest ważny
Dusia94
Haha no tak to trochę napisałam jakby cycki leżały na podłodze [emoji23]Przez Ciebie mało się nie posikałam ze śmiechu.
Przeczytałam, że domownicy znajdują cycki na podłodze [emoji23][emoji23][emoji23][emoji87][emoji87][emoji87]bez urazy.
Ale dobry stanik jest ważny
Sasanka14
No właśnie do bani po szczepieniu, wisi na cycku... Płacze co chwilę, już podalismy pedicetamol. Córka też źle znosiła szczepienia więc naszczescie nie jestem zaskoczona. A szczepilismy hexa, rota i ta platna pneumo.Dziewczyny właśnie nadrobiłam posty z publicznego, potem zabieram się za prywatny.
Miłego dnia dziewczyny!
reklama
Te chusteczki wyczytałam że od 3 miesiąca można. Bo my też z oczkiem walczymy, masujemy, często mu w tym jednym oczku łza stoi. Przemywamy solą fizjologiczna. Ropka pojawia się rano. Ale już mieliśmy też to oczko przeleczone kroplami.Witaj również
Jak wyście dały radę tak długo milczeć?!
Nieciekawie brzmi ta Twoja przepuklina i perspektywa operacji... Mówia kiedy mniej więcej?
Wlasnie też pomyślałam o bleohaclean lub demoxoft podobny preparat ale nie wiem od jakiego wieku to lepiej pomoże maja i mayflay.