reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Witam, mam pytanie czy mialyscie problem z takimi bąbelkami u niemowlaka ?
20190108_144718.jpg

reklama
Dziewczyny jakie szczepionki wybrałyście obowiązkowe i jakie wskazane. Była u mnie lekarka i co innego i położna po niej i co innego. Już nie wiem na co się zdecydować,a muszę jutro go zapisać :(
Ja wzięłam opcje 6w1, rozdzieliłam z pneumokokami które dam za 4 tyg a za 2 Rota.

Cześć dziewczyny. Moja Kamilka 6t 4d waży 6kg. Oj już czuć jej ciężar. Wczoraj szczepienie mieliśmy zniosła to dzielnie . Bez gorączki ,spala jak zawsze. Też jesteśmy na etapie wkładanie rączek do buzi. Karmię piersią i też już okres dostałam w poniedziałek pójdę do gin

Czy czyjś bobas mało śpi w dzień?moja strzela 15/30min oczy przywarte i więcej czasu czuwa. Nie płaczę ale leży i nie śpi. W samochodzie w foteliku śpi nawet 2h na spacerku też w gondoli a w domu średnio. Czy pozwalacie dzieciom spać na brzuszku czy raczej nie? W dzień przy obserwacji spoko a w nocy?

Ostatnia edycja:
M
Cześć dziewczyny. Moja Kamilka 6t 4d waży 6kg. Oj już czuć jej ciężar. Wczoraj szczepienie mieliśmy zniosła to dzielnie . Bez gorączki ,spala jak zawsze. Też jesteśmy na etapie wkładanie rączek do buzi. Karmię piersią i też już okres dostałam w poniedziałek pójdę do gin

Czy czyjś bobas mało śpi w dzień?moja strzela 15/30min oczy przywarte i więcej czasu czuwa. Nie płaczę ale leży i nie śpi. W samochodzie w foteliku śpi nawet 2h na spacerku też w gondoli a w domu średnio. Czy pozwalacie dzieciom spać na brzuszku czy raczej nie? W dzień przy obserwacji spoko a w nocy?
Rośnie panienka. Nasz Leo też mało śpi w dzień, na spacerze też nie od razu zasypia. Nam w szpitalu pani neonatolog mówiła, że lepiej żeby dziecko na brzuszku w domu nie spało a już w nocy to absolutnie. U nas Leo średnio lubi leżenie na brzuszku a co dopiero mówić o spaniu.

Mam pytanie do mam kp. Czy jeśli chce zamrozić odciągnięty pokarm to muszę go od razu zamrozić czy mogę np zbierać go przez 24h i przechowywać w lodówce a później zamrozić ? Pytam, bo czasem potrzebuje pojechać do większego miasta a wtedy sama droga w dwie strony zajmuje 3 godziny a nawet dłużej jeśli dojdą korki i chce mieć jakiś zapas mleczka żebym nie musiała dzień wcześniej się stresowac czy na pewno odciągnęłam tyle żeby wystarczyło dla dziecka.
Rano odciągnęłam tylko 60 ml i trochę szkoda mi marnować woreczek do mrożenia na taką małą porcję.
Tutaj jest info o zbieraniu pokarmu w trybie 24h :)
Link do: Karmienie piersią – powrót do pracy. Ogólne wskazówki robienia zapasu pokarmu

M

Rośnie panienka. Nasz Leo też mało śpi w dzień, na spacerze też nie od razu zasypia. Nam w szpitalu pani neonatolog mówiła, że lepiej żeby dziecko na brzuszku w domu nie spało a już w nocy to absolutnie. U nas Leo średnio lubi leżenie na brzuszku a co dopiero mówić o spaniu.
A u nas jak na brzuszku to troszkę pospi a jak na plecach czy boczku często się przebudza bo tak rączkami macha . Sama obraca sobie główkę jak tak śpi .Doego lepiej potem pierdzi i kupy robi .

A u nas jak na brzuszku to troszkę pospi a jak na plecach czy boczku często się przebudza bo tak rączkami macha . Sama obraca sobie główkę jak tak śpi .Doego lepiej potem pierdzi i kupy robi .
Bo jelita lepiej pracują jak dużo leży na brzuszku :) myślę, że w dzień pod nadzorem to może sobie drzemac.

Moja jedna lubi na brzuszku, raczki jej wtedy nie wybudzają, ale tylko pod obserwacja na to pozwalam, w nocy nigdy nie. Druga nie lubi.

reklama

Mój tylko w dzień śpi na brzuszku pod naszą kontrolą. Sam sobie głowę przekłada z boku na bok.

Do góry