reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@Dzidzi bobo - powodzenia! :)
@ONAONAONA uwielbiam Twoje posty! Jesteś taka pozytywna :) od razu człowiekowi lepiej :)

My byliśmy dzisiaj na profilaktyce RSV. Koszt jednej dawki prawie 5000 zł prywatnie. Kwalifikują się na to wcześniaki urodzone przed 33 tc i niedawno nam się udało :) powiem Wam ze to tylko przez przypadek bo mój mały urodził się 33i1 czyli w 34 tc, tylko w jego dokumentach w szpitalu się pomylili :D
Prostowałam to, ale mówili ze to bez znaczenia, wiec teraz się tylko cieszę :)

Co do kąpieli to nie chciałam kapać go codziennie, ale teraz stwierdziliśmy ze to cześć rytuału... a chcielibyśmy zapewnić mu taka wieczorna rutynę...czasem prześpi porę kąpieli wiec i tak codziennie go nie kapiemy. On póki co s ogóle tego nie lubi, płacze.
A Wy macie już jakaś rutynę wieczorna?
Dziekuje

@Ewela2805
Ja jestem 6tygodni po i miałam już po krwawieniu, czysto przez tydzień czy nawet dłużej, moze czasami taki sluz przezroczysty z różowym a od dwóch dni jakby znowu delikatnie plamie. Do lekarza w przyszłym tygodniu idę, ale jakoś spokojnie do tego podchodze. Albo to już okres będzie - przed ciążą zawsze plamilam pare dni przed okresem, albo jeszcze połóg..zobaczę co lekarz powie ale jestem dobrej myśli [emoji5]jak sie martwisz to pójdź do innego lekarza i zweryfikuj to[emoji106]

Miałam tyle napisać i nic nie pamietam [emoji33]

Mama Zuzi i Antosia
Nie masz czym sie przejmować [emoji5]Mały piękne przybiera, a laktator to zaden wyznacznik. Jak mu pasuje butelka z twoim mleczkiem to jak dasz mu czasami to nic sie nie stanie przecież [emoji16][emoji106]

Karolina
Pięknie wazy twój Nikolasek[emoji8]mój nawet pięciu kilogramów nie ma!!![emoji23]ale ja jestem do tylu ponad dwa tygodnie kiedy kiedy spadał z wagi i nie przybierał.. [emoji28]najważniejsze, ze dzieciaki rosną zdrowo i takie przystojne z nich chłopaki [emoji173]️[emoji7]

Koka
A przypomnij mi, czemu miałaś robione te badania? W sensie dziecko [emoji28]
I broń Boże nie czytaj neta!! Ja staram się unikać takich stron bo zawsze wszystko co najgorsze mi wyszukuje [emoji33][emoji85]

@azamanew
Kochana, rob jak uważasz z karmieniem, jak ci w sercu gra j nie słuchaj nikogo [emoji5]najmniej patrz na teściowa, ona juz swoje dzieci wychowała, ty wychowujesz po swojemu [emoji106][emoji5]
Na patronazu byla jakas inna dr niz moja i usg kazala mi zeobic bo mlody ma niskie czolo ;D no powod troche z czapy no ale zdpbilam od wszelkiego w i przynajmnisj wiem, ze z glowka ok. A co do ciemiączka ro juz na tym patronazu było male, bo patrze teraz w ksiazeczce wpisane 1x1. Ale słowem sie nie odezwala.
Pedaitra zalecil ograniczenie witaminy d i będziemy obserwowac i robić pomiary czy glowka dobrze rosnie.
Reszte badan ma w normie, a bilirubine mamy obserwowac tez. Wazne, że spada a nie stoi w miejscu czy rosnie, no i ze przybiera ladnie na wadze.
A wazymy 4800 wiec w 2 i pol tyg przybral 600 gram czyli jest nieźle. Ogolem w moesoac przybral 1,1 kg, z tym, ze duzy spadek musial odrabiac.

Kochana nie denerwuj .jeśli działa to odciąganie i małemu jest akurat dzięki temu wieczorem a to tylko 30,ml więcej twojego mleczka więc rób tak . w końcu cycochy przestawia się na większą produkcję bo przecież to mleczko masz. także spokojnie ... nic straconego więc głowa do góry :)

pozatym nie produkujesz więcej mleka rano jak wieczorem?

i jasne że sie powinno wygenerować
mam nadzieję że przeczytam post od ciebie w stylu..co ja mam z tym nawałem teraz zrobić bo tak się w końcu rozkręcilo

sama miałam dni że było mleczka jakby na styk zapewne unormowane a na drugi dzień znów zalewało a potem znowu spokój także produkcja szaleje jak widac

@Ewela2805 ważne że na USG było wszystko ok. zawsze możesz iść się skonsultować z innym lekarzem . może tak masz i niedługo się oczyści jak lekarz mówi.

ze mnie jeszcze jakby woda leciała mętna z delikatnym rozem . czasem tak plamie delikatnie więc wkładki niezbędne wciąż są . jestem 6tyg po
Szczerze mówiąc też mam taką nadzieję, że jutro napiszę, że mam nawal. Dziś już kilka razy się płakałam. On jest jeszcze taki malutki. Na wieczór zdoił cycochy, później 50ml mojego z butli, później znowu cycochy. Teraz leży ze mną na łóżku i memla cycocha. Nie je, bo nie słychać by łykał.
Ściąganie dla mnie to masakra. Męczące i czasochłonne. Kupiliśmy Be-bilon i jak będzie dalej taka dupa z moim pokarmem to dołączę mm.

reklama
Do góry