reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

@MMMagdalena troszkę się da, wiadomo nie jest to komfortowy głęboki sen, raczej takie kilkuminutowe odpoczynki z zamkniętymi oczami:)
Ja tak miałam. Między skurczami zamykałam oczy i odpoczywalam później byłam nawet wypoczeta.

Ja jutro prawdopodobnie wyjdę z małą, super wogole inaczej będzie. Mała w dzień sporo śpi a wieczorem by wisiała tylko na cycku. Jak zaśnie i wyciągam cyca się rozbudza jest krzyk, potem znowu cyc i tak w kółko. Wczoraj miałam już dość dziś też tak coś się zapowiada. Zastanawiam się jak to będzie w domu, chciałam żeby mała spala u siebie w łóżku ale jak tu ja usypiać i odłożyć jak ona tylko wyczuje brak cyca i beczy noszenie i bujanie nie uspokaja

reklama
Mam problem. Czy mamy która urodziły już 7 tyg. temu, krwawią jeszcze? Słyszałam że połóg trwa maksymalnie 6 tygodni, u mnie już 6 minęło a dalej krwawie żywą krwią i to tak mało leci a z 2 razy dziennie to jakby ktoś kran odkrecił.. przeraża mnie to. Byłam u ginekologa z poltora tygodnia temu. Dał tabletki na zatrzymanie krwotoku na 5 dni, brałam i nie leciało, skończyły się i zaczęło strasznie lecieć. Robił mi usg i mówi że wszystko okej i przestanie. Już jestem 6 tyg. po i dzwoniłam że dalej leci ale on mówi że na usg jest ok więc przestanie niedługo. Mnie to przeraża bo jakbym krwotoku jakiegoś dostała....

może to po prostu już jest okres?

po herbatce odciągnęłam około 50 ml z obu piersi. Istne szaleństwo. Może nie będzie tragedii i na noc jeszcze się wygeneruje pokarm w cycochach dla mojego niunia.

może to po prostu już jest okres?

po herbatce odciągnęłam około 50 ml z obu piersi. Istne szaleństwo. Może nie będzie tragedii i na noc jeszcze się wygeneruje pokarm w cycochach dla mojego niunia.
Ale to odrazu po połogu okres ?? Bez zasnej przerwy ? Dziewne chyba.. I to raczej czysta krew a nie jak w czasie okresu czy połogu że jakieś "kawałki" są

Teraz musiałam dać Tomaszkowi to co odciągnęłam rano, wciągnął elegancko i teraz wreszcie śpi. Jestem lekko załamana, że mu mało z mioch cycochów. Aż się popłakałam mężowi.

Teraz wypilam fel matiker i będę odciagała za chwilę żeby miał na noc na dojedzenie.

Kochana nie denerwuj .jeśli działa to odciąganie i małemu jest akurat dzięki temu wieczorem a to tylko 30,ml więcej twojego mleczka więc rób tak . w końcu cycochy przestawia się na większą produkcję bo przecież to mleczko masz. także spokojnie ... nic straconego więc głowa do góry :)

pozatym nie produkujesz więcej mleka rano jak wieczorem?

i jasne że sie powinno wygenerować
mam nadzieję że przeczytam post od ciebie w stylu..co ja mam z tym nawałem teraz zrobić bo tak się w końcu rozkręcilo

sama miałam dni że było mleczka jakby na styk zapewne unormowane a na drugi dzień znów zalewało a potem znowu spokój także produkcja szaleje jak widac

@Ewela2805 ważne że na USG było wszystko ok. zawsze możesz iść się skonsultować z innym lekarzem . może tak masz i niedługo się oczyści jak lekarz mówi.

ze mnie jeszcze jakby woda leciała mętna z delikatnym rozem . czasem tak plamie delikatnie więc wkładki niezbędne wciąż są . jestem 6tyg po

Ostatnia edycja:
Ale to odrazu po połogu okres ?? Bez zasnej przerwy ? Dziewne chyba.. I to raczej czysta krew a nie jak w czasie okresu czy połogu że jakieś "kawałki" są

Ja może jestem jakaś przewrażliwiona, ale poszłabym na kolejne usg.... jeśli ponownie się okaże, że wszystko jest w porządku to się uspokoisz.

I do tego biorę tabletki antykoncepcyjne już półtora tygodnia
A może to plamienia związane z tymi tabletkami- organizm reguluje się hormonami. Jak jak kiedy brałam tabletki anty to plamilam przez 3 miesiące.
Ale jak się stresujesz to idź to lepiej sprawdzić. :)

Dziewczyny, co Wasza maleństwa robią gdy nie śpią? (W dzień)
Bo mój Jasiek w przerwach snu tylko je. Aktywny jest jakieś 2 h dziennie i wtedy kładziemy go na matę edukacyjna, pokazujemy książeczkę itp. Ale jak nie chce spać dłużej niż te dwie godziny to nie wiem co z nim robić...

A może to plamienia związane z tymi tabletkami- organizm reguluje się hormonami. Jak jak kiedy brałam tabletki anty to plamilam przez 3 miesiące.
Ale jak się stresujesz to idź to lepiej sprawdzić. :)

Dziewczyny, co Wasza maleństwa robią gdy nie śpią? (W dzień)
Bo mój Jasiek w przerwach snu tylko je. Aktywny jest jakieś 2 h dziennie i wtedy kładziemy go na matę edukacyjna, pokazujemy książeczkę itp. Ale jak nie chce spać dłużej niż te dwie godziny to nie wiem co z nim robić...
My często chodzimy po pokoju i oglądamy sobie nasze 4 kąty [emoji28] Nie noszę go do usypiania bo nie chce żeby myślał że to jedyna droga do pójścia spać później [emoji4] Ale jak jest rozbudzony i aktywny to sobie spacerujemy po salonie albo po pieterku [emoji6] Tobi ma 2 tygodnie więc maty czy książeczki go nie interesują, zakładam że ledwo moja buzię rozpoznaje z bliska [emoji23]
Ale chodzimy sobie, albo leży mi na klatce piersiowej i sobie purta, albo patrzy na światło w rogu pokoju... Nic ekscytujacego, raczej całkiem nudne sprawy [emoji4][emoji6]

@Ewela2805
Ja jestem 6tygodni po i miałam już po krwawieniu, czysto przez tydzień czy nawet dłużej, moze czasami taki sluz przezroczysty z różowym a od dwóch dni jakby znowu delikatnie plamie. Do lekarza w przyszłym tygodniu idę, ale jakoś spokojnie do tego podchodze. Albo to już okres będzie - przed ciążą zawsze plamilam pare dni przed okresem, albo jeszcze połóg..zobaczę co lekarz powie ale jestem dobrej myśli [emoji5]jak sie martwisz to pójdź do innego lekarza i zweryfikuj to[emoji106]

Miałam tyle napisać i nic nie pamietam [emoji33]

Mama Zuzi i Antosia
Nie masz czym sie przejmować [emoji5]Mały piękne przybiera, a laktator to zaden wyznacznik. Jak mu pasuje butelka z twoim mleczkiem to jak dasz mu czasami to nic sie nie stanie przecież [emoji16][emoji106]

Karolina
Pięknie wazy twój Nikolasek[emoji8]mój nawet pięciu kilogramów nie ma!!![emoji23]ale ja jestem do tylu ponad dwa tygodnie kiedy kiedy spadał z wagi i nie przybierał.. [emoji28]najważniejsze, ze dzieciaki rosną zdrowo i takie przystojne z nich chłopaki [emoji173]️[emoji7]

Koka
A przypomnij mi, czemu miałaś robione te badania? W sensie dziecko [emoji28]
I broń Boże nie czytaj neta!! Ja staram się unikać takich stron bo zawsze wszystko co najgorsze mi wyszukuje [emoji33][emoji85]

@azamanew
Kochana, rob jak uważasz z karmieniem, jak ci w sercu gra j nie słuchaj nikogo [emoji5]najmniej patrz na teściowa, ona juz swoje dzieci wychowała, ty wychowujesz po swojemu [emoji106][emoji5]

reklama
Ja tak miałam. Między skurczami zamykałam oczy i odpoczywalam później byłam nawet wypoczeta.

Ja jutro prawdopodobnie wyjdę z małą, super wogole inaczej będzie. Mała w dzień sporo śpi a wieczorem by wisiała tylko na cycku. Jak zaśnie i wyciągam cyca się rozbudza jest krzyk, potem znowu cyc i tak w kółko. Wczoraj miałam już dość dziś też tak coś się zapowiada. Zastanawiam się jak to będzie w domu, chciałam żeby mała spala u siebie w łóżku ale jak tu ja usypiać i odłożyć jak ona tylko wyczuje brak cyca i beczy noszenie i bujanie nie uspokaja

W domu też będzie trochę inaczej. Mój miał tak samo zwłaszcza w nocy, ciagle przy cycku, aż wyłam z bólu brodawek. Spał cały czas ze mną na łóżku. A w domu po każdym karmieniu jest odstawiany do lozeczka, jak zaśnie.

Do góry