reklama
Mirakulum
Fanka BB :)
Halo u nas tez Kajtek z nami) wczoraj o 13 30 prawie 3 tyg przed termin. Porod straszny skonczylo sie cc ze znieczuleniem ogolnym. Ale nie bede straszyć. Cud sie zdarzyl i przezylismy obydwoje.
Gratuluję innym mamą.
Moj maluch juz sie ze mną karmil.
AAA Gratulacje!!!
Masz rację, boleć trochę musi, w końcu to operacja. Po pionizacji będzie coraz lepiej i też będziesz śmigać [emoji4]
Oh mam nadzieję, że już mi nie przejdą skurcze i że urodze zanim mąż wróci z pracy [emoji6] boli jak diabli, a będzie jeszcze bardziej. Czekam na przebieg zdarzeń. Narazie tylko skurcze, nic nie wycieka ani wody, ani śluz.
I głodna jestem...
I przeszło...eh.
moja mama mi tak opowiadała że 3 dni miała bóle ..przychodziły odchodziły aż w końcu się rozkręciło w trymigam i urodzila....napewno już niedługo urodzisz
Michasia urodziła się tak jak ja dokładnie w dzień terminu, w niedzielę. Tyle, że ja się urodziłam 3 kwietnia, a ona 4 listopada. Starsza córka też z niedzieli. Powiem Wam, że obkurczanie i spojenie boli o wiele bardziej niż po pierwszym porodzie. Ciężko mi się schodzi z łóżka.
ja Cię rozumiem
co ja przeszłam przez te pierwsze doby co do bólu przy obkurczaniu się macicy w czasie karmienia ..Bosze..jak skurcze porodowe
ale po drugim porodzie nie było to aż tak bolesne i chodziłam super po porodzie a przy tym żeby Wejść z łóżka to musiała po milimetrze nogi przesuwać :/
pociesze że z dnia na dzień wszystko będzie wracać do normy i kości się zejdą i ból zelzeje
@azamamew gratulacje zdążyliście do Opola bez problemu? Bo szybko poszło.
Gratulacje Życzę jak najmniej bólu. karmiłaś na płasko na plecach? Jak to wygląda? Ja się boję, że nie będę umiała, bo mam mały biust...
Ja biorę to co do normalnego porodu, tylko, że nie dzielę tego na 2 torby - na poród i na po porodzie. Mam 1 torbę. Majtki z siatki mam różne i mam nadzieję, że któreś podpasują i gumka nie będzie uciskać.
Ja mam termin dopiero za 1,5 tyg i też już się zastanawiam jak to będzie bez brzuszka... Kiedy będę w miarę sprawna. Czy zostanie mi pomarszczony od rozstępów worek. Czy dam radę z laktacją. Czy Mała rzeczywiście ma nos po ojcu jak sugeruje usg różne rzeczy rozkminiam.
@Balonsbalons jak u Ciebie? Bo śniło mi się, że pisałaś, że rodzisz
Kochana ja po emergency cc z pierwszym synem dałam radę spokojnie na płasko przystawiać małego. piersi takie że nie było możliwości wziasc w dłoń i dziecku podać haha
połozna pomagala
a potem szybko wstać i na poporodowej karmiłam zAwsze na boku...wiem boli! wiem ..jest uczucie że się nie da rady ale w gruncie z każdym prostowaniem się człek się staje bardziej sprawny...
choc ten brzuszek i macica nad ta rana nie pomagają a wręcz to ciąży ... ale z h na h lepiej
a po tyg . już dużo lepiej powinnaś się czuć
Mirakulum
super.Karmie na lezaco. Polozne super mi go przystawiaja. Sama bym nie dala rady.
Tez mam maly biust a mleko jest. Tylko sutki takie wielkie sie zrobily;D
tak sutki otoczki .wszystko jakieś XXL hahaha
ja przeszłam skrócenie po wykarmienia dwójki dzieci ale na szczęście tak że mogę teraz karmic również
Igorowelove
Moderatorka
Gratulacje!Halo u nas tez Kajtek z nami) wczoraj o 13 30 prawie 3 tyg przed termin. Porod straszny skonczylo sie cc ze znieczuleniem ogolnym. Ale nie bede straszyć. Cud sie zdarzyl i przezylismy obydwoje.
Gratuluję innym mamą.
Moj maluch juz sie ze mną karmil.
Tyna_88
Karmie na lezaco. Polozne super mi go przystawiaja. Sama bym nie dala rady.
Tez mam maly biust a mleko jest. Tylko sutki takie wielkie sie zrobily;D
Ja się nie boję, że nie będzie mleka, tylko właśnie, że technicznie będzie dziecku ciężko złapać na płasko. Bo chciałabym, żeby mi pomogły przystawić jak najszybciej, jeszcze przed pionizacją. Dzięki Wam za pociechę jadę dzisiaj do szpitala popytać położną to się więcej dowiem jak to tam wyglądaAAA Gratulacje!!!
I przeszło...eh.
moja mama mi tak opowiadała że 3 dni miała bóle ..przychodziły odchodziły aż w końcu się rozkręciło w trymigam i urodzila....napewno już niedługo urodzisz
ja Cię rozumiem
co ja przeszłam przez te pierwsze doby co do bólu przy obkurczaniu się macicy w czasie karmienia ..Bosze..jak skurcze porodowe
ale po drugim porodzie nie było to aż tak bolesne i chodziłam super po porodzie a przy tym żeby Wejść z łóżka to musiała po milimetrze nogi przesuwać :/
pociesze że z dnia na dzień wszystko będzie wracać do normy i kości się zejdą i ból zelzeje
Kochana ja po emergency cc z pierwszym synem dałam radę spokojnie na płasko przystawiać małego. piersi takie że nie było możliwości wziasc w dłoń i dziecku podać haha
połozna pomagala
a potem szybko wstać i na poporodowej karmiłam zAwsze na boku...wiem boli! wiem ..jest uczucie że się nie da rady ale w gruncie z każdym prostowaniem się człek się staje bardziej sprawny...
choc ten brzuszek i macica nad ta rana nie pomagają a wręcz to ciąży ... ale z h na h lepiej
a po tyg . już dużo lepiej powinnaś się czuć
Mirakulum
mam nadzieję że trafisz na godna zaufania położna i pomoże w 100% przystawić aby ruszyć z.laktacja .Ja się nie boję, że nie będzie mleka, tylko właśnie, że technicznie będzie dziecku ciężko złapać na płasko. Bo chciałabym, żeby mi pomogły przystawić jak najszybciej, jeszcze przed pionizacją. Dzięki Wam za pociechę jadę dzisiaj do szpitala popytać położną to się więcej dowiem jak to tam wygląda
ja co prawda się domagałam by mi młodego przyniosła i przystawiła i na szczęście sprawnie poszło mimo takiej pozycji
Sasanka14
O kurka. Nie wiem jak to jest, ale nie pomyślałabym o pampersie myślałam, że może raczej dają ligninę między nogi...
Po cc z córką właśnie jeszcze leżąc miałam lignine i podkłady dlatego też ten pampers mnie zaskoczył. Nie kupiłam go skoro położna nic nie mówiła, mam podkłady mam te ogromne podpaski i myślę że styknie.U nas zakladaja normalnie te podpaski poporodowe i podklady pod pupę.
Sasanka14
W przyszłym tygodniu to dopiero się dzieciaczki posypia. Jeśli dobrze kojarzę mamy 3 lub 4 planowane cesarki już a nie wspominając o porodach SN
reklama