Mama Zuzi i Antosia
Fanka BB :)
Dziewczyny, które już urodziły-jak znosicie połóg? Krwawienie jest duże? Jak Wasze krocze czy rany po cc?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W piatek mam CC. Dostalam dzisiaj i jutro sterydy na pluca.Tak Ci wspolczuje tego pobytu w szpitalu. Sama nie wiem jak ja dam sobie rade przez te kilka dni pobytu jak urodze. A chociaz fajne masz masz dziewczyny na sali? Masz z kims pogadac??Ja tez glodna ale za oknem deszcz i juz przeszla mi ochota na serniczka. Zadowole sie jajecznica,hehehe
Mam nadzieje, ze dzisiaj poczujesz juz sie lepiej. Trzymam za was kciuki. Wypisza cie jeszcze ze szpitala, czy juz bez swojego "szczescia" nie wrocisz do domu? Tak czy inaczej trzymajcie sie
Ktg dopiero o 17.@sasanka na którą masz ktg?
Trzymam kciuki, aby wszystko było ok.
@Ewela2805 ale jak jest karmiona sondą to ona nie będzie szukała jedzenia bo ma dostarczane tylko będzie ciągle spala.
Chore to podejście pielęgniarek.
U mnie same tłumaczyły, że karmią jak chce jeść a jak nie zje z butelki całej porcji to dopiero sonda.
U nas karmienie mniej więcej co 3 godziny 3,6,9,12 itd. Ale jak Mati szuka o 11:30 to mu od razu szykują moje mleko.
Czasem było tak że w dzień jadł ok a w nocy nie chciał to rano patrzę i ma sondę.
Ale jak widziały że ja jestem to wykorzystywały abym ja go karmiła.
Choć na początku 20ml jadł 40 minut bo się męczył i przysypiał.
Trzymam kciuki abyś wywalczyła to karmienie butlą a potem piersią.
Ja zawsze jak przyjdę pytam czy go przebrały, jak nie to sama przebieram.
Ale czasem walczę o ten czas z dzieckiem bo Pani przeszkadzam
To przynajmniej wiesz jaki plan. Myślę że wiedza co robią.Ja juz po obchodzie i po sniadaniu w koncu
Na badsniu mialam juz cisnienie 130/70. Ale werdykt jest taki, ze dzis i jutro dostaje sterydy i w piatek rozwiazanie. W sumie nie wiem czemu tak szybko, bo ktg jest ok, cisnienie spadlo ale moze boja sie tych skokow cisnienia albo cos. Chyba, ze mi jakies bialko w moczu wyszlo, albo inne wyniki zle. Musze dopytac.
Ambitne plany trzymam kciuki za powodzenie.Dziękuję, że pytasz. Przeszło na szczęście. Na noc zapodalam sobie 2 paracetamole i zwilżoną pieluchę tetrowa na czoło i oczy. I w sumie chyba dzięki tej pielusze w ogóle zasnęłam. Bo w dzień próbowałam przespać, a nie umiałam zasnąć. Ulga niesamowita
Dziś w planach mam pranie i sprzątanie
A wieczorem? Planuje rodzić, ciekawe co na to mały Leonek [emoji23][emoji23]
Ach .. te hormony i znowu sie wzruszylam. W piatek zobaczysz swoje malenstwo!!!!!! Super!!! Pewnie nie mozesz sie juz doczekac. W glebi duszy to nawet Ci zazdroszcze,hehehW piatek mam CC. Dostalam dzisiaj i jutro sterydy na pluca.
Toż to już pojutrze! [emoji7]W piatek mam CC. Dostalam dzisiaj i jutro sterydy na pluca.
Nom. Wiem na czym stoję.Ktg dopiero o 17.
Dobrze że walczysz o ten czas, to Wasz czas i nie przejmuj się humorkami innych.
To przynajmniej wiesz jaki plan. Myślę że wiedza co robią.Ambitne plany trzymam kciuki za powodzenie.
Ja zostawiłam dziś corcie w domu. Brzydki ten kaszel ma. Jeszcze sobie lezakujemy
No ciesze sie, ze juz to bede miec za soba.Ach .. te hormony i znowu sie wzruszylam. W piatek zobaczysz swoje malenstwo!!!!!! Super!!! Pewnie nie mozesz sie juz doczekac. W glebi duszy to nawet Ci zazdroszcze,heheh
Mam nadzieje, ze wszystko pojdzie szybko i sprawnie
Dzis mam 36+4@Koka27 w którym jesteś tygodniu, ze dostajesz sterydy?
Dokladnie chyba, ze coś się zadzieje to beda robic nagle. Ale lepiej, zeby maly jutro grzecznie siedzial, bo dyzur ma lekarz, z ktorym się nie znosimy i przez ktorego po 1 cc nie trafilam o malo na stol. Takze ma przykaz grzecznie siedziecToż to już pojutrze! [emoji7]
Przebieram nogami z niecierpliwością chociaz cykam sie CC.@Koka27 no to w piątek ujrzysz swoje Maleństwo [emoji7][emoji7][emoji7]
Ja od rana jechałam na ostatnie badania krwi [emoji85] 4 probówki, Pani się tak wbija ze później nie mogłam krwi zatamować [emoji23]
Ostatnie noce miałam ciężkie a dzisiejsza super! Tylko raz na siku wstałam [emoji16] więc w końcu się wyspałam
Sasanka daj znać jak po ktg
U nas pogoda dzisiaj słoneczna, już nie wieje i nie pada, ale jest zimno [emoji4]
@Igorwelove czekam na info z porodówki [emoji16]