reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Mam 4 cm rozwarcia i mogę iść do domu skurcze się wyciszyly szyjka do końca nie zgładzona cieszę się że idę do domu

Fajnie ze do domku Cie puszczaja, zawsze to u siebie lepiej. Nawet jakbys miala wrocic za kilka godzin to i tak dobrze ze na sile nie trzymaja. Moze uda sie w domku przespac i troszke odpiczac. Skurcze na pewno zmeczyly.

Ja mam dzis bardzo rozmemlany dzien. Taka jakas niechec do wszystkiego nie wiem skad to, 180 stopni od tego co bylo wczoraj.

Piszecie o lozeczkach, nasze cudownosci rozlozone juz dawno, bo bylo przerabiane. Materac nowy wietrzy sie caly czas. Dodatkowo wypralam ten pokrowiec w ktorym jest i teraz czeka sobie na ubranie. Poscieli nie szykuje, nie bede jej na pewno uzywala przez pierwsze miesiace wiec nie ma to sensu. Kocyki ktore uszylam bede uzywala jako beciki i to w nich dzidzio bedzie zapewne spal no i w spiworki za chwil kilka, ale na pewno nie na podusi i pod koldra. Jak by to polozna zobaczyla na wizycie domowej to ho ho ho ;)

@Naan34 strasznie Ci wspolczuje. Wiem co ptzezywasz. Ja w nocy jak okno mam zamkniete to umieram z braku tlenu, a nie jest grzane wcale. Trzymaj sie!!

Fajnie ze do domku Cie puszczaja, zawsze to u siebie lepiej. Nawet jakbys miala wrocic za kilka godzin to i tak dobrze ze na sile nie trzymaja. Moze uda sie w domku przespac i troszke odpiczac. Skurcze na pewno zmeczyly.

Ja mam dzis bardzo rozmemlany dzien. Taka jakas niechec do wszystkiego nie wiem skad to, 180 stopni od tego co bylo wczoraj.

Piszecie o lozeczkach, nasze cudownosci rozlozone juz dawno, bo bylo przerabiane. Materac nowy wietrzy sie caly czas. Dodatkowo wypralam ten pokrowiec w ktorym jest i teraz czeka sobie na ubranie. Poscieli nie szykuje, nie bede jej na pewno uzywala przez pierwsze miesiace wiec nie ma to sensu. Kocyki ktore uszylam bede uzywala jako beciki i to w nich dzidzio bedzie zapewne spal no i w spiworki za chwil kilka, ale na pewno nie na podusi i pod koldra. Jak by to polozna zobaczyla na wizycie domowej to ho ho ho ;)

@Naan34 strasznie Ci wspolczuje. Wiem co ptzezywasz. Ja w nocy jak okno mam zamkniete to umieram z braku tlenu, a nie jest grzane wcale. Trzymaj sie!!

Tak.moj brzdącu też spi w beciku a w dzień zawinięty w kocyk bo jest cieplej abtym bardziej jak go zostawiam samego.
kolderke i podusie w jego lozeczku to długo a długo używać nie będę zapewne choć cudnie to wyglada

co do położnej.masz rację.

@Weronikakrz a jak skurcze?? minęły?

Dziewczyny z cukrzyca ciążowa- jak Wasze cukry? Czy któraś z Was jest na insulinie? Ja biorę 7j dlugodzialajacej, mimo to cukry zaczęły mi trochę skakać. No i jak macie ustalony porod?

Ja mam, ale na diecie. Cc z innych powodów, zaplanowane tydzień przed terminem. Po skończonym 37t mam mieć ktg w szpitalu.
W 1 ciąży w dniu terminu miałam zgłosić się do szpitala i pomimo dobrych wyników 2 dni potem miałam wywoływane poród.

reklama
Jadnak lekarzowi sie cisnienie nie podobalo na wizycie ?? Cos jeszcze procz tego ??
Mam nadzieje, ze tym tazem sala bez pizgawicy ;)
Cisnienie ok. Jeszcze się mieszcze. Wysokie tetno dziecka.
Współczuję, ale dobrze, że jesteś pod opieką. Lekarze będą czekać aż poród sam się zacznie?
Pobrali mi badania, zrobili ktg. Teraz tetno troche lepsze. Po 21 maja robic. Jeszcze raz i zadecyduja czy tną czy czekaja.

Do góry