reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
@ONAONAONA, @ Dita Gratulacje!!!!
Coraz wiecej listopadowycu dzieciaczkow juz na swiecie!!!

Ja po cc walcze, jest ciezko strasznie.
Urodzilam w czwartek a dzis ,niedziela dopiero sama do lazienki zaszlam. Ojjj
A obok Dziewczyny pi sn chodza od razu pi porodzie, 3,4 h - jakbym nie widziala na wlasne oczy to bym nie uwierzyla!!!

Moje maleństwo mnie zaskoczylo,sam z piersi wypil 10 ml. Potrzebuje wiecej ale narazie nie ma tyle sil i reszte sonda dostaje. Ale jak na urodzonego w 34 tygodniu nie musi jeszcze umiec sam ssac tyle,potrzebuje czasu. Ale jestem z niego mega dumna ze tak dzielnie ssal piers!!!!

Dzisiaj moj syn starszy ma 5 urodzinki!!!

Bardzo mi bylo przykro, ze jako mama nie moge z nim spedzic tego dnia!!!
Mial fajny dzien,byl bardzo zadowolony, tort wymarzony Tom I Jerry :) ;) :)
Prezenty,goscie.... Juz wczoraj stol nakrywal!!! Tak sie cieszyl.
A jutro babeczki do przedszkola i tez beda swietowac!! !!

I mial extra prezent - jako dziecko urodzinowe mogl wejsc do pokoju wczesniakow( dzieci nie moga)!!!

Poznal osobiscie brata,byle mega zadowolony, chcial go dotykac ciagle,glaskac!!! Extra!!!
Moje serce roslo! Juz nie jest sam na swiecie, ma braciszka .
Cieszyl sie bardzo, ze brat chcial byc juz u niego na urodzinkqch i dlatego sie tak szybko urodzil!!!

Pozdrawiam :)

:wink:Skorpion mam kilka osób w rodzinie mój tata też skorpion 8.11 jak bym urodziła to by była urodzinowa niespodzianka ;) Osoby o silnym charakterze uparte i postawią na swoim ale Kochane:wink: Ja jestem Koziorożec i też świętoszkiem nie jestem wszyscy mówią cały tata;)
@piorunem to byś sobie niespodziankę zrobiła jak córcia 16 postanowiła sobie przyjść na świat;)

Dziewczyny pamiętam z forum Sandrus zapamiętałam dobrze bo chciała chłopca a okazało się że córka.Bazarek był i ciuszki sprzedawała chłopięce.Już sporo czasu się nie odzywa czy coś stało czy tak nagle przestała pisać ?Pamiętam że była aktywna na forum.

@ONAONAONA, @ Dita Gratulacje!!!!
Coraz wiecej listopadowycu dzieciaczkow juz na swiecie!!!

Ja po cc walcze, jest ciezko strasznie.
Urodzilam w czwartek a dzis ,niedziela dopiero sama do lazienki zaszlam. Ojjj
A obok Dziewczyny pi sn chodza od razu pi porodzie, 3,4 h - jakbym nie widziala na wlasne oczy to bym nie uwierzyla!!!

Moje maleństwo mnie zaskoczylo,sam z piersi wypil 10 ml. Potrzebuje wiecej ale narazie nie ma tyle sil i reszte sonda dostaje. Ale jak na urodzonego w 34 tygodniu nie musi jeszcze umiec sam ssac tyle,potrzebuje czasu. Ale jestem z niego mega dumna ze tak dzielnie ssal piers!!!!

Dzisiaj moj syn starszy ma 5 urodzinki!!!

Bardzo mi bylo przykro, ze jako mama nie moge z nim spedzic tego dnia!!!
Mial fajny dzien,byl bardzo zadowolony, tort wymarzony Tom I Jerry :) ;) :)
Prezenty,goscie.... Juz wczoraj stol nakrywal!!! Tak sie cieszyl.
A jutro babeczki do przedszkola i tez beda swietowac!! !!

I mial extra prezent - jako dziecko urodzinowe mogl wejsc do pokoju wczesniakow( dzieci nie moga)!!!

Poznal osobiscie brata,byle mega zadowolony, chcial go dotykac ciagle,glaskac!!! Extra!!!
Moje serce roslo! Juz nie jest sam na swiecie, ma braciszka .
Cieszyl sie bardzo, ze brat chcial byc juz u niego na urodzinkqch i dlatego sie tak szybko urodzil!!!

Pozdrawiam :)
Współczuję tego bólu ale z dnia na dzień będzie lepiej. Synuś dzielny, już załapał ssanie. Jak nabierze troszkę sił to już pójdzie z górki [emoji4] Wszystkiego najlepszego dla starszaka, super, że urodzinki się udały i ze poznał braciszka [emoji4]

:wink:Skorpion mam kilka osób w rodzinie mój tata też skorpion 8.11 jak bym urodziła to by była urodzinowa niespodzianka ;) Osoby o silnym charakterze uparte i postawią na swoim ale Kochane:wink: Ja jestem Koziorożec i też świętoszkiem nie jestem wszyscy mówią cały tata;)
@piorunem to byś sobie niespodziankę zrobiła jak córcia 16 postanowiła sobie przyjść na świat;)

Dziewczyny pamiętam z forum Sandrus zapamiętałam dobrze bo chciała chłopca a okazało się że córka.Bazarek był i ciuszki sprzedawała chłopięce.Już sporo czasu się nie odzywa czy coś stało czy tak nagle przestała pisać ?Pamiętam że była aktywna na forum.
U Sandry wszystko w porządku, remont ją pochłonął [emoji4]

reklama
Laski nie ogarniam co się dzieje na forum.

Gratuluję wszystkim rozpakowanym.
Ja teraz mam chwilkę bo czekam 50 minut do kolejnego odciągania mleka.
Wczoraj w nocy tak odciągam i odciągam to mleko.
Jakoś tak lekko mi idzie, cyc nie boli ale kurde w 40 minut 2ml. Co jest?
Ja patrzę a nie założyłam osłonki tej silikonowej na laktator.
W ogóle od wczoraj rana mam ręczny laktator koleżanka mi przyniosła, wcześniej ręką odciagałam.
Dziś kryzys laktacyjny mnie dopadł, pije lactosan i ściągam co 3 godziny.
Ale muszę zainwestować w elektryczny, bo przysypiam w nocy przy odciąganiu.
Matiemu o kolejne 3 tysiące wzrosły płytki. Dziś go zostawili bez kroplówek na samym moim mleku, ale trochę z butli( jeszcze to dla niego męczące) a jak nie je z butli, to dają mu moje mleko sondą. Dziś prawie wrócił do wagi z porodu i mogłam go znów kangurować [emoji7][emoji179]
Ja za to dostałam uczulenia na pościel szpitalną.
Mam pokrzywkę i mnie swędzi.
A już tak mi skóra do normy po porodzie wróciła.
Jutro mi ściągają szwy bo trochę brzydko przez tłuszcz się goi.
Nie dam rady nadrobić forum.
Miłej nocy
IMG_20181014_195304_595.jpg

Załączniki

• IMG_20181014_195304_595.jpg
    IMG_20181014_195304_595.jpg
    65,5 KB · Wyświetleń: 393
Do góry