reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja tutaj leżę i leżę i się zastanawiam kiedy urodze, lekarz mówił że jak zacznę to zatrzymywać już nie będą, a dziś przynosi mi położna tabletkę (biorę ja 2 x dziennie od samego poczatku) ale dziś się spytałam na co ta tabletka jest to się okazuje że na wstrzymanie skurczy porodowych. No szok, a ja czekam jak głupia kiedy i kiedy a mi leki podają [emoji23] No szok naprawdę....
Screenshot_20181006-230402_Samsung%20Internet.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181006-230402_Samsung%20Internet.jpg
    Screenshot_20181006-230402_Samsung%20Internet.jpg
    54,4 KB · Wyświetleń: 384
reklama
Ja tutaj leżę i leżę i się zastanawiam kiedy urodze, lekarz mówił że jak zacznę to zatrzymywać już nie będą, a dziś przynosi mi położna tabletkę (biorę ja 2 x dziennie od samego poczatku) ale dziś się spytałam na co ta tabletka jest to się okazuje że na wstrzymanie skurczy porodowych. No szok, a ja czekam jak głupia kiedy i kiedy a mi leki podają [emoji23] No szok naprawdę....Zobacz załącznik 905108

Pewnie mimo tabetek jakby sie zaczeło. To dobrze, naprawdę nie ma się co spieszyć. Jak malutka urodzi się większa i silniejsza szybciej wyjdziecie do domu, mała będzie umiała ssać itd. Nie bez przyczyny uważają, że najlepiej jak maluch urodzi się donoszony po 37t, czym bliżej tego terminu maluch ma lepszy start. Dziś kończymy 34 jeszcze troszkę wytrzymaj...

Hej kobitki
Powiedzcie mi czy macie jakis sposob na bol bioder i miednicy ? Jak leze to czuje ze rwie bola te kosci co sie rozchodza... poduszka miedzy nogi pomaga ale na chwile [emoji21] jal rozciagne ze tak powiem nogi tez jest ulga na chwile... jest ok jak na plechach leze ale jie za dlugo bo zaraz maluszek mnie gniecie. Zaczelam 32 t a powiem wam ze mam juz dosc [emoji38][emoji38]

Hej kobitki
Powiedzcie mi czy macie jakis sposob na bol bioder i miednicy ? Jak leze to czuje ze rwie bola te kosci co sie rozchodza... poduszka miedzy nogi pomaga ale na chwile [emoji21] jal rozciagne ze tak powiem nogi tez jest ulga na chwile... jest ok jak na plechach leze ale jie za dlugo bo zaraz maluszek mnie gniecie. Zaczelam 32 t a powiem wam ze mam juz dosc [emoji38][emoji38]
Ja jeszcze nie znalazłam sposobu na ten ból. Dokucza mi już kilka dobrych tygodni. Najgorzej jest nad ranem, ciągle się kręcę z boku na bok. Pocieszam się tym, że to 36 tydzień.

Hejo ja niestety nie moglam sie doprosic żadnego faceta o pomoc w malowaniu a to byl juz ostatni dzwonek ten weekend
I rześmy z przyjaciółką moją sie za to wzieły
Kuźwa roboty było z tym że szok od 15 do 21 zapierniczalyśmy
Było śmiesznie ale męcząco
Dzis za to nie moge sie ruszac yak mnie bola wszystkie mięśnie
Nawet w dłoniach. Kregoslup uda posladki jak po fest treningu. Brzuch nie boli na szczescie tu jest ok. Ale reszta ciala masakra szok ... A jeszcze dzis musze posprzatac ten pier.....
Odkrylam po czym te biegunki: winowajca to żodkiewki:) jem je pęczkami taki moj ciazowy rarytas. Wiec sobie mysle a zobacze poczytam czemu mnie tak do nich ciagnie. No i wyszlo ze w takich ilosciach co ja je jem maja dzialanie przeczyszczajace.
No wiec stwierdzilam że musze sie ograniczyc w ich spożywaniu ale oczywiscie dzis jak tylko otworzylam oczy a śpie u mamy piszlam do kuchni otwieram lodóweczke a tam piękne świerzutkie żodkieweczki i zerzarlam .
To bedzie moj patent aby uniknac lewatywy przy porodzie . bede zarla żodkiewki w donu od 37tc jako glowny zakaszacz ;)

Boże ale ja zmęczona a spać nie mogę
20181006_152022.jpg
20181006_203757.jpg

Załączniki

• 20181006_152022.jpg
    20181006_152022.jpg
    598,9 KB · Wyświetleń: 430
  • 20181006_203757.jpg
    20181006_203757.jpg
    980,5 KB · Wyświetleń: 429
Hejo ja niestety nie moglam sie doprosic żadnego faceta o pomoc w malowaniu a to byl juz ostatni dzwonek ten weekend
I rześmy z przyjaciółką moją sie za to wzieły
Kuźwa roboty było z tym że szok od 15 do 21 zapierniczalyśmy
Było śmiesznie ale męcząco
Dzis za to nie moge sie ruszac yak mnie bola wszystkie mięśnie
Nawet w dłoniach. Kregoslup uda posladki jak po fest treningu. Brzuch nie boli na szczescie tu jest ok. Ale reszta ciala masakra szok ... A jeszcze dzis musze posprzatac ten pier.....
Odkrylam po czym te biegunki: winowajca to żodkiewki:) jem je pęczkami taki moj ciazowy rarytas. Wiec sobie mysle a zobacze poczytam czemu mnie tak do nich ciagnie. No i wyszlo ze w takich ilosciach co ja je jem maja dzialanie przeczyszczajace.
No wiec stwierdzilam że musze sie ograniczyc w ich spożywaniu ale oczywiscie dzis jak tylko otworzylam oczy a śpie u mamy piszlam do kuchni otwieram lodóweczke a tam piękne świerzutkie żodkieweczki i zerzarlam .
To bedzie moj patent aby uniknac lewatywy przy porodzie . bede zarla żodkiewki w donu od 37tc jako glowny zakaszacz ;)

Boże ale ja zmęczona a spać nie mogęZobacz załącznik 905137 Zobacz załącznik 905138
Szalone Laski!
Brawo Wy!
Weź sobie dziś odpocznij, a pierdzielnik jutro sprzątniesz.
Pięknie wyszło.
Niezła jesteś z tymi rzodkiewkami, a już miałam swoją teorię, że pewnie gumy do rzucia za dużo wcinasz [emoji6]

@Balonsbalons i super że daliście radę, ale dzisiaj już czas na odpoczynek [emoji4]
No patrz, a ja też zaczęłam rzodkiewki na pęczki wcinać [emoji23] dlatego mnie tak pędzi [emoji16][emoji16]

@Dzidzi bobo ja ćwiczę, kręcę kolka biodrami stojąc lub na piłce a później ćwiczę podwijanie bioder pod siebie polecam, fajnie rozluźnia. Dodatkowo możesz oprzeć się o fotel lub kanapę plecami i unosić bioderka do góry.

Hej kobitki
Hej! Niestety mam ten sam problem z biodrem - prawym. Tak mnie rwie, ze czasami chodzic nie umiem. Czasami jest lepiej i tak nie dokucza, nie wiem od czego to zalezy. Teraz tez leze z bolem w lozku. Niestety nie mam zadnego sposobu na ulzenie sobie. Lekarka powiedziala, ze to czesty problem u ciezarnych, kosci sie rozchodza. Ale w pierwszej ciazy jakos sobie tego nie przypominam....
Trzeba wytrzymac.

reklama
Dzien Dobry Dziewczyny!
U mnie tak jak powyzej pisalam bol biodra mi strasznie dokucza. Spojenie tez. Takze jak czytam jak wy narzekacie to moge sie pod tym podpisac, widac uroki ciazy.
Tak to jakos leci . Pogoda super ostatnie dni, tymbardziej, ze to juz październik a nawet 20 stopni mamy :) W piatek bylismy na pikniku w przedszkolu o 17 w krotkim rekawku ;)
Zamierzam wykorzystac te pogode i zaczynam prac ciuszki baby Tylko potrzebuje pomocy bo z tym biodrem to ciezko, juz nie bede nosic ciezkiego prania jak ledwo sama chodze.....
Milego dnia!!!

Do góry