reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

A mnie nawiedziły hemoroidy... buuuu... jestem zrozpaczona bo to naprawdę boli [emoji22]całe życie mam problem z wypróżnieniem ale teraz to już przeginka [emoji30] wizytę mam dopiero 6 sierpnia, a ja nie wiem co z tym fantem zrobić [emoji15][emoji15][emoji15] macie jakieś doświadczenia bądź coś słyszałyście?

reklama
A mnie nawiedziły hemoroidy... buuuu... jestem zrozpaczona bo to naprawdę boli [emoji22]całe życie mam problem z wypróżnieniem ale teraz to już przeginka [emoji30] wizytę mam dopiero 6 sierpnia, a ja nie wiem co z tym fantem zrobić [emoji15][emoji15][emoji15] macie jakieś doświadczenia bądź coś słyszałyście?
Kochana spokojnie[emoji9] możesz kupić w aptece hemorectal to czopki bez recepty - mój lekarz mówi że można je stosować bezpiecznie. Jest ich 10 ale mi po dwóch juz wszystko przeszło. Tak więc polecam [emoji4] i szczerze współczuję bo niestety wiem co przezywasz...

Jak duży problem to rutynę na uszczelnienie naczynek np w rutinoscorbinie. Można procto glyvenol żel z substancją znieczulającą lidokainą

Dziewczyny od kilku dni bolą mnie plecy w krzyżu. Trochę pomaga jak pod prysznicem ciepły strumień skieruje w miejsce bólu ale tylko na chwilę. Przed ciążą też miewałam takie bóle ale raczej przechodziły po kilku dniach. Wiecie może czy mogę jakiejś maści użyć albo macie jakieś sposoby na ból pleców?
Ja dwa razy dziennie po kilka minut robię ćwiczenia dla ciężarnych na kręgosłup, znalazłam na you tube - np na klęczkach jak piesek i wygięcie kręgosłupa do góry, siad turecki i sięgasz ręka po ziemi za plecy. Poszukaj mi na prawdę pomogło, oprócz tego ciepły prysznic, oliwka i masowanie. Fizjo mnie obkleila taśmami i zapisałam się tez na rehabilitacje, na szczęście mam za darmo w pakiecie. Ja przez dwa dni ledwo chodziłam teraz czuje tylko lekka sztywność odcinka krzyżowego.

Hej Dziwczyny,
Mam pytanie do Was odnieśnie ruchów dziecka.
Jestem obecnie w 23 tygodniu i mam wrażenie, że nie czuje codziennie ruchów.
Czy to normalne ?:/
Bardzo boje się o ta ciążę, bo poprzednią ciążę poronilam :(

I mnie dziś 23+3 i dopiero zaczynam czuć ruchy, bardziej takie fikołki niż jakieś kopanie. Wcześniej tez nic. Jak leżę na wznak już gotowa do snu to wtedy kilka ruchów czuję, to samo rano. Myśle, że wszystko przed Tobą [emoji6]też denerwowałam się, że się nie rusza. U każdej to jest inny czas po prostu [emoji6]

Czytam was ale jestem tak zmeczona ze zasypiam pod koniec i juz nie jestem w stanie nic napisac.
Dzis ciezko znioslam dzien obrzeki wrocily bola mnie nogi bardzo . jeszcze jutro do pracy i 2 tyg urlopu
Przedwczoraj kupilam wozek za 50 zł haha
Trafilo sie to wzielam
Sytuacja jest jaka jest wiec fajnie ze usalo mi sie to ogarnac a i tak tylko na pare miesiecy

U nas przez pierwsze pół roku synek spał w dostawce do naszego łóżka. Super rozwiązanie bo wygodnie i nie trzeba było wstawać do karmienia. Jak już zaczął się sam przekrecac tak żywo na boczki i na brzuszku odpychal się do przodu to przeszedł do łóżeczka normalnego ze szczebelkami. Pamiętam że weszłam któregoś dnia do pokoju gdzie zostawiłam synka uspanego parę minut wcześniej a on już w połowie naszego łóżka leżał na brzuszku. No myślałam że zawału dostanę, to był ostatni jego raz w tej dostawce haha od razu przeszedł do łóżeczka. Gdybym nie weszła to normalnie by mi zleciał na główkę z tego łóżka naszego. Teraz Tymus dopóki nie zacznie się przekrecac i czolgac to też w dostawce będzie spał. Polecam. My kupiliśmy za około 450-500 zł, dokładnie nie pamiętam.

A przewijak miałam na komodzie, też super sprawa a jaka wygoda! Obok przewijaka pampy, chusteczki, kremiki i cała reszta. Wszystko pod ręką. Teraz też tak będzie. Trzeba tylko pamiętać żeby nie odchodzić od przewijaka jak leży tam maleństwo bo różne rzeczy może zrobić szczególnie już takie kilku miesięczne np przekręcić się na brzuszek itd. A tak dla mnie rozwiązanie pierwsza klasa :)

Witajcie dziewczyny
Jestem dalej na wakacjach czytam was codziennie ale niedaje rady odpisywac nogi mi spuchly ze wieczorami nawet palcow nie czuje straszne
Szczerze to odechcialo mi sie tych wakacji bo dzieci narzekaja na upal mielismy jechac do Barcelony ale zrezygnowalismy kazde wyjscie konczy sie dla mnie bolami nogi i krzyza dobrze ze w poniedzialek wracamy dzis do aquaparku bede sie caly dzien moczyc w basenie

Hej Dziwczyny,
Mam pytanie do Was odnieśnie ruchów dziecka.
Jestem obecnie w 23 tygodniu i mam wrażenie, że nie czuje codziennie ruchów.
Czy to normalne ?:/
Bardzo boje się o ta ciążę, bo poprzednią ciążę poronilam :(

Ja też jestem w 23 t. i choć czuję ruchy gdzieś od tygodnia codziennie to czasami musze bardzo sie wyciszyc, zeby miec pewnosc. Najczesciej dzieje sie to nad ranem i tuz przed snem - klade sie na plecach i wtedy laskawie moj Kropek smyra mnie delikatnie kilka razy od srodka, sporadycznie czuje kopniaki, ale zeby cos mi z brzucha wystawalo to nie ma szans [emoji6] Aaa i najczesciej to moge sie dopatrzyc czkawki, bo on ma taka bardzo szybka i - wtedy brzuch regularnie wibruje [emoji4]

Moze tez sprobuj sie tak powyciszac? Jesli mozesz to zjedz cos slodkiego i poloz na parenascie minut na lozku, moze Twoje malenstwo tez jest niesmiale [emoji5]

PS. A nie masz tez lozyska na przedniej scianie? Bo ono bardzo amortyzuje ruchy :)

reklama
Czytam was ale jestem tak zmeczona ze zasypiam pod koniec i juz nie jestem w stanie nic napisac.
Dzis ciezko znioslam dzien obrzeki wrocily bola mnie nogi bardzo . jeszcze jutro do pracy i 2 tyg urlopu
Przedwczoraj kupilam wozek za 50 zł haha
Trafilo sie to wzielam
Sytuacja jest jaka jest wiec fajnie ze usalo mi sie to ogarnac a i tak tylko na pare miesiecy
Super ci się udało. Niektórzy naprawdę za grosze oddają takie rzeczy. Ja wczoraj chodziłam zła jak osa. Wkurzał mnie teść że chodzi z kąta w kąt a ja chcę kawę w spokoju z telefonem wypić. Potem przyjechała koleżanka która od tego miesiąca stara się o dziecko. I już ona wie jaki wózek chce. Była licytacja na allegro a ona licytowała . Przeraziła aż się. Może szybciej ona będzie miała wyprawkę jak ja. Dziś pogoda senna . Poranek przywitał mnie wymiotami. Ogórki na mnie czekają do zrobienia ale chęci brak

Ostatnia edycja:
Do góry