reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ja myślę, że postąpiłby nieuczciwie nie mówiąc o tym, zwłaszcza, że z tego co zrozumiałam nie jest lekarzem prowadzącym?

Moja lekarka na wczorajszej rutynowej wizycie oglądała serduszko bardzo długo i właśnie nie powiedziała mi dlaczego, tylko że nie wszystko widzi. To nie było jeszcze połówkowe, ale i tak czuję się z tą niewiedzą nie najlepiej, bo chociaż staram się być spokojną to i tak różne scenariusze przychodzą do głowy...
Tak nie jest ob lekarzem prowadzącym

reklama
Hej;) ja dzis po polowkowych 20t2d. I wszystko ok. Chłopak zostaje chlopakiem. Wazy 355g. Ulozony główką w dół. Termin na 22 listopad.

Powiem Wam ze badanie strasznie mi sie podobało trwalo ponad 40 min samo usg. Pan doktor wszystko dokladnie opowiadal o tych zylach o tym mozdzczku o jakis splotach gdzie powinien byc zoladek a gdzie nerki serce przedsionki i ze wlasnie w tym miejsu są i tyle tego mierzyl ze masakra. I najbardziej mi sie podobalo ze mowil ze dany paramatrer nie powinien przekraczac tyle i tyle po chwili miezyl ten parametr u naszego bobasa i za kazdym razem nie przekraczalo i zdjecie kregoslupa takie ze żeberka i kregi mozna liczyc i teraz patrze na te zdjecia na ten opis na te wykresy i ciesze sie jak glupia;DD

Czyli lekarz spełnił twoje wymogi [emoji5][emoji847] synek rośnie zdrowo i to najważniejsze [emoji106][emoji16] super [emoji108][emoji5]

Dita_333 Niestety na pierwszym USG padło pytanie od doktorki - a wy już macie chłopca tak? to być może będzie dziewczynka, więc nie wzięłam tego na poważnie. Czekać muszę cierpliwie do wtorku.

To rzeczywiście takie gadanie niewiadomo o co chodzi[emoji51] zobaczysz we wtorek, to już blisko [emoji16]

Polecam i polecają chusteczki z velvet błękitne podobno nie zawierają nic szkodliwego ,wszystko naturalne:)
Byla kiedyś tu taka strona podana na której było objaśnione co znajduje się w składzie chusteczek i które są najlepsze jakościowo:)
Ja myślałam o water wipes, są nasączone tylko wodą i jakiś mały procent to sok z grapefruita. Srokao tez je poleca [emoji4] od jakiegoś czasu można dostać je w Polsce, może są ciut droższe, ok 12 zł.

Miałam godzinę temu przygodę. Szłam ulicą i rozmawiałam przez telefon. Nagle coś bzyczącego wlecialo mi w dekolt. Pod bluzkę wpadła mi osa i dwa razy ugryzla w pierś. Miałam ślady jak po wamirze. Bolało ale już jest lepiej. Na szczęście nie jestem uczulona :eek:

Ja myślałam o water wipes, są nasączone tylko wodą i jakiś mały procent to sok z grapefruita. Srokao tez je poleca [emoji4] od jakiegoś czasu można dostać je w Polsce, może są ciut droższe, ok 12 zł.

Ja je próbowałam i wg mnie są średnie, mało mokre i pachną dziwnie :) Najlepiej wypróbować i sprawdzić co będzie nam pasować do mycia maluszka.

Hejka kochane! Wrocilam dzisiaj od lekarza, bo powiedzial ze moge przyjsc dzisiaj skoro sie bardzo denerwuje. Zrobil polowkowe, potwierdzil plec, ale mnie zdziwil, bo z poczatku powiedzial ze dziewczynka, a ja mowie, ze jak dziewczynka mialbyc chlopiec no I przyjrzal sie dokladniej I zobaczyl, ze chlopiec I wazy juz 600g I ladnie sie rozwija I fika. No I porozmawialam z nim o tych moich obawach, ze panikuje, ze panikowalam o tym wyrostku no I powiedzial to samo co wy, ze skoro wyniki laboratoryjne wyszly okej I usg tez to jest wszystko dobrze, wiec orzestalam ciagle chodzic I sie zamartwiac jak na razie, w poniedzialek terapia I oby pomoglo. A jak u Was?:happy::happy::rolleyes:

Skąd wiesz że ma 5 cm ? Mi ginekolog nie mówi takich rzeczy:/ A zawsze mówi że wszystko idealnie i tyle

Ps dziewczyny dziś poczułam o 12 cztery wyraźne kopniaczki pod ręka:) A na piąty załapał się meżulek i poczuł kopniaczka:)))

Dziś 19+0 :))) czyli zaczynamy 20 tydzień:)
Moj lekarz tez nie mowi mi takich rzeczy, jedynie ze wszystko w porządku, ale na polowkowym u specjalisty normalnie robila usg dopochwowo po to wlasnie by dlugosc szyjki zmierzyc itd. U mnie tez 4,7cm miala tydzień temu.

reklama
Do góry