reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Witaj.
Fajny i zgrabny brzusio masz.
Byłaś na połówkowych? Znasz płeć?
Połówkowe mam 17 lipca, ostatnio lekarz stwierdził że chłopiec. My od początku byliśmy nastawieni na dziewczynke, no ale to żaden problem bo najważniejsze zdrowie. No i mam nadzieje że tak zostanie bo już przywykłam. Połówkowe mam u innego lekarza bo mój na urlopie ale w sumie to lepiej, usg jest na każdej wizycie ale naprawde byle jak, sprawdza tylko czy serduszko bije. Także nie mogę się już doczekać żeby malucha pooglądać dłużej [emoji5]

reklama
bardzo ci wspolczuje i wiem jak zle dolegliwosci bez poprawy moga dobijac wrrrr az sie ma dosc kompletnie bo wszstko to co normalnei czlek robil staje sie niewykonalne ehhh
a mialas te dolegliwosci przed ciaza?
moze ciaza je spotegowala??
czesto tak bywa ze wychodzi nam cos w czasie ciazy badz po ciazy..uaktywnia sie
jakby nie patrzec organizm jest obciazony

szkod gadac. ale ze co, nie maja CISZY NOCNEJ!!?
zero wyrozumialosci i sie dzieciom dziwic na zachowanie jak rodzice sa jacy sa ....
tez bym im puscila cos glosnego hehe pzez nerwy bym dala rade wytrzymac:)

haha no widzisz, to masz po mnie dzien fajnie:):):)

wlasnie mialam Roksi pisac by sie zabezpieczyla co do flory bakteryjnej bo sie skarzyla na problemy takze teraz moze to powrocic przez antybiotyk

to ciekawe co by mi powiedzial
jutro zrobie focie:)

dzis potwornie swedzial mnie brzuszek wrrr

aaa i edytka znalazlam swoje notatki z ciazy z corka i to samo praktycznie na tym etapie ciazy, raz cos bolalo, odpoczywalam.. pozniej spokoj, pozniej cos innego ..ale ja jestem osoba ze zawsze staram sie to sobie jakos wytlumczyc..tzn. bolal mnie brzuszek np. ale czulam ze to nie macica no a potem co sie dzialo to wiadomo, jak u ciebie hehe
takze w tej ciazy odczuwalam juz, klucie w pochwie , odbyci.... w jajnikach... kolo pepka... ciagniecie w pachwinach... bol w plecach.. klujacy bol w krzyzu ktory przychodzil i odchodzil ...obolaly brzuszek ale to nie byl bol menstruacyjny... bol pod zebrami w trakcie lapania oddechu... wszystko mijalo takze?
Biore probiotyk

No skorpion to niby najgorszy znak zodiaku po 22 listopada jest juz strzelec a przed 24 pazdziernika waga

A ja uważam, że to bardzo pożądny znak zodiaku ;p sama jestem skorpionem i nie uważam się ani za uparciucha ani nie jestem zbyt pamiętliwa ;p w otoczeniu mam masę skorpionów i to świetni, pracowici ludzie - świetnie się ze wszystkimi dogaduję ;) w sumie chyba nie znam skorpiona z tych negatywnych opowieści ;p

Dziewczyny, im dalej tym więcej piszemy, cieżko nadrobić po wątek po zaledwie paru godzinach nieobecności, co to będzie później ;)

Kto dziś wizytuje? :)
Ja juz po połówkowym :) Miałam świetnego lekarza, który wszystko opowiadać i tłumaczył prostym językiem, jestem bardzo zadowolona. Mały zdrowy, waży prawie 400 g.
Nie wiem tylko czy dobrym pomysłem bylo zjedzenie obiadu przed, bo wiercił się jak szalony :D
No i drugi lekarz potwierdził, że 100 proc. chłopiec, na każdym zdjęciu widać mu siusiaka. Widać chłopak nie chce trzymać nas w niepewności:D

Bedzie dobrze, zobaczysz. Tak robią wczesniej, a ile to chyba zalezy od lekarza, bo ja np. mialam tydzień wcześniej a wiem, że niektorzy robią nawet 2 tyg przed terminem.
Cesarka planowana od 38tygodnia 37+0 to ciąża donoszona
Mam termin dzień po swoich urodzinach, myślałam, że może Mała zrobi mi prezent :) Pokomplikowało się. Najbardziej mnie boli utrata bliskości, bo pewnie trochę zetrwa zanim mi ją dają przytulić. Pewnie zależy to od szpitala, ale dziewczyny po cc - czy u Was tata dziecka mógł kangurować?

Mam termin dzień po swoich urodzinach, myślałam, że może Mała zrobi mi prezent :) Pokomplikowało się. Najbardziej mnie boli utrata bliskości, bo pewnie trochę zetrwa zanim mi ją dają przytulić. Pewnie zależy to od szpitala, ale dziewczyny po cc - czy u Was tata dziecka mógł kangurować?
U mnie to mojego eks nie bylo nawet w dniu porodu w szpitalu, bo praca :/ ale długa to historia. Zaraz po wyjeciu młodej przystawili mi ją do twarzy, a potem po zszyciu mnie przewiezli nas na po operacyjną i od razu małą mi polozyli na brzuchu i przystawili do piersi.

@Dita_333 a na l-4 na razie chyba nie, choć w sumie to sama nie wiem. Pewnie będę chodzić tak od wizyty do wizyty i zastanie mnie październik ;p No chyba, że przesadzą w pracy i się zdenerwuję ;p

Haha to samo mowię o sobie [emoji5] że może wezmę w sierpniu, może we wrześniu, a nie zdziwię sie jak mnie poród zaskoczy znowu w pracy [emoji23]

To ma być wielki brzuch!?? Jest jak mój chyba[emoji33][emoji23] fajny brzuszek [emoji847]

Cześć dziewczyny [emoji4] od dawna czytam forum ale dopiero dzisiaj zebrałam się na założenie konta i napisanie [emoji5] mam 20 lat, jutro zaczynam 20 tydz, został mi jeszcze rok nauki do kwietnia. Termin mam na 28.11. Czy można dołączyć? [emoji4]Zobacz załącznik 873399

Jasne [emoji5]wpiszę cię do tabelki [emoji106]
Śliczny brzuszek [emoji3]

bardzo ci wspolczuje i wiem jak zle dolegliwosci bez poprawy moga dobijac wrrrr az sie ma dosc kompletnie bo wszstko to co normalnei czlek robil staje sie niewykonalne ehhh
a mialas te dolegliwosci przed ciaza?
moze ciaza je spotegowala??
czesto tak bywa ze wychodzi nam cos w czasie ciazy badz po ciazy..uaktywnia sie
jakby nie patrzec organizm jest obciazony

szkod gadac. ale ze co, nie maja CISZY NOCNEJ!!?
zero wyrozumialosci i sie dzieciom dziwic na zachowanie jak rodzice sa jacy sa ....
tez bym im puscila cos glosnego hehe pzez nerwy bym dala rade wytrzymac:)

haha no widzisz, to masz po mnie dzien fajnie:):):)

wlasnie mialam Roksi pisac by sie zabezpieczyla co do flory bakteryjnej bo sie skarzyla na problemy takze teraz moze to powrocic przez antybiotyk

to ciekawe co by mi powiedzial
jutro zrobie focie:)

dzis potwornie swedzial mnie brzuszek wrrr

aaa i edytka znalazlam swoje notatki z ciazy z corka i to samo praktycznie na tym etapie ciazy, raz cos bolalo, odpoczywalam.. pozniej spokoj, pozniej cos innego ..ale ja jestem osoba ze zawsze staram sie to sobie jakos wytlumczyc..tzn. bolal mnie brzuszek np. ale czulam ze to nie macica no a potem co sie dzialo to wiadomo, jak u ciebie hehe
takze w tej ciazy odczuwalam juz, klucie w pochwie , odbyci.... w jajnikach... kolo pepka... ciagniecie w pachwinach... bol w plecach.. klujacy bol w krzyzu ktory przychodzil i odchodzil ...obolaly brzuszek ale to nie byl bol menstruacyjny... bol pod zebrami w trakcie lapania oddechu... wszystko mijalo takze?

Ooooo... kłucie w szyjce i odbycie też miałam [emoji23] lekarz dzisiaj badał i wszystko ok [emoji16] też zauważył, że mi mocno obwód brzucha sie zwiększył od ostatniej wizyty - też tak czułam, że mocno mi poszedł do przodu... liczę, że teraz znowu sie zatrzyma na jakiś czas [emoji3]
A waga... sprawdziłam- przytyłam 2kg łącznie od wagi startowej, bo schudłam kilo po drodze... czyli od schudnięcia przytyłam 3kg, a od startu 2kg... nie wiem który przyrost ważniejszy [emoji23]

Haha to samo mowię o sobie [emoji5] że może wezmę w sierpniu, może we wrześniu, a nie zdziwię sie jak mnie poród zaskoczy znowu w pracy [emoji23]

To ma być wielki brzuch!?? Jest jak mój chyba[emoji33][emoji23] fajny brzuszek [emoji847]

Dziekuje kochana. ech jakos mi niedobrze I niby mnie nie boli ten brzuch po prawej stronie ale czuje fyskonort I puls mam 97 I nadal nie moge wybic sovie z glowy tego wyrostka. ;/

Ooooo... kłucie w szyjce i odbycie też miałam [emoji23] lekarz dzisiaj badał i wszystko ok [emoji16] też zauważył, że mi mocno obwód brzucha sie zwiększył od ostatniej wizyty - też tak czułam, że mocno mi poszedł do przodu... liczę, że teraz znowu sie zatrzyma na jakiś czas [emoji3]
A waga... sprawdziłam- przytyłam 2kg łącznie od wagi startowej, bo schudłam kilo po drodze... czyli od schudnięcia przytyłam 3kg, a od startu 2kg... nie wiem który przyrost ważniejszy [emoji23]

jasne ze ok
czytalam i nie jednej kobiecie w ciazy sie to przytrafia a po badaniu ok
2 czy 3 kg to i tak nie duzo:) pewnie najwiecej w piersi poszlo haha:p

kochana ja mialam pilnie cc robione i zaraz po przebudzeniu mialam mlodego i go przystawialam a urodzilam go o 5 rano a uparlam sie by go przyniesli o 9 jakos .
bedziesz usypiana???

Ostatnia edycja:
reklama
U mnie w szpitalu ponoć standardowo zabierają malucha na 2h na dogrzanie pod lampy.
Później może trafić do rodziców. Będę jeszcze dopytywala ale chyba niestety przy cc te pierwsze godziny sa oddzielnie :(

Do góry