reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

My w zasadzie tylko wózek podwójny i fotelik dla starszego syna musimy kupić.
Pewnie dokupie jeszcze jakieś ubranka, kocyki i sprawdzę czego mi brakuje, ale raczej wiekszość mam :)
Pamietajcie, że w szpitalu dostaniemy 1 paczkę pieluszek pampers 1 wiec nie ma co kupować dużego zapasu. Ja w domu chyba po tygodniu zaczełam używać 2 bo one od 3kg są, były bardziej chłonne i lepiej pasowały.

pogadaj o tym z ginekologiem, na pewno jest jakaś przyczyna i może coś da się z tym zrobić!
U mnie w szpitalu trzeba miec swoje pieluszki i chusteczki. Jak wyszlismy ze szpitala to tez jakos po tygodniu zaczelismy dwojek uzywac stad tez napisalam, ze paczka jedynek tylko jedna ;) no chyba, ze ktos bedzie mial malego dzidziutka, to wiadomo ze wiecej jedynek sie przyda :)

A jak juz w temacie pieluszek, to jakie uzywalysci? Z jakich bylyscie zadowolone? Mnie konkretnie interesuje opinia o tych lidlowskich [emoji14] slyszal, ze dobre i tanie :)

reklama
Ja wózek dla córki kupowalam tani (niecaly 1000 dalam) ale nowy z myslą o nastepnym i wybralam 3w1 i nie żałuje. Mi pasowal. Mial przednie kola skretne ale pompowane a z fotelika malo korzystalismy to tez nie inwestowalam w nic drogiego.
Ciekawe jak sie utrzymal bo nie przewidzialam tak duzej roznicy wieku miedzy dziecmi :p

A z tym czy daja pieluchy w szpitalu to raczej zalezy od szpitala bo bywa ze i ubranka daja na czas pobytu w szpitalu ale to trzeba najlepiej sprawdzic na stronie szpitala w ktorym chcecie rodzic. Ja nic nie dostawalam wszystko mialam swoje.

Ja zaczelam uzywac lidlowskich przy corce dosyc pozno i az zalowalam ze nie odkrylam ich wczesniej. U nas sie sprawdzily w przeciwieństwie do Dady. Kuzynka teraz tez uzywa lidlowskich i tez sobie chwali :)
Dla mnie dady to od rozmiaru 3 totalny niewypal.. smierdzialy strasznie i po jednym nasikaniu sie bula taka robila.. czyli znow bede musiala metoda prob i bledow testowac pieluchy :D ale zaczne od tych lidlowskich, bo duzo tansze od pampersa :D

U mnie w szpitalu trzeba miec swoje pieluszki i chusteczki. Jak wyszlismy ze szpitala to tez jakos po tygodniu zaczelismy dwojek uzywac stad tez napisalam, ze paczka jedynek tylko jedna ;) no chyba, ze ktos bedzie mial malego dzidziutka, to wiadomo ze wiecej jedynek sie przyda :)

A jak juz w temacie pieluszek, to jakie uzywalysci? Z jakich bylyscie zadowolone? Mnie konkretnie interesuje opinia o tych lidlowskich [emoji14] slyszal, ze dobre i tanie :)

W szpitalach w Polsce każda mama dostaje pudelko z próbkami + paczkę pampers premium 1. To jest akcja pampersa, ja w 2017, siostra w 2016 i inne koleżanki dostaly małą paczkę pampers w szpitalu :)
My tylko pampersów używaliśmy, zielonych, teraz pieluchomajtki.

W szpitalach w Polsce każda mama dostaje pudelko z próbkami + paczkę pampers premium 1.
My tylko pampersów używaliśmy, zielonych, teraz pieluchomajtki.
Pudelko, niebieskie pudelko? Dostalam owszem, ale tam 2 szt pieluszek [emoji14] paczki nie dostalam, musialam miec swoje, co zreszta bylo napisane na stronie szpitala i jest nadal, bo ostatnio patrzylam czy sie cos zmienilo [emoji85] to jednyne rzeczy, ktore musialam miec dla dziecka ;)
Dla siebie to musialam miec nawet wlasny papier toaletowy i sztucce+kubek [emoji85] komuna [emoji23] ale dobra opieka, a to bylo dla mnie wazniejsze ;)

Rozmawiam na każdej wizycie i nie znaleźliśmy innej przyczyny moich bóli jak starość [emoji12]

To mnie zszokowałaś, bo jak urodziłam 12 lat temu to mi kazali przynieść pampersy do szpitala i musiałam specjalnie kupić bo nie używałam.
A teraz dają za free? W każdym szpitalu?
Dobrze wiedzieć

Ja dostalam, próbuje znaleść w internecie ten artykuł, ja kupię mała paczke pampersow, bo czasami gratis dają dopero podczas wyjścia :)

Dziewczyny, mam pytanie (moze troche na wyrost) do tych co juz rodzily: jak wczesnie nalezy podpisac umowe z polozna (jesli sie chce miec wlasna) i zapisac na szkole rodzenia?
Nie ukrywam, ze chodzi mi o Warszawe, czytalam w Internecie, ze niektorzy robi to tuz po poczeciu i zastanawiam sie czy czegos nie przespalam, choc wydaje mi sie to mocno na wyrost ;)

Moja wychowała się na Dadach, ale to było prawie 6 lat temu. Nic jej się nie działo, byłam zadowolona.
Zrobiłam sobie listę wyprawkową. Sporo tego mi wyszło.
Muszę poszukać kartonów z rzeczami po Agu, chyba jeszcze u teściów zostały...

reklama
Do góry