reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

My w zasadzie tylko wózek podwójny i fotelik dla starszego syna musimy kupić.
Pewnie dokupie jeszcze jakieś ubranka, kocyki i sprawdzę czego mi brakuje, ale raczej wiekszość mam :)
Pamietajcie, że w szpitalu dostaniemy 1 paczkę pieluszek pampers 1 wiec nie ma co kupować dużego zapasu. Ja w domu chyba po tygodniu zaczełam używać 2 bo one od 3kg są, były bardziej chłonne i lepiej pasowały.

pogadaj o tym z ginekologiem, na pewno jest jakaś przyczyna i może coś da się z tym zrobić!
U mnie w szpitalu trzeba miec swoje pieluszki i chusteczki. Jak wyszlismy ze szpitala to tez jakos po tygodniu zaczelismy dwojek uzywac stad tez napisalam, ze paczka jedynek tylko jedna ;) no chyba, ze ktos bedzie mial malego dzidziutka, to wiadomo ze wiecej jedynek sie przyda :)

A jak juz w temacie pieluszek, to jakie uzywalysci? Z jakich bylyscie zadowolone? Mnie konkretnie interesuje opinia o tych lidlowskich [emoji14] slyszal, ze dobre i tanie :)

reklama
Ja wózek dla córki kupowalam tani (niecaly 1000 dalam) ale nowy z myslą o nastepnym i wybralam 3w1 i nie żałuje. Mi pasowal. Mial przednie kola skretne ale pompowane a z fotelika malo korzystalismy to tez nie inwestowalam w nic drogiego.
Ciekawe jak sie utrzymal bo nie przewidzialam tak duzej roznicy wieku miedzy dziecmi :p

A z tym czy daja pieluchy w szpitalu to raczej zalezy od szpitala bo bywa ze i ubranka daja na czas pobytu w szpitalu ale to trzeba najlepiej sprawdzic na stronie szpitala w ktorym chcecie rodzic. Ja nic nie dostawalam wszystko mialam swoje.

Ja zaczelam uzywac lidlowskich przy corce dosyc pozno i az zalowalam ze nie odkrylam ich wczesniej. U nas sie sprawdzily w przeciwieństwie do Dady. Kuzynka teraz tez uzywa lidlowskich i tez sobie chwali :)
Dla mnie dady to od rozmiaru 3 totalny niewypal.. smierdzialy strasznie i po jednym nasikaniu sie bula taka robila.. czyli znow bede musiala metoda prob i bledow testowac pieluchy :D ale zaczne od tych lidlowskich, bo duzo tansze od pampersa :D

U mnie w szpitalu trzeba miec swoje pieluszki i chusteczki. Jak wyszlismy ze szpitala to tez jakos po tygodniu zaczelismy dwojek uzywac stad tez napisalam, ze paczka jedynek tylko jedna ;) no chyba, ze ktos bedzie mial malego dzidziutka, to wiadomo ze wiecej jedynek sie przyda :)

A jak juz w temacie pieluszek, to jakie uzywalysci? Z jakich bylyscie zadowolone? Mnie konkretnie interesuje opinia o tych lidlowskich [emoji14] slyszal, ze dobre i tanie :)

W szpitalach w Polsce każda mama dostaje pudelko z próbkami + paczkę pampers premium 1. To jest akcja pampersa, ja w 2017, siostra w 2016 i inne koleżanki dostaly małą paczkę pampers w szpitalu :)
My tylko pampersów używaliśmy, zielonych, teraz pieluchomajtki.

W szpitalach w Polsce każda mama dostaje pudelko z próbkami + paczkę pampers premium 1.
My tylko pampersów używaliśmy, zielonych, teraz pieluchomajtki.
Pudelko, niebieskie pudelko? Dostalam owszem, ale tam 2 szt pieluszek [emoji14] paczki nie dostalam, musialam miec swoje, co zreszta bylo napisane na stronie szpitala i jest nadal, bo ostatnio patrzylam czy sie cos zmienilo [emoji85] to jednyne rzeczy, ktore musialam miec dla dziecka ;)
Dla siebie to musialam miec nawet wlasny papier toaletowy i sztucce+kubek [emoji85] komuna [emoji23] ale dobra opieka, a to bylo dla mnie wazniejsze ;)

Rozmawiam na każdej wizycie i nie znaleźliśmy innej przyczyny moich bóli jak starość [emoji12]

To mnie zszokowałaś, bo jak urodziłam 12 lat temu to mi kazali przynieść pampersy do szpitala i musiałam specjalnie kupić bo nie używałam.
A teraz dają za free? W każdym szpitalu?
Dobrze wiedzieć

Ja dostalam, próbuje znaleść w internecie ten artykuł, ja kupię mała paczke pampersow, bo czasami gratis dają dopero podczas wyjścia :)

Dziewczyny, mam pytanie (moze troche na wyrost) do tych co juz rodzily: jak wczesnie nalezy podpisac umowe z polozna (jesli sie chce miec wlasna) i zapisac na szkole rodzenia?
Nie ukrywam, ze chodzi mi o Warszawe, czytalam w Internecie, ze niektorzy robi to tuz po poczeciu i zastanawiam sie czy czegos nie przespalam, choc wydaje mi sie to mocno na wyrost ;)

Moja wychowała się na Dadach, ale to było prawie 6 lat temu. Nic jej się nie działo, byłam zadowolona.
Zrobiłam sobie listę wyprawkową. Sporo tego mi wyszło.
Muszę poszukać kartonów z rzeczami po Agu, chyba jeszcze u teściów zostały...

reklama
Do góry