reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Hej dziewczyny,

Ja juz po wizycie. Przedstawiam Wam moje 6 mm szczescia wraz z bijacym serduszkiem (121)[emoji7]

Termin wciaz rozjechany - z OM 27/11, ze wstepnego USG 03/12, takze bede pisac troche rozkrokiem i tu i tu :)

Ciaza mlodsza niz myslalam, bo 6t3d wg USG, ale dostalam juz skierowanie na wszystkie badania i mam zalozona karte ciazy :) Nastepna wizyta za dwa tygodnie! Zobacz załącznik 846138
Gratulacje! I oby tak dalej życzę :)

reklama
Nadrobiłam.
Jeśli chodzi o wiek to termin mam na dwa dni przed swoimi 28 urodzinami... pierwsze dziecko.
A jeśli chodzi o starania to 10 lat nie zabezpieczaliśmy się - mam regularne cykle i wiedziałam, które dni należy ominąć. Postanowiliśmy przestać uważać w lutym i udało się w 1 cyklu.
^^Koleżanka mi jakieś 2 lata temu powiedziała, że pewnie coś jest nie tak skoro po 8 latach nie wpadliśmy ;p

Dziewczyny boli mnie gardło i to dosyć mocno co polecacie

Ja często na anginę choruję i najbardziej pomaga mi płukanka: szklanka wody, łyżeczka soli kuchennej, płukać kilka razy dziennie. Możesz też kupić sobie jodyne i do płukanki wkropić kilka kropel...dla mnie rewelacja, szczerze polecam.
Do ssania teraz mąż mi zakupił tabletki promama
Czy któraś z Was zamówiła lub widziała na żywo segregator od mamaginekolog ? Zastanawiam się czy zamówić ..chociaż opinii pozytywnych czytałam mnóstwo :)
A cóż to za segregator? do czego on służy?

Hej dziewczyny,

Ja juz po wizycie. Przedstawiam Wam moje 6 mm szczescia wraz z bijacym serduszkiem (121)[emoji7]

Termin wciaz rozjechany - z OM 27/11, ze wstepnego USG 03/12, takze bede pisac troche rozkrokiem i tu i tu :)

Ciaza mlodsza niz myslalam, bo 6t3d wg USG, ale dostalam juz skierowanie na wszystkie badania i mam zalozona karte ciazy :) Nastepna wizyta za dwa tygodnie! Zobacz załącznik 846138
Ale czad :) Ja niestety nie dostałam fotki z usg :/ ale najważniejsze, że wszystko jest ok z dzieckiem :)

Dziewczyny boli mnie gardło i to dosyć mocno co polecacie
Tantum verde
Czy któraś z Was zamówiła lub widziała na żywo segregator od mamaginekolog ? Zastanawiam się czy zamówić ..chociaż opinii pozytywnych czytałam mnóstwo :)
Mam i polecam! Seeeerio, biorac pod uwage, ze w poprzedniej ciazy mialam wszystko w papierowej teczce wrzucone wszystko jak popadnie [emoji14] Teraz ladnie ulozone :)

czuję się słabiutko, dlatego w ten wtorek poszłam do mojej rodzinnej o zwolnienie z pracy. Mam ogromną nadzieję, że gin mi je przedłuży i będę je ciągnęła do końca ciąży. Nie mogę jeść, schudłam 4 kg, czuję się jak na kacu gigancie, w głowie karuzela i boli mnie brzuszek w dole jak na okres i często jajniki mocno kłują. Jak kichnę czy kaszlnę to jakaś masakra.
Dziś mamuś ugotowała kapuśniak na obiad i szczerze mówiąc nie myślałam, że będzie taki pyszny :)
teraz na podwieczorek i pewnie już kolację ugotowałam sobie kisiel, nie wiem czy mi przejdzie, ale może się uda.
Dodam jeszcze, że w pracy reakcja na ciąże pozytywna, dyrektor powiedział mi, że mam nie przerywać L4 i najwcześniej wrócić do pracy po macierzyńskim :) Wiem, że niektóre z Was miały problemy z pracodawcą (troche czytałam forum, ale całe nie sposób zaliczyć) :)
Ja mam też fajną Panią Kierownik. Jak jej powiedziałam, że chce się zwolnić, bo źle się czuję to chciała mnie osobiście odwieźć do domu.
Potem do mnie dzwoniła i powiedziała, że widzimy się po macierzyńskim bo jej zależy aby wszystko było ok.
Ja mam fazę na wszystko co kwaśne, wczoraj łazanki wcinałam. Na jutro mam kapuste albo kiszone ogórki.

Co do picia alko w ciąży w jakiejkolwiek postaci jestem na NIE. Moja siostra pracuje w DPS z dziećmi specjalnej troski, między innymi z tymi z FAS... Niektóre dzieci wydają się niby normalne, ale mają spore problemy. :sorry: Nie dziękuje, skoro mogę w jakimkolwiek stopniu cokolwiek zrobić dla swojego dziecka i jest tym powstrzymanie się od alkoholu przez cały okres ciąży- nie ma problemu, mogę nie pić z przyjemnością :)
Jest Karmi bezalkokolowe :)

Jest na yt stary dokument o FAS. Mocny.

Też się zastanawiam, trochę mi szkoda pieniędzy jednak.:rofl:

reklama
Do góry