reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Listopadowe mamy 2018

Mi też w 1 ciąży pregne plus, ale w 2-3 trymestrze ją brałam.

A dlaczego wg lekarza samo dha?
Ja teraz biorę Femibion 1, bo ma kwas foliowy i folian metafolin, on jest lepiej przyswajalny.
Nie ma co przesadzać z witaminami, ale kwas foliowy jest bardzo wazny w ciąży
Ja właśnie do pierwszej wizyty brałam folik ale lekarz powiedział żeby brać ta pregne i folik odstawić bo ona ma już kwas foliowy.

Napisane na HTC Desire 626 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Zgadza sie, ale ja zamiast pregny biorę Fembion teraz.
Ja w pierwszej ciąży miałam Femibion i pewnie tera też bym ten brała ale że lekarz polecił ten (oczywiście dostałam próbki i cała teczuszke z pregny właśnie więc wiadomo o co kaman) to uznałam że przecież gdyby uważał że nie jest dobry to by nie zalecił ;)

Ja mam fryzurę typu bob. Ostatnio farbowałam 7 tyg temu (w 1 dniu cyklu haha) i już mam irytujące odrosty. Ale chyba na razie sobie daruję. Może wrócę do swojego koloru, chociaż nie jest zbyt ciekawy, no i siwych coraz więcej...

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ja kiedyś co miesiąc farbowałam, bo źle się czułam z odrostami. W ciąży tylko 2 razy i jakoś mi to nie przeszkadzało :)
Ja siwych prawie nie mam, a 33 latek już za mną, ale moja młodsza siostra jest siwa jak babulinka:(

Ja w pierwszej ciąży miałam Femibion i pewnie tera też bym ten brała ale że lekarz polecił ten (oczywiście dostałam próbki i cała teczuszke z pregny właśnie więc wiadomo o co kaman) to uznałam że przecież gdyby uważał że nie jest dobry to by nie zalecił ;)

Mi pewnie też poleci, ale ja bede brać tak samo jak w 1 ciąży:)

Dziewczyny ja mdłości praktycznie nie mam. W sumie to Tylko 2 razy wymiotowałam ale było to mocno związane z bólem głowy. A głowa boli mnie gdy idę na badania na czczo i nie mogę wypić kawy. Jestem niskocisnieniowcem i tak mam. Wtedy kawę wypiłam bardzo późno i ja po godzinie zwróciłam. Od początku bardzo bolą mnie piersi. Najgorzej jak koty albo pies się na mnie wpakuje z zaskoczenia to krzyczę z bólu ☹. No i zmęczenie, senność i uczucie nieokoju.

Cześć dziewczyny! Jaki ja dzisiaj miałam sen... straszny! A wiecie jakie sny w ciąży są realistyczne! Śniło mi się, że na kontroli (przyszła środa) lekarz powiedział, że nie widzi zarodka tylko sam pęcherzyk (będzie wtedy połowa 8 tc) i że mam jechać do szpitala. W szpitalu raz dwa mnie przyjęli i jak lekarz zaczął robić usg to się obudziłam i nie mogłam już dalej zasnąć... nie wiem jak się sen skończył ale straszny nastrój mam od rana... Dodam że na pierwszej wizycie był właśnie pęcherzyk ciążowy (5tc - wszystko w normie) więc czekam na tą środę i serduszko jak oszalała! Nigdy więcej takich snów! :( A co do objawów to właśnie zauważyłam, że po świętach zmniejszyły mi się mdłości - są ale w porównaniu do tego co było to teraz po prostu mogę funkcjonować :)

Kochana ja 3 razy w tygodniu mam źle sny. Głównie śni mi się że idę siku i zaczynam krwawić Myślę że to dla tego, że biorę luteine dopochwowo i ciągle się ona że mnie wylewa. Za każdym razem biegnę do łazienki sprawdzić czy to Tylko ta luteina. Zawsze boję się że zobaczę krew. W związku z tym śni mi się to o czym ciągle myślę. Błędne koło.....

Kochana ja 3 razy w tygodniu mam źle sny. Głównie śni mi się że idę siku i zaczynam krwawić Myślę że to dla tego, że biorę luteine dopochwowo i ciągle się ona że mnie wylewa. Za każdym razem biegnę do łazienki sprawdzić czy to Tylko ta luteina. Zawsze boję się że zobaczę krew. W związku z tym śni mi się to o czym ciągle myślę. Błędne koło.....
No to współczuję! Mam nadzieję, że po wizycie się uspokoję. Podejrzewam, że u mnie takie myślenie jest spowodowane wcześniejszym poronieniem bo w pierwszej ciąży nie śniły mi się takie rzeczy i w ogóle się tak nie martwiłam. Ale i tak mimo wszystko wierzę, że teraz będzie dobrze! Trzeba pozytywnie myśleć - dla siebie i dla dzidzi :)

Ja wam zazdroszczę braku mdłości zobaczymy na ile się sprawdzi bez mdlosci chłopak duże mdłości dziewczynka

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja wam zazdroszczę braku mdłości zobaczymy na ile się sprawdzi bez mdlosci chłopak duże mdłości dziewczynka

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

U mnie nie było mdłości w 1 ciaży i jest chłopak, u siostry w 1 nie było, a w drugiej 1 trymestr wymiotowała, brała leki i ma 2 dziewczynki:)

Do góry