reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

reklama
Dzień dobry dziewczyny!
U mnie po wczorajszej wizycie przesunał się termin o kilka dni, maluch ma 11mm i termin mamy na wcześniej - ok 18 listopada:)

Ja kiedys z pustym jajem plodowym i teraz z podejrzeniem ciazy pozamaciczną lezalam na ginekologii, niby lepiej, ale wscipskie babcie dopytuja i to podnosi cisnienie:/

Miłego dnia i powodzenia na wizytach. Kto dziś wizytuje?

Czy ktos już zapisał się na badanie usg genetyczne?

Ostatnia edycja:
Niestety ja również. Nie udało się, nie tym razem. Od jutra wywoływanie poronienia farmakologiczne. Ciąża obumarła. Życzę wszystkim udanego rozwiązania, a Tobie Dreamerka wszystkiego dobrego. Jak nie teraz, to następnym razem będzie dobrze. Powodzenia!

5djy9jcgcl8we52f.png

Bardzo mi przykro, mocno trzymam kciuki za dalsze starania!

Ja wczoraj bylam u innego lekarza i chyba sie polubimy. Wydaje sie facet konkretny, dal mi juz skierowanie na badania prenatalne, takze bede dzwonic i sie umawiac. U mnie wskazaniem jest to, ze corka urodzila sie z wada serca. Nie robil mi zadnych problemow ze skierowaniem, a jak o pracy w nocy uslyszal to od razu L4 machnął. A i u niego to juz widzialam pikajace serduszko.

Gratulacje, super. Ja też wole lekarzy facetów:) badanie usg genetyczne jest w polsce badaniem przesiewowym i wszystkie mamusie powinny je mieć. Będziesz robiła jakieś dodatkowe? Na pewno lekarz zleci badanie echo serca płodu w ciąży. W Warszawie najlepsza przychodnia robiąca to badanie jest na Agatowej, a Ty skąd jesteś?

Tamten tez byl facet, ale jakos nie wspolgralismy ze soba. Echo na pewno bede chciala zrobic po przebojach z corka w pierwszej ciazy. Jestem z Radomska a na badania prenatalne lekarz polecil mi jakas klinike z Lodzi. Zarowne te pierwsze jak i te w 20 tyg bede miec refundowane. Boje sie tylko co mi znow powychodzi na tescie Papa bo w 1 ciazy to mi takie cuda powychodzilu ze zamiast cieszyc sie ciążą to ja sie zamartwialam czy sie moje dziecko w ogole urodzi.

A z córką już ok, to jakaś wada wrodzona serca?
Ja nie będę robić testu papa, bo to bardziej badanie statystyczne i może niepotrzebnie narobić stresów. Jedynie test nifty i badania prenatalne inwazyjne dają pewny wynik.
Pewnie dlatego, że macie bliżej do Łodzi, ale ta przychodnia na Agatowej ma bardzo dobrych lekarzy i wiem, ze ludzie z całej Polski przyjeżdzają tam na badania.

Ja 4 maja mam test Papa u nas jest płatny nieważne ile masz lat
Też trochę się obawiam wizyta za 5 dni już pewnie założą mi kartę
Jeszcze się okazalo że sąsiadka zza sciany też jest w ciąży ma termin na 10 sierpnia i też już 3 dziecko fajnie zawsze będzie można pogdac i wypić kawke

Napisane na SM-G935F w aplikacji Forum BabyBoom

Wiecie co wam powiem
Strasznie mi ciężko bez sexu, normalnie ochotę mam non stop i wystarczy że mój ukochany jest 5 cm ode mnie i nawet mnie nie dotknie s ja już jestem gotowa a że mój kochany to w tej odległości też sobie ciężko radzi z moja obecnością hihi to żeśmy się kolejna noc męczyli .... Mam nadzieję że na kolejnej wizycie lekarz da nam zielone światło , bo trodno jest tak wytrzymać .
Mój kochany jeszcze mi teraz smsy wysyła z pracy że go prowokuje i to że chodzę do łóżka w piżamie wcale tego nie umniejsza.... Chyba zacznę spać w skarpetkach i pod dwiema kołdrami

Pomocy!

Dziewczyny, nagle z dnia na dzień zniknęły mi mdłości. Do tego dwa razy czułam lekkie kłucie w podbrzuszu. No i czekolada... znowu mam na nią ochotę chociaż niedawno nie mogłam nawet patrzeć.

Martwię się strasznie, jedyne, co zostało to nabrzmiałe bolące piersi i uczucie napięcia w brzuchu, które mam od poczatku (ale z drugiej strony biorę codziennie progesteron).

Jestem w 9 tygodniu, wizytę mam około 20.04. Jeszcze oczywiście poczytałam fora i tam piszą, że u nich zazwyczaj to oznaczało obumarcie dzidzi. Tak się martwię :(

Napisane na HUAWEI CAM-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Na pewno jest ok, ale jak bardzo sie niepokoisz idz do lekarza.
Klucia w podbrzuszu sa normalne w ciazy. A dolegliwosci moga mijac albo byc mniejsze przez kilka dni i noc zlego sie nie dzieje.

reklama
@Balonsbalons moj E.mowi ze ja nawet w worku na ziemniaki jestem pociagajaca wiec skarpetki moga nie pomoc [emoji23]

@Pati94 ja mialam wizyte 2 tygodnie temu i tez kilka dni wczesniej czulam sie jak nie w ciazy, a na wizycie bylo wszytko ok. Piersi mnie juz mniej bola, a mdlosci mam takjakby w kratke ;) mysle, ze nic sie nie dzieje, ale rozumiem twoj strach. Jesli naprawde bardzo cie to martwi, to mozesz isc w kazdej chwili do lekarza, przeciez Cie nie wygoni ;)

4c3tskjoa7ptmvui.png

Do góry