reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Ooo..fajnie masz. Napiszesz do ginekologa SMSa i ci wyznaczy wizytę? ;) to pewnie już na serduszko cię ustawi :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Maila piszę ;) wszystkie wyniki i to co nie wymaga wizyty załatwia się u niej mailowo ;) nawet jak wysłałam kiedyś wyniki, które kazała mi zrobić to kazała przyjść po receptę do recepcji tylko ;) dużo łatwiej jak dla mnie ;)

reklama
Witam :) 10min temu zobaczyłam moje 2 kreseczki i to po paru sekundach czekania ;) dodam że to 3eci dzień po terminie @ jednak boję się bardzo bo w grudniu również 3y testy piękne krechy a po paru dniach @ nadeszła... Przez półtora roku starania w każdym cyklu miałam wszystkie możliwe dolegliwości ciążowe i myślałam że jestem w ciąży. Jednak w tym było coś innego czego nigdy nie doświadczyłam przez 3y dni zaczynając od dnia poprzedzającego planowaną @ miałam takie dziwne uczucie jakby ktoś napinał mi skórę od środka z lewej str podbrzusza przy chodzeniu i wstawaniu a w dniu kiedy miała nadejść @ 28.02 takie minimalne plamienie. A moje wielkie zdziwienie jak wyliczyło mi termin przewidywalny porodu na 07.11 gdzie ja sama urodziny mam 04.11 :))
jak to możliwe,że piękne krechy a @ przyszła i nie było ciąży? Serio pierwszy raz się z takim czymś spotykam :o

Igorwelove
Naprawdę teściowa takiego nosa miała??? :rofl2: Dobra jest :)
To mi tak mąż wywróżył. Tydzień po owulacji, parę dni przed zrobieniem pierwszego testu mówi do mnie, że chyba coś zmajstrowaliśmy :o Zła byłam, bo nie wierzyłam i nie chciałam, żeby mnie nakręcał o_O A tu zonk:)

A teraz się okazało, że wizytę będę mieć dopiero 20.03 :( Jak ja to wytrzymam? :(
O to ja mam prędzej bo 19 :p

jak to możliwe,że piękne krechy a @ przyszła i nie było ciąży? Serio pierwszy raz się z takim czymś spotykam :o
Podejrzewam ze była to po prostu jak już było wspomniane ciąża biochemiczna "Potwierdzenie, że w organizmie znajduje się beta HCG oznacza, że do ciąży doszło. Poronienie nastąpiło jednak jeszcze przed zagnieżdżeniem zarodka albo krótko po implantacji". Tak o tym piszą na forach medycznych :(

Mam nadzieje że teraz będzie już wszystko ok pozytywne nastawienie najważniejsze :) bo stresowanie się tylko może zaszkodzić małej Fasolce :)

Dziewczyny przyszedł mi wynik z krwi beta-HCG 1246,0 mIU/ml, czyli by się zgadzało 5 tc?
Normy beta hCG dla tygodni ciąży, licząc tygodnie ciąży:

• 3. – 4. tydzień od owulacji – 9 – 130
  • 4. – 5. tydzień od owulacji – 75 – 2600
  • 5. – 6. tydzień od owulacji – 850 – 20,800
  • 6. – 7. tydzień od owulacji – 4,000 – 100,200
  • 7. – 12. tydzień od owulacji – 11,500 – 289,000
  • 12. – 16. tydzień od owulacji - 18,300 – 137,000
  • 16. – 29. tydzień od owulacji – 1,400 – 53,000
  • 29. – 41. tydzień od owulacji – 940 – 60,000

Aniu, bardzo ładna beta :) gratuluję :)

Milena
Trzeba wierzyć, ze będzie dobrze i że wszystkie dotrwamy do końca :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Dziewczyny przyszedł mi wynik z krwi beta-HCG 1246,0 mIU/ml, czyli by się zgadzało 5 tc?
  • 3. tydzień 5 - 50 mIU/ml
  • 4. tydzień 5 - 426 mIU/ml
  • 5. tydzień 18 - 7,340 mIU/ml
  • 6. tydzień 1,080 - 56,500 mIU/ml
  • 7. - 8. tydzień 7, 650 - 229,000 mIU/ml
  • 9. - 12. tydzień 25,700 - 288,000 mIU/ml
  • 13. - 16. tydzień 13,300 - 254,000 mIU/ml
  • 17. - 24. tydzień 4,060 - 165,400 mIU/ml
  • 25. - 40. tydzień 3,640 - 117,000 mIU/ml

reklama
Do góry