reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Imiona - temat rzeka [emoji5]
Mi się podobają tradycyjne, zwykle imiona, właśnie niewydziwnione :)
Anielka tez mi sie podoba, tylko zdrobnienie jest dłuższe, mi chodzą takie imienia co można skrócić np. Zuzanna to Zuza( ale tego imienia nie dam bo za popularne) albo Aleksandra i Ola od tego czy Adela i Ada zdrobnienie [emoji57] dla chłopca tez podobnie albo krótkie czyli np.Adam albo Ignacy i Ignaś[emoji5]

A z tym podkradaniem to chyba jest tak, ze po prostu podobają nam suę popularne imiona np. Lena, Julia, Maja, Amelia czy Zuzia i poniej nic dziwnego , ze ktoś dał... prawdopodobieństwo ze da było spore [emoji846]
A takiej Michaliny chyba nikt nie podkradnie :) swoją droga bardzo ładne imię :)

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ja o imieniu będę myśleć jak będzie znana już płeć. Ale na bank będzie ciężko bo imiona które mi się względnie podobają to chyba już pozajmowane u rodziny.
Słuchajcie trochę mi przeszły te nudności. Rano normalnie wymioty ale się uspokoiło. Oby tak zostało.

Napisane na SM-J510FN w aplikacji Forum BabyBoom

Może podpaczę u Was jakieś alternatywy? Nie mogą być bardzo popularne... ani wydziwianie, bo to nie przejdzie.

A w ogóle moja mama dała mi na imię Julia, a mojemu bratu Konrad - nigdy nie mieliśmy w swoich rocznikach imienników, zawsze byłam jedyna, a teraz to takie popularne imiona ;) kiedyś nawet byłam zła na moją mamę, że takie imię mi dała, ale później to doceniłam, jak w szkole mówili „Julia” to zawsze wiedziałam, że chodzi o mnie... a teraz na ulicy ciągle mnie wołają haha
No to ja mialam identycznie, w szkole zadnej Sary, a teraz na ulicy mnostwo malych Saruni :)

Jak bylam w pierwszej ciazy, to czulam, ze to chlopak i od razu do brzucha mowilismy Igor, jakos nam tak sie wkrecilo i tak zostalo. Teraz maz mowi, ze w brzuchu mieszka Pola, ale ja tego nie czuje [emoji85]

4c3tskjoppjijysx.png

No to ja mialam identycznie, w szkole zadnej Sary, a teraz na ulicy mnostwo malych Saruni :)

Jak bylam w pierwszej ciazy, to czulam, ze to chlopak i od razu do brzucha mowilismy Igor, jakos nam tak sie wkrecilo i tak zostalo. Teraz maz mowi, ze w brzuchu mieszka Pola, ale ja tego nie czuje [emoji85]

4c3tskjoppjijysx.png

Serio? Dużo jest małych Sar?? Ja nie znam żadnego dziecka o tym imieniu ani u znajomych, ani w przedszkolu Młodego:) moze u ciebie jakieś zagęszczenie haha[emoji5]

A co do przeczuć płci ciąży.. moze zrobimy taką tabelkę -płeć przeczuwana i płeć rzeczywista :) ciekawe ilu z nam by sie sprawdziło :)

Fajny pomysł, tylko chciałabym żeby moje przeczucia się nie sprawdziły :p

Moje dziecko ma taki katar, że jeszcze nigdy takiego nie miało, ja nie nadążam z wycieraniem jej nosa, dosłownie leci jej woda, tylko odkładam rękę z chusteczką od jej noska a znów leci,jeszcze do tego łzawiące oczy.

Możemy zrobić tabelkę - moje przeczucie dziewczynka.

Ja mam jeszcze jakiś głupi nawyk, nie wiem jak to nazwać kojarzenia z czymś imion? i tak choć np. imię Adam mi się zawsze podobało, ale w ubiegłym roku ze szwagierką z czegoś żartowałyśmy, nawet już nie pamiętam o co chodziło, ale któraś powiedziała „No wiesz bo to taki Adam - szybko wkładam i spadam” i teraz już chyba tego nie zapomnę... jak poznam tylko jakiegoś Adama to zaraz mi się to przypomina... ehh

reklama
Hehe albo znamy kogoś z tym imieniem i koniec! Już nie damy, bo nie przepadamy za tą osobą:)
A ja znam takie teksty: Walenty - za późno wyjęty [emoji5] Mateusz wajchę przełóż [emoji5] albo skojarzenia - Alan anal- to mi w pracy kolega powiedział masakra i Irek Świrek[emoji5]to tylko niektóre typy [emoji5]
A co co imion to te które podałam to tak tylko z głowy wzięłam... ja na tę chwilę kompletnie nie mam pojęcia jakie imię bym dała.. dobrze, że dużo czasu jest [emoji58]

Do góry