Czyli mialas test DNA, ktory mozna jeszcze zrobic po 14 tyg? U mnie chodzi o to,ze spoznilam sie z decyzja na to badanie 1 trymestru, jak dowiedzialam sie o ciazy to lekarka dala mi ulotke, kazala poczytac a ja bylam w takim szoku,ze to jakos przeoczylam....praca, z kazdym dniem czulam sie gorzej, nie funkcjonowalam normalnie....poznieena kolejnej wizycie lekarka zapytala czy sezdecydowalam bo to juz musze powiedziec bo nie ma czasu, termin w innym miescie a my mielismy wtedy wyjazd do Pl i tak 1 trymestr minal i nie zdazylismy :/ teraz wyczytalam o tescie DNA, jeszcze nie jest za pozno. A ty kiedy na nim bylas i ile wg kosztuje? To tylko krew pobieraja? Tego inwazyjnego sie boje ale na cos sie musze zdecydowac. Ogolnie chodzi o to, ze wskazaniem do badan jest wiek....
Chyba nie ma granicy czasowej do tego testu. Moja gin powiedziała że nie wcześniej niż 10 tc. A ja miałam robiony chyba 12-13 bo akurat wtedy miałam wizytę. Pobierają krew tylko.
Nikt ci chyba nie zrobi inwazyjnego testu bez wcześniejszej postawy do tego, typu inny test wyszedł z niemiarodajnym wynikiem.
U mnie każda kobietę od 35 roku w zwyż obejmują tym badaniem.
Któraś z dziewczyn pisała coś o 130e? Czy coś koło tego, ale nie pamietam w którym kraju UE.
Za późno to jest na to usg genetyczne z pappa. Bo tam są mierzone statystyki.
Poszukaj na internecie, bo testów genetycznych z wolnego DNA płodu jest dużo i każdy ma inna cenę.
Wydaje mi się ze to lekarz powinien przedstawić ci możliwości jakie masz żebyś mogła się z nimi zapoznać i dokonać wyboru.
Ostatnia edycja: