reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

My dzisiaj byliśmy na zakupach i oczywiście odwiedziliśmy większość sklepów dziecięcych po drodze. Mam nadzieję, że lekarz się nie pomylił co do tego, że będzie dziewczynka bo do domu wróciliśmy z sukieneczką i kilkoma innymi różowymi rzeczami [emoji3]

reklama
Dzidzi bobo możesz spokojnie. Ja co prawda w tej ciąży nie brałam bo nie było potrzeby jak do tej pory ale w poprzedniej ciąży na skurcze takie właśnie co napinaja brzuszek brałam nospe 3 razy dziennie - zalecenie mojego gina.

Pomyslicie że oszalalam ale zamowilam album do którego wklejam zdjęcia z usg, zdj brzuszka ,wklejam karteczki z ważnymi dla nas informacjami co aktualnie było dla nas ważne itp i tak kolejna strona powstaje A zaczęłam w 4 tyg ,7 tyg 10 tyg 12 tyg i potem z 16 tyg i tak dalej i dalej :)
Potem będę wklejać miesiąc po miesiącu aż do roku zdj dziecka itp :) taka pamiątka :)
Tyle czasu zastanawiałam się jak ładnie upamiętnić te zdj USG :errr: Zmotywowałaś mnie!
Ściągam pomysł :-p Dzięki :happy:

Załączniki

• 33074637_1248279435305522_1106259863211606016_n.jpg
    33074637_1248279435305522_1106259863211606016_n.jpg
    139,3 KB · Wyświetleń: 121
Ale fajnie. Macie tyle zdjęć USG. Ja mam tylko z pierwszej wizyty, ale w środę lekarz to może będzie drugie USG u niego.

Dziewczyny mam takie pytanie dosyć dla mnie istotne .
Bo :
Zaczęłam pracę 18 kwietnia i przepracowalam 3 dni i od pon poszłam na L4 od 23.04 .
Problem polega na tym że nie nabylam prawda do chorobowego bo trzeba przepracować 30 dni .
I teraz kto będzie wypłacal L4 ? Zus czy pracodawca?
Zatrudniają ponad 20osob i to panstwowka;)
A jak już to kiedy 10 czy końcem?;)
Może ktoś się zna?

Najlepiej zadzwoń na infolinię ZUS, można anonimowo zadać pytania o swoją sytuację

reklama
U mnie to i tak dobrze bo w poprzednich ciążach mam tylko zdjęcia usg z prenatalnych.
Mam pytanie o luteinę, czy wy też macie białe na majtkach mimo że leżycie trochę po aplikacji?

Do góry