reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Większość z Was ma już dzieci - czy w okolicach 16 tygodnia widać już brzuszek?

Powiem ci, że chyba to zależy od osoby, która jest w ciąży,jej figury i tez oczywiście czy to pierwsza czy kolejna ciąża... nie ma chyba jednej odpowiedzi.
Odpowiadając za siebie - 16tydzien to czwarty miesiąc, ja byłam jeszcze szczupła, nawet nie musiałam specjalnie nic ukrywać. Wybieliło mnie tak w okolicy 20tygodnia, a pózniej już z górki ;)
A masz jakas imprezę w tym czasie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny ... Pierwszy test robiłam jeden dzień przed @ wyszedł cien cienia drugi natomiast po dwoch dniach . Dwie kreski mocne i wyrazne. Bardzo się ciesze , w ruch poszedl duphaston 2x1. I to straszne czekanie . Wizytę będę miala 16 marca . Wcxesniejsze dwie ciąże poroniłam i teraz tak bardzo się boje . Codziennie rano sprawdzam czy bola mnie piersi dalej , czy nie krwawie. Paranoja normalnie . Mam cały czas zle przeczucia do tego poobolewaja mnie plecy i dość często brzuch. Jestem w Danii a tu lekarze to wikingowskie gbury którzy twierdzą że tylko po 12 tyg ciaze mozna próbować ratowac . Co mam zrobić żeby się uspokoic trochę . Donosiła któraś ciaze po poronieniu ? Czy duphaston pomoze ?
Hej Angglees, gratuluję, ciesze sie, że jesteś z nami :) ja co prawda nigdy nie poronilam, to moja pierwsza ciaza a też sie tak martwię, również sprawdzam czy piersi mnie bolą i czy nie krwawie. Mieszkam w UK i u nas tez dopiero po 12 tyg ratują ciążę. Ale nie martw sie na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki :)

My planujemy remont na wiosnę. Ale trochę nam sie zmieniła wizja w związku z moją ciążą;) mam nadzieję, że remont skonczy sie szybko jak zacznie :)
A my z narzeczonym planujemy wrócić do Polski za kilka miesiecy jak się Dzidziuś urodzi i chcemy zrobić sobie piętro u nas, także tez pewnie na wiosnę ale dopiero za rok :)

Haha na bogato ;)
A wiecie, dużo listopadowych dzieci jest z szaleństw walentynkowych ;)
Hehe dokładnie, u nas wychodzi, że do zaplodnienia doszło w walentynki :biggrin2:

Piorunem, ja w 16 juz mialam lekko widoczny, ale mowilam,ze to wzdecia od kapusty czy fasoli [emoji14] Jestem niska i bylam szczupla.

Haha można podobnie powiedzieć o mnie;) ja mowilam, że się pierogów ruskich najadłam ;)
A ile masz wzrostu?

Wy robicie remonty, a ja kupuje swoje pierwsze mieszkanie. Będzie huk roboty. Z okresu termin wychodzi mi na 4 listopada, teraz pokazuje mi kalendarz początek 6 tygodnia, planuje do ginekologa iść w poniedziałek (czyli początek by było 7 tygodnia), chyba już powinno bić serduszko???

Paula25
Tęsknisz za Polska?
Piętro będziecie robić w sensie u rodziców? :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wy robicie remonty, a ja kupuje swoje pierwsze mieszkanie. Będzie huk roboty. Z okresu termin wychodzi mi na 4 listopada, teraz pokazuje mi kalendarz początek 6 tygodnia, planuje do ginekologa iść w poniedziałek (czyli początek by było 7 tygodnia), chyba już powinno bić serduszko???

W poniedziałek będzie skończony szósty, czyli początek siódmego? 6+1? W tym okresie to jest takie...- moze być już serduszko, a może być za trzy dni :( ale jest szansa :)

Dita, Tęsknię i to bardzo, zwłaszcza, że jestem ukochaną jedynaczką rodziców. Mój Narzeczony juz się przyzwyczaił, 12 lat tutaj ale ja najchętniej już bym wracała, dlatego postanowiliśmy mieć dziecko przed ślubem póki tu jesteśmy i póki pracuje, datę ślubu mamy na 2020 i chcemy wtedy już być w Polsce i mieć już gotowe mieszkanie i troszkę pieniążków na nowy start :)
Tak, piętro u rodziców chcemy sobie urządzić, mielismy do wyboru u moich rodziców i u rodziców narzeczonego, obydwa duże piętrowe domy ale wybraliśmy u mnie, bo tam sobie wszystko urządzimy od nowa po swojemu, bo sa tylko tynki na ścianach, u narzeczonego musielibyśmy przerabiać wszystko :)

Dita, Tęsknię i to bardzo, zwłaszcza, że jestem ukochaną jedynaczką rodziców. Mój Narzeczony juz się przyzwyczaił, 12 lat tutaj ale ja najchętniej już bym wracała, dlatego postanowiliśmy mieć dziecko przed ślubem póki tu jesteśmy i póki pracuje, datę ślubu mamy na 2020 i chcemy wtedy już być w Polsce i mieć już gotowe mieszkanie i troszkę pieniążków na nowy start :)
Tak, piętro u rodziców chcemy sobie urządzić, mielismy do wyboru u moich rodziców i u rodziców narzeczonego, obydwa duże piętrowe domy ale wybraliśmy u mnie, bo tam sobie wszystko urządzimy od nowa po swojemu, bo sa tylko tynki na ścianach, u narzeczonego musielibyśmy przerabiać wszystko :)

Czas szybko zleci :) szczególnie teraz gdy jesteś w ciąży, ani sie obejrzysz a będziesz rodzic i powrót do Polski :) a ciekawe czy narzeczony się po tylu latach przyzwyczai do realiów Polski ;)

reklama
Powiem ci, że chyba to zależy od osoby, która jest w ciąży,jej figury i tez oczywiście czy to pierwsza czy kolejna ciąża... nie ma chyba jednej odpowiedzi.
Odpowiadając za siebie - 16tydzien to czwarty miesiąc, ja byłam jeszcze szczupła, nawet nie musiałam specjalnie nic ukrywać. Wybieliło mnie tak w okolicy 20tygodnia, a pózniej już z górki ;)
A masz jakas imprezę w tym czasie?

Impreza, imprezą, ale mam nadzieję powiedzieć o ciąży większości dopiero po 16 tygodniu. Wesele kuzyna mamy, ale dopiero 30.06 to na bank już będzie widać...

Do góry