reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Większość z Was ma już dzieci - czy w okolicach 16 tygodnia widać już brzuszek?

Powiem ci, że chyba to zależy od osoby, która jest w ciąży,jej figury i tez oczywiście czy to pierwsza czy kolejna ciąża... nie ma chyba jednej odpowiedzi.
Odpowiadając za siebie - 16tydzien to czwarty miesiąc, ja byłam jeszcze szczupła, nawet nie musiałam specjalnie nic ukrywać. Wybieliło mnie tak w okolicy 20tygodnia, a pózniej już z górki ;)
A masz jakas imprezę w tym czasie?

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Hej dziewczyny ... Pierwszy test robiłam jeden dzień przed @ wyszedł cien cienia drugi natomiast po dwoch dniach . Dwie kreski mocne i wyrazne. Bardzo się ciesze , w ruch poszedl duphaston 2x1. I to straszne czekanie . Wizytę będę miala 16 marca . Wcxesniejsze dwie ciąże poroniłam i teraz tak bardzo się boje . Codziennie rano sprawdzam czy bola mnie piersi dalej , czy nie krwawie. Paranoja normalnie . Mam cały czas zle przeczucia do tego poobolewaja mnie plecy i dość często brzuch. Jestem w Danii a tu lekarze to wikingowskie gbury którzy twierdzą że tylko po 12 tyg ciaze mozna próbować ratowac . Co mam zrobić żeby się uspokoic trochę . Donosiła któraś ciaze po poronieniu ? Czy duphaston pomoze ?
Hej Angglees, gratuluję, ciesze sie, że jesteś z nami :) ja co prawda nigdy nie poronilam, to moja pierwsza ciaza a też sie tak martwię, również sprawdzam czy piersi mnie bolą i czy nie krwawie. Mieszkam w UK i u nas tez dopiero po 12 tyg ratują ciążę. Ale nie martw sie na zapas, na pewno wszystko będzie dobrze, trzymamy kciuki :)

My planujemy remont na wiosnę. Ale trochę nam sie zmieniła wizja w związku z moją ciążą;) mam nadzieję, że remont skonczy sie szybko jak zacznie :)
A my z narzeczonym planujemy wrócić do Polski za kilka miesiecy jak się Dzidziuś urodzi i chcemy zrobić sobie piętro u nas, także tez pewnie na wiosnę ale dopiero za rok :)

Haha na bogato ;)
A wiecie, dużo listopadowych dzieci jest z szaleństw walentynkowych ;)
Hehe dokładnie, u nas wychodzi, że do zaplodnienia doszło w walentynki :biggrin2:

Piorunem, ja w 16 juz mialam lekko widoczny, ale mowilam,ze to wzdecia od kapusty czy fasoli [emoji14] Jestem niska i bylam szczupla.

Haha można podobnie powiedzieć o mnie;) ja mowilam, że się pierogów ruskich najadłam ;)
A ile masz wzrostu?

Wy robicie remonty, a ja kupuje swoje pierwsze mieszkanie. Będzie huk roboty. Z okresu termin wychodzi mi na 4 listopada, teraz pokazuje mi kalendarz początek 6 tygodnia, planuje do ginekologa iść w poniedziałek (czyli początek by było 7 tygodnia), chyba już powinno bić serduszko???

Paula25
Tęsknisz za Polska?
Piętro będziecie robić w sensie u rodziców? :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Wy robicie remonty, a ja kupuje swoje pierwsze mieszkanie. Będzie huk roboty. Z okresu termin wychodzi mi na 4 listopada, teraz pokazuje mi kalendarz początek 6 tygodnia, planuje do ginekologa iść w poniedziałek (czyli początek by było 7 tygodnia), chyba już powinno bić serduszko???

W poniedziałek będzie skończony szósty, czyli początek siódmego? 6+1? W tym okresie to jest takie...- moze być już serduszko, a może być za trzy dni :( ale jest szansa :)

Dita, Tęsknię i to bardzo, zwłaszcza, że jestem ukochaną jedynaczką rodziców. Mój Narzeczony juz się przyzwyczaił, 12 lat tutaj ale ja najchętniej już bym wracała, dlatego postanowiliśmy mieć dziecko przed ślubem póki tu jesteśmy i póki pracuje, datę ślubu mamy na 2020 i chcemy wtedy już być w Polsce i mieć już gotowe mieszkanie i troszkę pieniążków na nowy start :)
Tak, piętro u rodziców chcemy sobie urządzić, mielismy do wyboru u moich rodziców i u rodziców narzeczonego, obydwa duże piętrowe domy ale wybraliśmy u mnie, bo tam sobie wszystko urządzimy od nowa po swojemu, bo sa tylko tynki na ścianach, u narzeczonego musielibyśmy przerabiać wszystko :)

Dita, Tęsknię i to bardzo, zwłaszcza, że jestem ukochaną jedynaczką rodziców. Mój Narzeczony juz się przyzwyczaił, 12 lat tutaj ale ja najchętniej już bym wracała, dlatego postanowiliśmy mieć dziecko przed ślubem póki tu jesteśmy i póki pracuje, datę ślubu mamy na 2020 i chcemy wtedy już być w Polsce i mieć już gotowe mieszkanie i troszkę pieniążków na nowy start :)
Tak, piętro u rodziców chcemy sobie urządzić, mielismy do wyboru u moich rodziców i u rodziców narzeczonego, obydwa duże piętrowe domy ale wybraliśmy u mnie, bo tam sobie wszystko urządzimy od nowa po swojemu, bo sa tylko tynki na ścianach, u narzeczonego musielibyśmy przerabiać wszystko :)

Czas szybko zleci :) szczególnie teraz gdy jesteś w ciąży, ani sie obejrzysz a będziesz rodzic i powrót do Polski :) a ciekawe czy narzeczony się po tylu latach przyzwyczai do realiów Polski ;)

reklama
Powiem ci, że chyba to zależy od osoby, która jest w ciąży,jej figury i tez oczywiście czy to pierwsza czy kolejna ciąża... nie ma chyba jednej odpowiedzi.
Odpowiadając za siebie - 16tydzien to czwarty miesiąc, ja byłam jeszcze szczupła, nawet nie musiałam specjalnie nic ukrywać. Wybieliło mnie tak w okolicy 20tygodnia, a pózniej już z górki ;)
A masz jakas imprezę w tym czasie?

Impreza, imprezą, ale mam nadzieję powiedzieć o ciąży większości dopiero po 16 tygodniu. Wesele kuzyna mamy, ale dopiero 30.06 to na bank już będzie widać...

Do góry