reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Anulek mnie tez czasem kłuje, a jak raz kichnęłam to myślałam ze mi jajnik wyskoczy:D chyba się tam rozpycha wszystko po prostu. Staraj się nie martwić i daj znać po wizycie :)

Z tym kichaniem to racja - I od razu panika. :baffled: w 13tym tygodniu? Jestem totalnie zielona w tym temacie bo nie mam kogo zapytać, co potęguje u mnie strach. Boję się, że jak jutro wejdę, to nie zobaczę bijacego serducha.. sama się dobijam, ale chyba wolę się przygotować na niespodziankę niż być rozczarowana... A ostatnio miałam trochę słabszy czas :hmm:

reklama
Brzuszek piękny:) u siebie też już zauważyłam, że coś się zaokrągliło, ale jestem szczupła i czasem wprawia mnie to w przerażenie, że tak mało widać:)
Od wczoraj mam uczucie, jakby coś w podbrzuszu mnie kuło - sporadycznie, ale jednak i zaczynam się martwić, że coś jest nie tak :( dolegliwości jakby odeszły, czuję się dobrze, może sama już wariuję... nie wiem, to moja pierwsza ciąża i może się zbytnio straszę... wizyta dopiero jutro, a ja pękam totalnie :sad:

Spokojnie, mi w pierwszej ciąży dopiero w piątym m-cu brzuch wywaliło:) Jak to powiedział jeden z moich kolegów- O, w końcu coś widać:) Mam fotkę chyba z 18tygodnia jak szczupła jestem :laugh2: W drugiej ciąży już mięśnie tak nie trzymają, bo już były na max naciągnięte, ciało pamięta ;)

A ja mam dylemat z brzuszkiem i nie wiem czy mi urósł już coś przez ciąża. Od zawsze byłam osobą bardo szczupłą z bardzo cieniurkimi kościmi. Natomiast przez 6 miesięcy otrymywania zastrzyków w brzuch z implantem uwalniajacym hormony urósł mi brzuch, tyłek, boczki i piersi. Po skończonej terapii tak się złożyło że wróciłam do swojego starego oddziału gdzie klienci nie widzieli mnie przez rok. I tam miałam 2 śmieszne (chociaż mnie było przykro wtedy) sytuacje. 1 mój szef był schowany na sali. Ja na chwilę wyszłam z klientka. Została inna taka stala bywalczyni z moją koleżanka. Ona nie wiedziała że mój szef jest i słyszy wsystko. Jak tylko wyszłam to zapytała czy jestem w ciąży bo mam już ładny brzuszek. Koleżanka na to że nie, ale ta babeczka tylko się zaśmiala i powiedziała że rozumie że to tajemnica- szef wychylil się i podobno minę miał fachową 2 sytuacja - kilka dni później przyjechała inna koleżanka z która też dawno się nie widziałam. W pewnym momencie złapała mnie za brzuch i mówi że gratuluję i Kiedy rodze. Nie mogła uwierzyć że nie jestem. W końcu doszło do niej że mówię prawdę i było jej strasznie głupio. Miesiąc później okazało się że jestem w ciąży ale mam wrażenie że brzuszek cały czas taki sam. Spodnie i spódnice po terapii hormonalnej wszystkie są za małe. Musiałam kupić zamiast 34/36 rozmiar 38. Byłam wtedy tym załamana. Piersi mimo że urosły to staniki były ok. W 6 tygodniu ciazy musiałam jednak kupić rozmiar większy i stało się to z dnia na dzień.

Rzeczywiście, musiało ci być niewesoło..Tym bardziej, że się starałaś i chciałaś być...:sorry2:
Ale za to teraz wg mnie nie będzie widać od razu, bo brzuszek będzie się ukrywał w tym co przybrałaś ;) więc zrobisz im niespodziankę jak powiedz i że już wyżej jesteś w ciąży :D

Mango
Śliczny brzuszek :)

Kellyana
Jeszcze maleńki brzuch, dopiero rośnie. Ale wiem, że my zawsze go pierwsze widzimy :) I przebij piątkę! mi też tak koło pępka wybrzuszyło :D

Edytka sa osoby które ze wzgledu na finanse co miesiac wola coś zakupic..
Ja xhxe pracować to i czasu bede miala mniej takze tezbede chciała sie jakoś przygotowac etapowo..
Pozatym znajoma niedawno urodzila i wiele rzeczy mi odpadnie z ciuszkow jak wanienka itp.
Dla mnie to tez przyjemnosc ale jak pracuję to na razie po pract marze o odpoczynku niz wloczeniu sie po sklepach haha zobaczymy jak to sie później ułoży:)

Azamamew powinnas dogadac sie z mezem..rad mozna wysluchac ale dogadac powinniscie sie wy oboje..wtedy jest duzo łatwiej

Dokładnie, ze względów finansowych tez lepiej mieć rozłożone wszystko ;) ja tez pracuję i pewnie jak najdłużej będę, na razie przez te mdłości średnio chęć na zakupy mam, no ale liczę, że II trymestr to co innego :) Poza tym ja uwielbiam robić zakupy przez internet :D To się nie nachodzę 8-)

Brzuszek piękny:) u siebie też już zauważyłam, że coś się zaokrągliło, ale jestem szczupła i czasem wprawia mnie to w przerażenie, że tak mało widać:)
Od wczoraj mam uczucie, jakby coś w podbrzuszu mnie kuło - sporadycznie, ale jednak i zaczynam się martwić, że coś jest nie tak :( dolegliwości jakby odeszły, czuję się dobrze, może sama już wariuję... nie wiem, to moja pierwsza ciąża i może się zbytnio straszę... wizyta dopiero jutro, a ja pękam totalnie :sad:
Kochana kłucie często towarzyszy nam w ciąży.
Nie smuć się, myśl pozytywnie, będzie dobrze.
Głowa do góry :)

Dokładnie, ze względów finansowych tez lepiej mieć rozłożone wszystko ;) ja tez pracuję i pewnie jak najdłużej będę, na razie przez te mdłości średnio chęć na zakupy mam, no ale liczę, że II trymestr to co innego :) Poza tym ja uwielbiam robić zakupy przez internet :D To się nie nachodzę 8-)
To ja w sprawie zakupów przez Internet liczę na Ciebie, bo do tej pory kupowałam raz na ruski rok.
A teraz to praktycznie jedyna forma zakupów.
Także jak coś fajnego znajdziesz to wrzucaj, albo choć link na priv. Ok?

3 dni temu. Jutro zaczynam 14 tydzien ;) zdjecie z rana, wiec nie zadne wzdecia [emoji14]
IMG_20180420_082047.jpg

Załączniki

• IMG_20180420_082047.jpg
    IMG_20180420_082047.jpg
    39,9 KB · Wyświetleń: 315
reklama
Do góry