reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Delicol już dostają, probiotyki, bobotic na wzdęcia no już wszystko jest. Vit D zmieniłam na vigantol. Dziewczyny skończyły właśnie 6 tygodni. Pediatra tak jak się spodziewałam przepisał debridat. Ogólnie dziewczyny zdrowe, nic im nie dolega poza gazami. Wyglada na to ze trzeba będzie przetrwać i poczekać aż im układ pokarmowy trochę zacznie lepiej pracować, ale wrzaski w stereo dają w kosc. Dziś mam urodziny i jak zobaczyłam SMS z życzeniami to teoche mi zajęło pokapowanie się o co chodzi po dzisiejszej nocy.
Też dziś mam urodziny:) który jesteś rocznik? Wszystkiego najlepszego!!!
Wszystkiego najlepszego dziewczyny!
Dużo zdrówka i przespanych nocy[emoji4]

Dziś byliśmy na usg bioderek. Wszystko jest pięknie[emoji16]
Po usg ja miałam wizytę u ginekologa. Wszystko jest pięknie[emoji16] po południu pojechał jeszcze do mojego gina do szpitala na oddział i założył mi wkładkę. Jestem zabezpieczona i możemy przez 5 lat kochać do końca[emoji16][emoji16][emoji16]
Wszędzie był z nami nasz junior. Dzielnie zniósł to wszystko-nasz mały bohater.

Mój niunio ma smoka i pierś doi normalnie. Usypia różnie, czasami sam, czasami potrzebuje aby go polulać, a najczęściej przy cycu.

Też muszę kupić inhalator, ale nie wiem jaki...

reklama
@Kelyana wszystkiego najlepszego [emoji4] a z córeczkami będzie dobrze [emoji4]
@Koka27 ja swojemu też przeczyszczam nosek codziennie rano i wieczorem i rano zawsze coś tam ma. Wieczorem zależy... czasem coś ma czasem nie. Ale oddycha przy karmieniu przez nosek to jeszcze się nie martwię. Jak śpi potrafi spać z otwartą buzią, to mnie trochę martwiło, no ale nie kaszle, nie świszczy więc poprostu tak ma.

Dziewczyny pomocy!!! Z prawej piersi mleko mi tak tryska, że Malusi spokojnie nie może się najeść [emoji17] płacze, krzyczy, wierci się co chwilę puszcza cycka! Co mam robić? Dziś już płakałam razem z nim, że nie mogę go nakarmić ! Mam mleko, ale ciśnienie jest tak duże że się biedaczek męczy [emoji24][emoji24]

@Koka27 ja swojemu też przeczyszczam nosek codziennie rano i wieczorem i rano zawsze coś tam ma. Wieczorem zależy... czasem coś ma czasem nie. Ale oddycha przy karmieniu przez nosek to jeszcze się nie martwię. Jak śpi potrafi spać z otwartą buzią, to mnie trochę martwiło, no ale nie kaszle, nie świszczy więc poprostu tak ma.

Dziewczyny pomocy!!! Z prawej piersi mleko mi tak tryska, że Malusi spokojnie nie może się najeść [emoji17] płacze, krzyczy, wierci się co chwilę puszcza cycka! Co mam robić? Dziś już płakałam razem z nim, że nie mogę go nakarmić ! Mam mleko, ale ciśnienie jest tak duże że się biedaczek męczy [emoji24][emoji24]
polecają karmić w takiej sytuacji na leżąco, a dzieciaczek na Tobie (grawitacja spowoduje, że strumień nie będzie taki mocny). Albo ściągać pierwszą "transzę" mleka, tego pod największym ciśnieniem, a potem dać dziecku pierś do buzi. Ewentualnie karmić w ten sposób, że 2 czy 3 razy pod rząd karmić z jednej piersi, żeby te 2 kolejne karmienia pierś była już trochę opróżniona i mleko tak właśnie nie tryskało, jak piszesz

Postaraj sie troszke mleczka spuscic recznie przed karmieniem, powinno to zmniejszyc cisnienie. I odbijaj malego w trakcie. Jak zaczyna puszczac i sie wiercic to znaczy ze cos mu przeszkadza. Po odbiciu zrobi sie na nowo miejsce dla mleczka w brzuniu, a za kilka dni cisnienie sie zmniejszy i dzidzio tez sie nauczy. Pilnuj zeby jak najglebiej zasysal, to tez bedzie mial lepsza kontrole nad moca ssania i po podniebieniu bedzie lecialo mlenio.

O prosze to sto lat! Ja 87 rocznik wiec minął mi pierwszy rok trzydziestki.

@ONAONAONA właśnie sobie pomyślałam wczoraj przy tych wrzaskach ze ze dwa driny i od razu bym lepiej to znosiła. Po czym otworzyłam sobie piwo zero i poszłam nagrzewać brzuchy suszarka... myśle ze czas tylko nam pomoze. Mam nadzieje ze będą i lepsze dni mimo wszystko.

Dziękuję, ja 84 więc ciut starsza jestem :)

@azamamew my tez mamyvproblem z kanalikiem, nawet cgyba zapomnialam o tym wspomniec. Jutro bede dzwo ic do okulisty umowic sie jakos, bo krople pomogly, ale nadal w oku stoi lza, czasem ropieje, ale mniej. Wole zeby to obejrzal specjalista. Ale tez oczywiscie musze poza naszym miastem szukac, bo u nas to lipa.

@Paulianna89 my teraz znow sie przeinhalowalismy i troszke tej wydzieliny wyszlo. Przy karmieniu tez oddycha noskiem, ale widze, ze ewidentnie to katar, bo go czasem we snie meczylo i furczalo a jeszcze wczoraj tak nie bylo. Dzisiaj nie mial zadnej dluzszej drzemki, poza jakimis 15 minutowkami.

Też mam ten problem. Jak za mocno leci wyjmuje i spuszczam trochę na pieluszkę , potem znowu przystawiam. Moja często łapczywie je ze potem ma problemy z pierdami. Muszę brzuszek masować żeby ulżyło , staram się też żeby leżała na brzuszku sporo.

Wczoraj były u mnie koleżanki z pracy i Tomuś dostał taki o to prezent [emoji6]
Fajnie było się z nimi spotkać, aż troszkę zatęskniłam za pracą [emoji16] ale tylko troszkę hehehe
IMG_20181219_124855.jpeg

Załączniki

• IMG_20181219_124855.jpeg
    IMG_20181219_124855.jpeg
    34,1 KB · Wyświetleń: 454
reklama
Do góry