reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Melduje sie rozpakowana, od 28.11.18, dziewczynka, Emilka.
Ale wesoło nie jest, właśnie przeżywam tortury związane z nawałem i okroooooopnie twardymi i bolącymi piersiami i już nie wytrzymuję, beczę co chwila, tak boli....

W ogóle mała bardzo mało kupka, siku też zrobiła raptem kilka razy od urodzenia, mam stresa. Położne uspokajaly, że zarówno 5 kup dziennie jak i nawet jedna na dwa dni będzie ok, dzieci są tak rózne. Jeszcze kupa to pól biedy ale dlaczego ona nie sika? :(
Przystawiam często...

gratulacje! ;) co do siku- moja miała to samo- siku co 12-15h w szpitalu, ale jak dziecko je na początku tylko siarę, to minie dużo czasu zanim się zapełni pęcherz do wysikania. Tak mi mówiły położne i wydaje się to być logiczne ;) więc nie masz co się martwić. Będzie mleczko to nie nadążysz zmieniać pampersow ;)

Gratulacje @SlodkaM i @folka
- dobrze sie umowilyscie co do dni:-)

Ja wczoraj przyjechalam i przyjeli mnie do szpitala. Dalej nic sie nie zapowiada aby mialo sie cos zaczac. Dzis zalozyli mi cewnki - ale nic sie nie dzieje.
Dziewczyny czy ktoras z was miala zalozony i faktycznie pomogl???
Od poczatku nastawiona jestem na porod naturalny i troche obawiam sie cc, choc w ostatecznosci nie bede miala wyjscia
dziewczyna, która leżała obok mnie na patologii miała o 14 założony cewnik a o 23 urodziła ;) a nawet skurczów wcześniej nie miała żadnych, dopiero przy cewniku się pojawiły ;)

Hej mamusie [emoji4] ja z takim pytaniem o kikuta pepawiny, jak pielęgnujecie? Ze szpitala mam zalecenie woda z mydłem, położna znowu że zalecenia są żeby octaniseptem, ale najlepiej i tak sprawdza się spirytus 70%, i już nie wiem[emoji2962]
kurcze, ja to jednak wyznaję pielęgnację na sucho- tylko osuszac gazikiem jałowym, ewentualnie trochę octeniseptu na patyczku ale potem dokładnie osuszyć. Moja miała grubaśny pępek i odpadł w taki sposób po tygodniu ;)

moja dzidzia ma coraz aktywniejsze fazy niespania. Budzę co 3h, godzinę się karmi (z przerwami i podsypianiem) a potem godzinę marudzi i chce być noszona. Jak już uśnie to aż nie mam serca jej za godzinę budzić z powrotem ;( i robię czasem dłuższe przerwy, najważniejsze, że na razie przybiera na wadze, to możemy sobie na to pozwolić.

reklama
Hej mamusie [emoji4] ja z takim pytaniem o kikuta pepawiny, jak pielęgnujecie? Ze szpitala mam zalecenie woda z mydłem, położna znowu że zalecenia są żeby octaniseptem, ale najlepiej i tak sprawdza się spirytus 70%, i już nie wiem[emoji2962]

Ja tylko woda przemywałam, odpadł w 8 dobie bez żadnego problemu.

Ja wczoraj przyjechalam i przyjeli mnie do szpitala. Dalej nic sie nie zapowiada aby mialo sie cos zaczac. Dzis zalozyli mi cewnki - ale nic sie nie dzieje.
Od poczatku nastawiona jestem na poro
naturalny i troche obawiam sie cc, choc w ostatecznosci nie bede miala wyjscia
Ja miałam założony i zrobił mi 5 cm rozwarcia, chociaż przez cały dzień i noc nie miałam bolesnych skurczy jak inne dziewczyny.

U mnie stosowałam octanisept. Odpadł po 6 dniach.

Od poczatku nastawiona jestem na porod naturalny i troche obawiam sie cc, choc w ostatecznosci nie bede miala wyjscia
Ja mialam wywolal mi skurcze i po nocy zgladzil mi szyjke bo mialam dluga na 2cm i zamknieta rano cewnik wypadl podlaczyli oksy i po 4 godzinach maly byl ze mna;) powodzenia. Polecam duzo chodzic

Dzięki dziewczyny, my pielęgnujemy na sucho, u nas 8 doba i nie zapowiada się żeby odpadł[emoji17] chyba skuszę się na ten octanisept. ... Do tego wczoraj pupka Małemu się odparzyła od [emoji2959]dad, a już miałam je chwalic. Dzisiaj już sytuacja opanowana ale wczoraj był ogień na dupsku i płacz [emoji17]

@anitowa Gratuluję Córeczeki [emoji3590] mój Mały na początku w szpitalu mało robił w pieluszke kupki i siku,w ostatni dzień pobytu się rozkrecił[emoji4]

Uzywalam papers premium i bylo ok wzielam zwykle pampers i przesikuje dziadoooostwo! Przy nikosiu ich uzywalam i bylam bardzo zadowolona teraz wydaja mi sie mega kiepskie ale jak dla mnie ewidentnie sa gorszwj jakości. No nie kupue ich napewno. Mam jeszcze zapas wiec zizyjemy ale potem zobacze albo dada albo bdream rosmanowskie

Dzięki dziewczyny, my pielęgnujemy na sucho, u nas 8 doba i nie zapowiada się żeby odpadł[emoji17] chyba skuszę się na ten octanisept. ... Do tego wczoraj pupka Małemu się odparzyła od [emoji2959]dad, a już miałam je chwalic. Dzisiaj już sytuacja opanowana ale wczoraj był ogień na dupsku i płacz [emoji17]

@anitowa Gratuluję Córeczeki [emoji3590] mój Mały na początku w szpitalu mało robił w pieluszke kupki i siku,w ostatni dzień pobytu się rozkrecił[emoji4]
Kurcze, ja stosowałam octenisept, od 2 dni jadę spirytusem, bo w ogóle się nie zapowiada, żeby odpadl:(

reklama
Melduje sie rozpakowana, od 28.11.18, dziewczynka, Emilka.
Ale wesoło nie jest, właśnie przeżywam tortury związane z nawałem i okroooooopnie twardymi i bolącymi piersiami i już nie wytrzymuję, beczę co chwila, tak boli....

W ogóle mała bardzo mało kupka, siku też zrobiła raptem kilka razy od urodzenia, mam stresa. Położne uspokajaly, że zarówno 5 kup dziennie jak i nawet jedna na dwa dni będzie ok, dzieci są tak rózne. Jeszcze kupa to pól biedy ale dlaczego ona nie sika? :(
Przystawiam często...
Gratulacje!!

Do góry