reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Nasza Alicja jest z nami od 10:28 [emoji4]
Jest dużą pyzunią [emoji173]️ 57cm długa, 3670g [emoji4] 10pkt [emoji4]

Cięcie samo w sobie jako zabieg Ok, bardziej bolało mnie zakładanie wenflonu i ogólnie posiadanie go niż znieczulenie [emoji4]
Teraz leżę, już odzyskałam czucie w nogach, niedługo pewnie będą mnie pionizowac i zobaczymy jak wtedy z bólem bo na razie jest ok [emoji4]

Córcia od razu przyssala się do piersi, pięknie ciągnie cyca i chce ciagle na mnie leżeć, bo w łóżeczku obok płacze [emoji6]
Smółkę i siusiu zrobiła zaraz jak ją ze mnie wyciągnęli, a krzyczy tak, ze cały oddział ją słyszy [emoji4]
Wrzucę jakieś zdjęcia na prywatny [emoji4]

P.S. Alicja jest tak duża, ze nie zmieściła mi się w pajacyki 56 od mamyginekolog :( także radzę brać jednak zawsze tez rozmiar 62, bo nic nie wskazywało ze będzie taka długa :)
Gratuluję, zdrówka Wam :)

reklama

Cięcie samo w sobie jako zabieg Ok, bardziej bolało mnie zakładanie wenflonu i ogólnie posiadanie go niż znieczulenie [emoji4]
Teraz leżę, już odzyskałam czucie w nogach, niedługo pewnie będą mnie pionizowac i zobaczymy jak wtedy z bólem bo na razie jest ok [emoji4]

Córcia od razu przyssala się do piersi, pięknie ciągnie cyca i chce ciagle na mnie leżeć, bo w łóżeczku obok płacze [emoji6]
Smółkę i siusiu zrobiła zaraz jak ją ze mnie wyciągnęli, a krzyczy tak, ze cały oddział ją słyszy [emoji4]

P.S. Alicja jest tak duża, ze nie zmieściła mi się w pajacyki 56 od mamyginekolog :( także radzę brać jednak zawsze tez rozmiar 62, bo nic nie wskazywało ze będzie taka długa :)
GRATULACJE!

Super, że wyniki dobre u Was.

Jestem zaskoczona, że midwife przychodzi tak często, u nas już była 3 razy, dzisiaj ostatni raz i właśnie dzwoniła health visitor, że będzie w piątek ale ja akurat ciesze się, że kontrolują, bo wszystko takie nowe a to ze jesteśmy tutaj to nawet cioć i babć dobra rada nie ma i ciągle się zastanawiam czy wszystko robie dobrze.

Duży juz ten Twój synek ale widać po nim, że ładnie przybrał, nóżki mu się zrobiły takie kształtne dzidziusiowe [emoji4]

wlasnie super ... one doradza ale te rady to i inaczej jak rady babci czy mamy hehehe

Wasze się można zapytać ..dopytać.. i posłuchać bądź nie.

dziś znów mi mówiła o tym poniedziałkowym ważeniu gdzie mogę się udac..pytałaś swoją ??

co do małej ..super że przybrała!!! wszystko takie na wariackich papierach ale im dalej tym lepiej co do przerwy i jedzenia powinno być choć czasem zdarzają się takie dzieci xycusiowe :)

mój młody ładnie przybrał i gdyby zachciał budzić się co 4 h w nocy pewnie bym go nie wybudzala ale gdyby przybierał wolno to te 3 h to by było max dla mnie
teraz najczęściej budzi mi się co 2h czy to noc czy dzien

i myślę że mimo częstego jedzenia zjada co powinna a nie że chude mleko tylko

@Szara20 jaka pyzunia długa!!!! i super że ciumka pieknie. jak chce być z Tobą to jej pozwól ssać i ssać .. i tak nie masz nic lepszego do roboty:p hihihi
Gratki!!!!!!

Gratulacje i szybkiej pionizacji!!!!

Gratulacje córeczki

Powiem Ci że o dziwo mnie przeprosił z tym obiadem i obiecywał że teraz będzie mi pomagał, także zobaczymy.. I o dziwo nic mi nie powiedział na temat mojej "rozmowy" z teściową..
Mam nadzieje że to nie jest tylko jednorazowe ! :-/
Może teściowa mu troche nagadała jak ją odwoził. Wiesz w końcu to kobieta i może zauważyła, że przegiął z tym obiadem.
W każdym bądź razie dobrze, że zrozumiał.

@azamazew dobrze, że wiesz co małej dolega i że możesz z nią być.
Trzymam kciuki, żeby ładnie przybierała na wadze.

@Tyna88 kangurowanie zawsze ma sens. Bakterie i tak od faceta ogarnie a liczy się też bliskość i kontakt.

@Ewela2805 no super,że facet się ogarnął i przeprosił.

Mam nadzieję, że mu tak zostanie.

@Paulaaa25 mi kazali niby karmić na rządanie, ale nie rzadziej niż co 3 godziny.
Staram się jak w szpitalu karmić 3:00 6:00 9:00 12:00 15:00 18:00 21:00 i 24:00
Czasem przesuwa nam się karmienie, albo młody się wcześniej domaga jedzenia.
Jak śpi to go przebieram, aby się rozbudził i karmię.

Dziecko na piersi szybko przetrawia i może chcieć być cały czas na piersi.
Nie ma czegoś takiego jak mało tłuste mleko, dostosowuje się do potrzeb dziecka.
Ale najbardziej wartościowe jest to z nocy.
Ja jak odciągam to nocne aż z taką warstwą jak tłuszczu jest.

wlasnie super ... one doradza ale te rady to i inaczej jak rady babci czy mamy hehehe

Wasze się można zapytać ..dopytać.. i posłuchać bądź nie.

dziś znów mi mówiła o tym poniedziałkowym ważeniu gdzie mogę się udac..pytałaś swoją ??

co do małej ..super że przybrała!!! wszystko takie na wariackich papierach ale im dalej tym lepiej co do przerwy i jedzenia powinno być choć czasem zdarzają się takie dzieci xycusiowe :)

mój młody ładnie przybrał i gdyby zachciał budzić się co 4 h w nocy pewnie bym go nie wybudzala ale gdyby przybierał wolno to te 3 h to by było max dla mnie
teraz najczęściej budzi mi się co 2h czy to noc czy dzien

i myślę że mimo częstego jedzenia zjada co powinna a nie że chude mleko tylko

@Szara20 jaka pyzunia długa!!!! i super że ciumka pieknie. jak chce być z Tobą to jej pozwól ssać i ssać .. i tak nie masz nic lepszego do roboty:p hihihi
Gratki!!!!!!
Nie zapytałam o ważenie, wyleciało mi z głowy jak juz powiedziała ze ładnie przybiera. Później mnie zagadała o badaniach i szczepieniach w 8 tygodniu. Może lepiej ze nie wiem, bo bym tam z nią latała i sprawdzała ciągle. A w razie czego zadzwonię i zapytam.
@azamazew dobrze, że wiesz co małej dolega i że możesz z nią być.
Trzymam kciuki, żeby ładnie przybierała na wadze.

@Tyna88 kangurowanie zawsze ma sens. Bakterie i tak od faceta ogarnie a liczy się też bliskość i kontakt.

@Ewela2805 no super,że facet się ogarnął i przeprosił.

Mam nadzieję, że mu tak zostanie.

@Paulaaa25 mi kazali niby karmić na rządanie, ale nie rzadziej niż co 3 godziny.
Staram się jak w szpitalu karmić 3:00 6:00 9:00 12:00 15:00 18:00 21:00 i 24:00
Czasem przesuwa nam się karmienie, albo młody się wcześniej domaga jedzenia.
Jak śpi to go przebieram, aby się rozbudził i karmię.

Dziecko na piersi szybko przetrawia i może chcieć być cały czas na piersi.
Nie ma czegoś takiego jak mało tłuste mleko, dostosowuje się do potrzeb dziecka.
Ale najbardziej wartościowe jest to z nocy.
Ja jak odciągam to nocne aż z taką warstwą jak tłuszczu jest.
Mam nadzieje ze i nam te pory karmienia się uregulują, bo narazie jest bardzo różnie właśnie przez to ze raz je pół godziny a następnym razem 2 godziny. Nasza Mała jeszcze ani raz się sama nie obudziła i nie domagała jedzenia. Jedynie wtedy jak sama ją obudze, nakarmie i wtedy kiedy ma spać to ona znów szuka cyca, wiec znów ją biorę, karmie i tak ciagle. W dzień jest lepiej ale nocą właśnie tak to wygląda.

reklama
Dziewczyny ja już rozpakowana :)
Maja przyszła na świat dziś o 8:05. Waga 4050 gram i 59 centymetrów. Poród siłami natury i to bez znieczulenia :o
Już wczoraj jak tylko wstałam czułam straszne bóle w dole brzucha od samego rana, które łapały przy jakiś szynnościach. O 19;30 zaczęły się dość silne regularne skurcze. Od 2 czułam że już ledwo żyje. Lekarze nie chcieli nic przyspieszać bo podobno ładnie rodziłam. O 6 już ledwo dawałam radę z bólu przy 8 cm rozwarcia... Mój chłop przy mnie płakał widząc jak cierpię. O 7:30 parte i o 8:05 Majka wyskoczyła :)
Bólu co nie miara ale staram się już zapomnieć [emoji14]
Zdjęcie dodam w wolnej chwili. Teraz odpoczywam, mocno krwawię, nacinali mnie a i tak krocze deczko pękło w środku. Maja ulewa dość sporo wód i kontroluje żeby się nie zadławiła. Uff... Ja już nareszcie po! Życzę reszcie powodzenia :)

Do góry