reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2018

Dzien dobry wszystkim. Bylam nie obecna przez dwa dni. Pojechalam w odwiedziny do rodziny, bo potem bedzie ciezko gdziekolwiek pojechac. Poszlam sobie na chinszczyzne i cala noc spedzilam w toalecie. Nie pamietam, kiedy mialam takie rozwolnienie. Wiec wczoraj pilam tylko wode a potem zjadlam ogorkowa. Zgaga mnie meczyla do polowy nocy,heheh[FONT=Open Sans][U] [/U][/FONT]
[FONT=Open Sans][U]@Koka27[/U][/FONT] Powodzenia dzisiaj, trzymam kciuki. Oby wszystko poszlo szybko i sprawnie. Z niecierpliwoscia czekamy na newsy od Ciebie;););)

reklama
Powodzenia @Koka27!
Ciaza nie choroba? No proszę, proszę... Jeszcze od faceta usłyszeć, któremu ledwo z nosa poleci i już sprawdza w internecie czy nie umiera przypadkiem [emoji16] Każda ciąża jest inna, w jednej można biegać, tańczyć, wariowac a w drugiej nie ma się siły ręką ruszyć czy noga... Ja dopiero w tej odkryłam co to chroniczne zmęczenie, jak to można usiąść na kanapie i "odpasc" w minute, po prostu ledwo dotknąć sofy i odplynac na dwie godziny, nie wiedząc kiedy... Do tego bóle pleców, rwa kulszowa, niemożność podniesienia 4 liter z bólu... To nie jest chorobą?
Jestem ciekawa jak panowie by to wszystko przechodzili, ciekawe czy też by zaciskali żeby żeby nie wyjść na mazgajow? Myślę że sporo ustaw by szybko weszło w życie, ułatwiających ciąże i poród [emoji16][emoji3]
Ja właśnie siedzę w szpitalu i czekam na usg, jestem tylko ja i dwie babeczki więc na pewno nie będzie tragedii żadnej z czekanie milion lat. Jestem strasznie ciekawa wagi dzidcka, tym bardziej że standardowo nikt tego nie sprawdza [emoji16] A później do domu i kimanko na kanapie, dziś mam tylko białe do prania i to moje jedyne zajęcie na dziś [emoji41]

Od 3 w nocy napierdziela mnie brzuch jak na okres, a skurczy brak :/
Ból jak na okres zapewne zwiastują poród. Skurcze w cale nie muszą być regularne. Obserwuj się, weź ciepłą kąpiel, kołysz biodrami. Nie nastawiaj się na nic bo sama wiesz jak to może się skonczyć. Trzymam kciuki :-)

Ja dobilam z wagą do 80kg, w ciagu niespełna 3 tygodni ok 4kg do przodu, ale ja czuję, że to woda bo widzę po sobie.

Mąż wrócił z nocki, ale zanim poszedł spać wziął mnie w obroty- swintuszek hehehe
Cieszy się, że wreszcie możemy bez strachu. [emoji4]

@karasjowa a myślałam, że tylko ja sobie takie ambitne plany wymyslam :) też mam białe do wstawienia i jeszcze zmywarkę jak się wypierze muszę oproznic:) i koniec, więcej nic, cudownie ;)
U mnie też dziś leniwie, wczoraj posprzątałam. Dziś tylko po syna i jakieś spożywcze zakupy przy okazji.
Może wieczorem na basen dzieci zawioze.
Miłego dnia kobiety

Cześć Kochane ja tak szybciutko.
Dziś po północy urodził się Tymus 58 cm i 3550 gram, 10 punktów. Po 22 godzinach skurczy co 4 min bez znieczulenia zdecydowałam się na 2 cc bo nie dawalam rady już, przez tyle godzin rozwarcie tylko 4 cm. Szczegóły i zdjęcia wstawię na prywatnych jak będę miała chwilę i przyjedzie maz. Was też nadrobie może dziś wieczorkiem.

Dziś po północy urodził się Tymus 58 cm i 3550 gram, 10 punktów. Po 22 godzinach skurczy co 4 min bez znieczulenia zdecydowałam się na 2 cc bo nie dawalam rady już, przez tyle godzin rozwarcie tylko 4 cm. Szczegóły i zdjęcia wstawię na prywatnych jak będę miała chwilę i przyjedzie maz. Was też nadrobie może dziś wieczorkiem.
Gratulacje kochana!! [emoji173]️[emoji7]

Gratulacje! [emoji9] No i mamy kolejnego chłopca [emoji4]

reklama
Gratulacje, odpoczywajcie kochani :)

Do góry