Mam, polecam! Przy synku bardzo mi się sprawdziła [emoji4] wrzuca się całą do pralki i nic się nie dzieje. Później jest po prostu poducha ozdobną [emoji6] była z nami w namiocie jak synek miał w pokoju, pomagała przy podnoszeniu sie na raczkach. Teraz jest normalnie w łóżku a za chwilę mała będzie z niej korzystać. Dostałam wtedy na baby shower i uważam ją za trafiony prezent[emoji4]Co myślicie o kurze babci dany do karmienia? Zobacz załącznik 903591
reklama
Mirakulum
Fanka BB :)
@Dita_333 Termin mam na 25 listopada. Imienia dla Małego jeszcze nie wybraliśmy, czekam aż mąż zmięknie i mi ustąpi, bo on chce Miłosza a ja chce Szymka.. A co najlepsze od początku ciąży mówi mi do brzucha Kryspin tekże nie wiem co będzie z tym imieniem, już sie denerwuje że tak blisko porodu a decyzja nie jest jeszcze podjęta.
Dwa tygodnie temu szyjka miała 19mm takze znowu sie skrocila o 2mm..
też myślałam o Kryspinie ale Mąż się śmieje że go całe życie będą kojarzyc z gościem z kabaretu hahaha
no a szyjka i te 2mm to duże prawdopodobieństwo pomyłki . grunt że nie skróciła się nie wiadomo ile także odpoczywaj i nie zamartwiaj się na zapas ani nie przemęczaj
ja pierwszy raz będę używać owej poduszki do karmienia. ma zdejmowany materiał . dostałam.
staniki do karmiania też mam
co do piersi..brodawki sutki są większe jakby napuchnięte ale piersi całe normalne co do miękkości itd hmm..
u mnie wypływa siara be naciskania...krople ..co jest inaczej co do poprzednich ciaz to to ze przed wypływem mam uczucie przybierania i wtedy juz wiem że wycieknie... i w tej ciąży siare zauważyłam bardzo szybko
ale to NIE jest wyzNacznik czy będzie pokarm potem czy nie. To jest sprawa indywidualna!! najważniejsze to się nie stresować! tak samo ma się to co do.wielkosci piersi . można mieć małe i karmić !
Balonsbalons
Tak mam sok malinowy swoj własny i kupiłam pelavo syrop wyciag z lipy i czegos tam jeszcze. Wzielam apap pije druga herbate i pod kołdrę. Ja już mam wszystko wyprane wypeasowane poukładane. Nawet pieluch mam zapas na miesiąc. Jedyne co bede keszcze robic to malowanie pokoju . ale farbe tez juz mam czekam az tata moj bedzie mial chwile by to zrobić moze uda sie w ten weekend co bedzie zeby jeszcze to swinstwo wywietrzyć
Mama Zuzi i Antosia
A ja coś spać nie mogę. Brzuszek trochę ćmi tak okresowo, promieniuje do krzyża, ale tak bardzo delikatnie.
Dopóki nie ma krwi, wody nie odeszły, mały się rusza, to jest ok. Ale spać nie mogę...
Dopóki nie ma krwi, wody nie odeszły, mały się rusza, to jest ok. Ale spać nie mogę...
anet88
U mnie farba szybciutko wywietrzala, aż w szoku byłam w sobotę było malowane a w poniedziałek ledwo było czuć. Gorzej było z nową komoda... Otwarta wietrzyla się chyba ze 3 tygodnie, tylko że to był zapach drewna, nie chemii więc od biedy ujdzieTak mam sok malinowy swoj własny i kupiłam pelavo syrop wyciag z lipy i czegos tam jeszcze. Wzielam apap pije druga herbate i pod kołdrę. Ja już mam wszystko wyprane wypeasowane poukładane. Nawet pieluch mam zapas na miesiąc. Jedyne co bede keszcze robic to malowanie pokoju . ale farbe tez juz mam czekam az tata moj bedzie mial chwile by to zrobić moze uda sie w ten weekend co bedzie zeby jeszcze to swinstwo wywietrzyć
@Mama Zuzi i Antosia ja to sobie tak pozamienialam spanie, że chodzę spać o 3 a wstaje między 9 a 10... I coś nie mogę tego odkrecic tyle że mogę sobie pospać, bo dzieci i pilnych obowiązków brak
Mama Zuzi i Antosia
U nas codziennie budzik przed 7, ale jak dzieci pojadą do szkoły to mogę się zdrzemnąć.U mnie farba szybciutko wywietrzala, aż w szoku byłam w sobotę było malowane a w poniedziałek ledwo było czuć. Gorzej było z nową komoda... Otwarta wietrzyla się chyba ze 3 tygodnie, tylko że to był zapach drewna, nie chemii więc od biedy ujdzie
@Mama Zuzi i Antosia ja to sobie tak pozamienialam spanie, że chodzę spać o 3 a wstaje między 9 a 10... I coś nie mogę tego odkrecic tyle że mogę sobie pospać, bo dzieci i pilnych obowiązków brak
Teraz mnie dwójką pogoniła, więc może zaraz zasnę. Najwyżej będę liczyć barany do rana hehehe
FiLi88
U nas codziennie budzik przed 7, ale jak dzieci pojadą do szkoły to mogę się zdrzemnąć.
Teraz mnie dwójką pogoniła, więc może zaraz zasnę. Najwyżej będę liczyć barany do rana hehehe
Powiem Ci kochana, ze te Twoje objawy to mi tak bardzo mocno przypominaja godzine zero. Nie chce krakac, ale opis jak z podrecznika. Oczyszczanie organizmu, bole jak na @ z krzyza... Mam nadzieje, ze to tylko taka profilaktyczna akcja w ramach przygotowania i jeszcze sie pokulasz w dwupaku
Ja te cos spac dzisiaj nie moge. Juz od pol h sie przewalam w lozku. Wczesniej po 23ej sie obidzilam na siusiu.... A takie juz mialam fajne nocki.... moze jak okno otworze to lepiej bedzie, bo tchu mi brak jak sa pozamykane.
Balonsbalons
Powiem Ci kochana, ze te Twoje objawy to mi tak bardzo mocno przypominaja godzine zero. Nie chce krakac, ale opis jak z podrecznika. Oczyszczanie organizmu, bole jak na @ z krzyza... Mam nadzieje, ze to tylko taka profilaktyczna akcja w ramach przygotowania i jeszcze sie pokulasz w dwupaku
Ja te cos spac dzisiaj nie moge. Juz od pol h sie przewalam w lozku. Wczesniej po 23ej sie obidzilam na siusiu.... A takie juz mialam fajne nocki.... moze jak okno otworze to lepiej bedzie, bo tchu mi brak jak sa pozamykane.
Ja też mam te dwójki dziwne
Może coś w tym jest że to takie przygotowanie przed godziną zero. Ale to może jeszcze potrwać.... W dumie biorac pod uwagę czas w jakim irodziłam starszego to zostały mi jakieś 4 tygodnie
Ale kto wie może donosze i będzie jeszcze 7.... Wolałabym maks 5t
reklama
Pauliska757
U mnie tez krucho z tym spaniem, takie spanie ma raty. Dziś Mały od samego rana kopie po żebrach