reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2018

Wyszłam z wizyty, wszystko ok
emoji4.png
jest siusiak
emoji12.png
Gratulacje synka ;)
Dziewczyny nie obrazcie się za brzydkie słowo ale mam to już gdzieś dostałam migreny i biegunki i tylko jak ktoś coś wspomni że to dziewczynka to łzy w oczach, głos mi załamuje i tyle w temacie nie;(
Także dla mnie temat za świeży i czuje że boli mnie to do teraz ale na tyle ile się zrazilam tak już narazie nic nie kupuje bo to loteria...
Sandrus jeszcze na 100% nie wiadomo jest mała iskierka nadziei i ja trzymam za Ciebie kciuki do Twojej następnej wizyty :)
A ja zeby niemyslec o jutrzejszej wizycie poszlam na wal z corka jest bardzo przyjemnie w sam raz na spacer Zobacz załącznik 868956
Zazdroszczę piękne tereny,córcia super dziewczyna ;)
Co do meczu to nic nie napisze zasnąć nie mogłam :crazy:
Kto dziś wizytuję ? Zgłaszam że ja o 16.30:wink:

reklama
Faktycznie stron codziennie Nam ubywa było 2 dni temu 1011...codziennie jakieś porządki robią.Jak będę mieć dłuższą chwilkę to muszę znaleźć te ciasto drożdżowy z owocami tylko jak pamiętam było zdjęcie i chciałam prosić o przepis :D

Cześć!
Wizytującym życzę aby wszystko poszło po Waszej myśli.
Wczoraj popołudniu znów brzuch mnie bardzo mocno bolał. Ehhh nawet magnez nie pomagał. Dziś już też zaczyna, mam nadzieję, że w górach nie będzie tragedii, bo będę siedziała ciągle na kwaterze [emoji53]

Ja mieszkam w NL i polozna mam na drugiej ulicy od domu do szpitala okolo 12 km a jezdze do niemiec do polskiego ginekologa wole tam pojechac i zapytac o wszystko co chce a niebyc zbywana slowami wszytko jest ok tak musi byc tak sie zdarza

Ja wczoraj robiłam kruche z budyniem i truskawkami:) Przepis jest bardzo prosty a ciasto smaczne :)Zobacz załącznik 867781Przepis na ciasto:
3 szklanki mąki
1 szklanka cukru pudru
2 torebki cukru waniliowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
250g masła lub margaryny ( ja daje margarynę palma)

Mąkę i cukier puder przesiewamy i dodajemy cukier waniliowy, proszek do pieczenia, jaja i margarynę. ( dobrze jest wyciągnąć margarynę wcześniej z lodówki aby była miękka. Kroimy ją na mniejsze kawałki, dodajemy do składników i ugniatamy ciasto. Ja robię to w misce. Ciasto zawijamy w folię spożywczą lub wkładamy do worka foliowego i na 30 min do lodówki. Ja kawałek ciasta wielkości pięści odkładam w woreczku do zamrażarki na kruszonkę, później łatwiej jest zetrzeć na tarce.

Gdy ciasto w lodówce przygotowujemy budynie:
2 budynie śmietankowe lub waniliowe
1 litra mleka
1 łyżka mąki ziemniaczanej
Cukier ( zależy czy jest w składzie budyniu czy nie)

Budyń przygotowujemy tak jak pisze na opakowaniu z tą różnicą że do szklanki gdzie mieszamy budynie dodajemy mąkę ziemniaczaną.
Formę do pieczenia smarujemy tłuszczem i obsypujemy bułka tarta. Ja posiadam formę o wymiarach 25x36. Ciasto układamy na blachę( pamiętać o kawałku ciasta na kruszonkę ) na ciasto budyń może być gorący czy ciepły nic się nie dzieje. Następnie owoce jakie uważacie i robimy kruszonkę. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika 160 stopni na 45 min. Ja piekę na środku z grzałką gora-dół. Po ostygnięciu mozns posypać cukrem pudrem. Gotowe:)
Ja też mistrzynią nie jestem ale to ciasto wychodzi:). A przepis kiedyś znalazłam na stronie przepisyjoli.pl
Smacznego:)
Udało mi się odszukać. Proszę

Faktycznie stron codziennie Nam ubywa było 2 dni temu 1011...codziennie jakieś porządki robią.Jak będę mieć dłuższą chwilkę to muszę znaleźć te ciasto drożdżowy z owocami tylko jak pamiętam było zdjęcie i chciałam prosić o przepis :D
Przepis dodałam. Tak trzeba pamiętać o łyżce mąki ziemniaczanej do budyniu bo wszystko się rozleci. Jak w głównym przepisie.

reklama
Ehhhh góry [emoji7] gdzie jedziecie?
Kwatere mamy na gubałówce.
Muszę opracować plan jakie trasy będziemy pokonywać, żeby nie było to zbyt męczące dla mnie i dzieci. To są nasze początki przygód z górami. Pierwszy raz byliśmy w zeszłym roku kilka dni. W drodze powrotnej chcemy zaliczyć kopalnie soli w Wieliczce...zobaczymy jak wszystko się poukłada.

Do góry