reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Sopek wspolczuje :hmm: ale w takie malenstwo antybiotyki ladowac to dramat. Widocznie inaczej juz sie nie da. Masz zayfanego pediatre?

Klementinka tak to juz jest zr lozecza sa tylko ozdoba pokoju :p ja narazie ko
rzystam z dostawki ale jak przyjdzie prseniesc mala do innego pokoju to bede deptac tysiac razy w nocy:ninja2:

U nas tez roznie w ciagu dnia z tym spaniem. Czasem kilka drzemek po pol godz a czasem spi po 2 godz.:laugh2: zalezy ile i jak zje...a w nocy za to super jak narazie pobudki tylko do jedzenia:happy:

reklama
Lenka tak pediatrę mam super, pomimo licznych przeprowadzek nie zmieniłam nigdy przychodni bo lekarkę mam na prawdę fajna. Wiem co robi, prawda jest taka że on wtedy powinien zostać przyjęty na oddział a nie było miejsc. Tam w szpitalu pewnie szybko by go wyleczyli i już byłby zdrowy..

U nas tez łóżeczko jako oZdoba. W ogóle urządziłam cały pokój małemu i się zastanawiam czemu tak sie spieszyłam. Aktualnie mam tam suszarnie i prasowalnie

Kiedy się kładzie dzieci do osobnego pokoju? Jakie macie doświadczenia?

Fotelik dziecięcy to dla mnie porażka kompletna. Noe dość ze mały siedzi tak zgięty ze od razu refluks daje o sobie znać o go meczy to jeszczenjest tak mały ze już nóżkami dotyka o siedzenie auta. Nie wiem jak on będzie w tym dalej siedział.

Sopek współczuje, biedny maluch. Mój młodszy syn jak miał kilka miesięcy miał 2 razy zapalenie płuc pod rząd, pomogły antybiotyki dożylne i od tej pory tfu tfu przez 7 lat nie był poważnie chory.

My dalej walczymy z alergią, po jednym dniu super dalej jest beznadziejnie z kupą, ale zaczęła bardzo ładnie przybierać w 4 dni 300 gram, wiec moja ekstremalna dieta jej służy.

Karolyn podaje Anastazji kleik ryżowy łyżeczką, może spróbuj, Adaś ma już prawie 4 miesiące. Anastazja tez nie toleruje butli (mam Aventa i Lovi) tylko cycek, stad ta łyżeczka. Będziesz mogła gdzieś pójść, albo ugotuj jabłuszka i mu podaj.

Sopek bedzie dobrze, czasami trzeba podac antybiotyk
moj mlodszy synek tez mial zapalenie pluc jak mial nieco ponad roczek, wyladowalismy w szpitalu bo nie byl dostatecznie dotleniony, po podaniu antybiotyku szybko zaczal dochodzic do siebie.

Panna Migotka tez nie lubie foteliku, dla mnie Klara wpada w niego ale jej wygodnie, lubi jezdzic samochodem.

A ja sie przymierzam do zakupu fotelika do auta ale takiego na stale,nie te ruchome z wozka. Dla mnie to dziadostwo ciezko sie zapina i zle sie nosi... niedlugo minie nasza niby zima i na pewno bede czesciej jezdzic z mala na wycieczki

Magda, ciężko na diecie?

Sopek, biedny ten Twój maluszek. Trzymajcie się dzielnie.

Śmiesznie te maluszki jedzą z tych łyżeczek. Mojemu podaje kropelki na łyżeczce tez to mam wrażenie ze wszystko by z niej zjadł.

reklama
Panna Migotka dosyć ekstremalnie ;) wyrzuciłam z diety mleko, pszenice, jajka, orzechy, a dalej lipa z kupą. Anastazja ma chyba nietolerancję laktozy bo dalej zielony śluz mimo diety, w poniedziałek zrobię jej badania. Podałam jej dzisiaj pierwszy raz krople delicol z laktazą, może będzie lepiej. Na pewno zaczęła pięknie przybierać na wadze na tej mojej diecie, chociaż nie wiem z czego heh bo mleko cieniutkie.

Do góry