reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Ja dzisiaj mam mega doła, martwię się jak ogarnę 3 dzieci, lekcje, pianino, malucha. Mój Maż strasznie dużo pracuje, wraca późno i wszystko mi spadnie na głowę. Dzisiaj się ciulato czuję i nie pojechaliśmy do tego Wrocławia, leżę i oglądam tv, porażka, nienawidzę takiej przymusowej bezczynności. W poniedziałek musowo kupuje koszule, w razie "w" będzie śmiesznie jak wyskoczę w swojej. Flamandka super, to już może być tuż tuż :) ciekawa jestem, która się pierwsza "rozpakuje" z dwupaku :)

reklama
Haha no ja mam termin na 3.11 i licze ze się wcześniej rozpakuje. Jesli w 35+4 mały ważył 3200g to masakra co będzie w 40 tyg

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Haha no ja mam termin na 3.11 i licze ze się wcześniej rozpakuje. Jesli w 35+4 mały ważył 3200g to masakra co będzie w 40 tyg

No, bardzo duże dziecko, 3200 to jak niektóre w 40-tym ważą. Ja mam nadzieje, ze mi się poród zacznie do 2 tyg, mam już kilkanaście razy dziennie skurcze, mocne i coraz dłuższe, mała może się spokojnie rodzic już za 10 dni, mam nadzieje, ze nie będę chodzić do 40-tego tygodnia jak z Błażejem.

No ja mam powoli odstawiac magnez i luteine. Brałam luteine 2 tabletki na noc asmag forte 4×2 więc zadnych skurczy. Teraz biore 1 luteine i asmag forte 3×2. W piatek juz musze wszystko odstawić aby na 37 tydz być na czysto

Patrzcie co dostałam :)
1507396996-aaaaaa.jpeg

Lubię takie prezenty. Ja też biorę nospę i magnez i jeszcze żelazo. Nie mogę się doczekać rozwiązania. Zosię rodziłam w 41 tc. Mam nadzieję że teraz będzie szybciej.
Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

M opowiadał, że u niego w pracy kolegi żona niedawno urodziła noworodka 6 kg:szok:
cała wyprawka za mała, jak jej mąż poszedł do sklepu i poprosił o wyprawkę, to sklepikarka pyta, ile ma dziecko dł. ? a on odpowiada, że 64cm i waży 6 kg, ta w szoku, bo takie rozmiary ma 4 miesięczne niemowlę

nic nie zrobiłam w domu, poza tortem musem czekoladowym i spaghetti
ciąży mi też brzunio i serio jest ogromny:yes:

pocięłam materac piankowy na 3 części, piorę teraz po kolei, Wiciu będzie miał już taki materac, nie kupuję nic innego
ciekawe co mi w poniedziałek za paczki przyjdą
na razie odebrałam piżamę-koszulę, czapeczki, szczotkę i grzebyk, nożyczki do paznokci, motylek-zagłówek, pieluchy tetrowe, już sobie poprałam i poprasowałam

reklama
Do góry