reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Och to okropne ale może okaże się że nie jest tak źle. Z tego co wiem musisz się bardzo oszczędzać i jak najmniej chodzić co pewnie przy rocznym dziecku jest średnio wykonalne. Szkoda że nie da się przyspieszyć wizyty.
U mnie ze zdrowiem już nieco lepiej. Wczoraj przeżyłam chwile grozy. Siedziałam sobie spokojnie aż tu nagle pojawiły się u mnie takie skurcze w brzuchu że myślałam że conajmniej rodzę. Zdążyłam wpaść w panikę ale mama kazała mi się uspokoić. Wstałam, przeszłam się trochę, zadzwoniłam do cioci ginki i oczywiście okazało się że to zwykle skurcze przepowiadające. Uśmiała się ze mnie. No ale cóż w pierwszej ciąży tego nie miałam. No i dręczą mnie od wczoraj co trochę dzięki czemu wiem że już bliżej niż dalej. Stresująca jest ta ciąża. Teraz siedzę z córcią w ogrodzie. Ona kąpie się w baseniku a ja odpoczywam w cieniu.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom
Plus takich skurczy że są bezbolesne:), ale spokojnie nie masz się czym przejmować teraz chociaż wiesz jak wyglądają i następnym razem jeśli się pojawią będziesz wiedziała o tym.

powiem wam dziewczyny ze ja już nie pójde do innego ginekologa. Okazało się po pierwsze, że już nie ma łożyska przodującego (ufff), a po drugie szyjka co prawda jest krótka (ale wszystko jest zamknięte), ale nie kwalifikuje się na żadne szpitale ani krążki. Mam brać magnez, oszczędzać się, unikać wysiłku fizycznego i tyle. Ulżyło mi. Już nigdy do innego lekarza

powiem wam dziewczyny ze ja już nie pójde do innego ginekologa. Okazało się po pierwsze, że już nie ma łożyska przodującego (ufff), a po drugie szyjka co prawda jest krótka (ale wszystko jest zamknięte), ale nie kwalifikuje się na żadne szpitale ani krążki. Mam brać magnez, oszczędzać się, unikać wysiłku fizycznego i tyle. Ulżyło mi. Już nigdy do innego lekarza
ehh :/ tylko niepotrzebnie Cię nastraszyli :/ to dobrze, że wszystko jest ok! Niemniej jednak oszczędzaj się jak tylko możesz. Ważne, że już się uspokoiłaś i wiesz co i jak

Sluchajcie bo o wszystko dopytalam lekarza tylko nie o jedno ;/ czy przy krotszej szyjce (moja ma 26 mm ale podobno na 2 ciążę to nie jest bardzo zle) moge sie wybrac raz dziennie na spacer? Powolutku z 30 min. Bo siedzac w domu mozna zwariowac

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziś mam kontrolowaną glukoze wszystko jest w normie[emoji6][emoji6][emoji6][emoji6]

Napisane na HUAWEI VNS-L31 w aplikacji Forum BabyBoom

No to dobrze ale to dziwne ze jeden uważa ze jest tak złe ze posłałby Cie do szpitala a drugi ze wszystko ok. Ja w pierwszej ciazy miałam skracajaca sie szyjkę i chodziłam na spacery jak dobrze sie czułam. Z dzieckiem idź na płac zabaw ty posiedzisz w piaskownicy i dziecko bedzie szczęśliwe.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No to dobrze ale to dziwne ze jeden uważa ze jest tak złe ze posłałby Cie do szpitala a drugi ze wszystko ok. Ja w pierwszej ciazy miałam skracajaca sie szyjkę i chodziłam na spacery jak dobrze sie czułam. Z dzieckiem idź na płac zabaw ty posiedzisz w piaskownicy i dziecko bedzie szczęśliwe.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Tamtem mnie nastraszyl ze szyjka krotka ale nie umial ocenic jak bardzo i kazal isc na usg. A mój prowadzacy ma dobre usg i od razu ja ocenil

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry