reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dzień dobry wszystkim ;) Uf...krzywa cukrowa już za mną. Dzisiaj w końcu pojechałam zrobić wszelkie badania. Z glukozą miałam spory problem, ale jakoś przez to przebrnęłam :/ chociaż rzucało mną okropnie :( Nie wiem dlaczego, bo raczej niewiele mnie rusza, ale wypicie tego to dla mnie nie lada wyzwanie. Niemniej jednak wyniki ok! No, ale oczywiśćie TSH przekroczone, morfologia też nie idealna. O dziwo chociaż mocz przyzwoity, a tutaj spodziewałam się problemów. Już w przyszłym tygpdniu upragniona kolejna wizyta u gin - już nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego maluszka :) <3 ;)

reklama
Dziewczyny które kupują maluszkom kombinezon zimowy: jaki rozmiar bierzecie? 56 czy 62?

Kurcze....przyznaję bez bicia, ze nawet jakoś o tym nie myślałam. Przede wszystkim musze przywieźć wszelkie kartony z ubrankami po starszym synku i dokładnie je przepatrzeć. Może obejdzie się nawet bez kupna nowego kombinezonu, chociaż szczerze watpię. Jeśli już to pewnie kupię rozmiar 62, a nawet małe 68

Cześć dziewczyny, co u Was? U nas masakra pogodowa. Wiśni nie kupiłam, bo ponoć już nie ma-przegapiłam sezon :( i jestem szczerze wkurzona. W sobotę mam 9 urodziny syna i muszę posprzątać cała chałupę, mam nadzieje ze będzie ładnie, bo planuje grila. Dzisiaj zaczęłam 3 trymestr, we wrześniu będzie już leciało :)

Cześć dziewczyny, co u Was? U nas masakra pogodowa. Wiśni nie kupiłam, bo ponoć już nie ma-przegapiłam sezon :( i jestem szczerze wkurzona. W sobotę mam 9 urodziny syna i muszę posprzątać cała chałupę, mam nadzieje ze będzie ładnie, bo planuje grila. Dzisiaj zaczęłam 3 trymestr, we wrześniu będzie już leciało :)
gratki 3 trymestru, coraz bliżej masz do porodu:D, u mnie jak na razie słońce świeci, u siebie pod konie zeszłego tygodnia widziałam jeszcze wiśnie;) ale raczej to ostatki....

Witam ja tez po badaniu wlasnie czekam na wynik dla mnie wypicie glukozy to koszmar w pierwszej ciazy bylo gorzej bo wymiotowalam teraz tylko nudnosci.
Pogoda zmienna pohmurno juz ktorys dzien. Od powrotu z Palski nie mam zabardzo apetytu , tam robila obiadki mama a tu jak przygotuje cos odechciewa mi sie .
Jak maluchy kopia Was moj daje czadu codziennie.
Trzumajcie sie kochane damy rade.

Anastazja kopie i się rozpycha coraz mocniej, ale głównie jak odpoczywam:) im ona bardziej energiczna, tym ja mniej, w listopadzie zmienię się w kluskę ;)

Witam ja tez po badaniu wlasnie czekam na wynik dla mnie wypicie glukozy to koszmar w pierwszej ciazy bylo gorzej bo wymiotowalam teraz tylko nudnosci.
Pogoda zmienna pohmurno juz ktorys dzien. Od powrotu z Palski nie mam zabardzo apetytu , tam robila obiadki mama a tu jak przygotuje cos odechciewa mi sie .
Jak maluchy kopia Was moj daje czadu codziennie.
Trzumajcie sie kochane damy rade.

To się ciesz, bo ja mam spory apetyt :/ :) chociaż staram się odżywiać racjonalnie to codziennie zgrzeszę jakąś słodkością. Najchętniej lody wieczorem lub ciacho w południe :p z pierwszym synkiem mniej przybierałam na wadze. Nie są to może jakieś wielkie różnice, ale jednak widzę, że teraz szybciej nabieram kształtów i wcale się z tym super nie czuję

Dziewczyny - a ma może któraś z Was problemy z tarczycą? Wczoraj kontrolnie robiłam TSH i znowu wyszło ponad normę, orzy czym dodam, że zażywam ciągle Euthyrox i jestem pod kontrolą lekarza. Umówiłam się na wt do endokrynologa - pewnie zwiększy mi dawkę. Tak czy inaczej po pierwszej ciązy wszystko powolutku wróciło do normy, a teraz znowu "tarczyca się odzywa" :(

reklama
Mi endo powiedziala ze to norma ze TSH rosnie razem z postępującą ciążą. Dlatego sie je tak czesto w ciąży kontroluje

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry