reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

Dzień dobry wszystkim ;) Uf...krzywa cukrowa już za mną. Dzisiaj w końcu pojechałam zrobić wszelkie badania. Z glukozą miałam spory problem, ale jakoś przez to przebrnęłam :/ chociaż rzucało mną okropnie :( Nie wiem dlaczego, bo raczej niewiele mnie rusza, ale wypicie tego to dla mnie nie lada wyzwanie. Niemniej jednak wyniki ok! No, ale oczywiśćie TSH przekroczone, morfologia też nie idealna. O dziwo chociaż mocz przyzwoity, a tutaj spodziewałam się problemów. Już w przyszłym tygpdniu upragniona kolejna wizyta u gin - już nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego maluszka :) <3 ;)

reklama
Dziewczyny które kupują maluszkom kombinezon zimowy: jaki rozmiar bierzecie? 56 czy 62?

Kurcze....przyznaję bez bicia, ze nawet jakoś o tym nie myślałam. Przede wszystkim musze przywieźć wszelkie kartony z ubrankami po starszym synku i dokładnie je przepatrzeć. Może obejdzie się nawet bez kupna nowego kombinezonu, chociaż szczerze watpię. Jeśli już to pewnie kupię rozmiar 62, a nawet małe 68

Cześć dziewczyny, co u Was? U nas masakra pogodowa. Wiśni nie kupiłam, bo ponoć już nie ma-przegapiłam sezon :( i jestem szczerze wkurzona. W sobotę mam 9 urodziny syna i muszę posprzątać cała chałupę, mam nadzieje ze będzie ładnie, bo planuje grila. Dzisiaj zaczęłam 3 trymestr, we wrześniu będzie już leciało :)

Cześć dziewczyny, co u Was? U nas masakra pogodowa. Wiśni nie kupiłam, bo ponoć już nie ma-przegapiłam sezon :( i jestem szczerze wkurzona. W sobotę mam 9 urodziny syna i muszę posprzątać cała chałupę, mam nadzieje ze będzie ładnie, bo planuje grila. Dzisiaj zaczęłam 3 trymestr, we wrześniu będzie już leciało :)
gratki 3 trymestru, coraz bliżej masz do porodu:D, u mnie jak na razie słońce świeci, u siebie pod konie zeszłego tygodnia widziałam jeszcze wiśnie;) ale raczej to ostatki....

Witam ja tez po badaniu wlasnie czekam na wynik dla mnie wypicie glukozy to koszmar w pierwszej ciazy bylo gorzej bo wymiotowalam teraz tylko nudnosci.
Pogoda zmienna pohmurno juz ktorys dzien. Od powrotu z Palski nie mam zabardzo apetytu , tam robila obiadki mama a tu jak przygotuje cos odechciewa mi sie .
Jak maluchy kopia Was moj daje czadu codziennie.
Trzumajcie sie kochane damy rade.

Anastazja kopie i się rozpycha coraz mocniej, ale głównie jak odpoczywam:) im ona bardziej energiczna, tym ja mniej, w listopadzie zmienię się w kluskę ;)

Witam ja tez po badaniu wlasnie czekam na wynik dla mnie wypicie glukozy to koszmar w pierwszej ciazy bylo gorzej bo wymiotowalam teraz tylko nudnosci.
Pogoda zmienna pohmurno juz ktorys dzien. Od powrotu z Palski nie mam zabardzo apetytu , tam robila obiadki mama a tu jak przygotuje cos odechciewa mi sie .
Jak maluchy kopia Was moj daje czadu codziennie.
Trzumajcie sie kochane damy rade.

To się ciesz, bo ja mam spory apetyt :/ :) chociaż staram się odżywiać racjonalnie to codziennie zgrzeszę jakąś słodkością. Najchętniej lody wieczorem lub ciacho w południe :p z pierwszym synkiem mniej przybierałam na wadze. Nie są to może jakieś wielkie różnice, ale jednak widzę, że teraz szybciej nabieram kształtów i wcale się z tym super nie czuję

Dziewczyny - a ma może któraś z Was problemy z tarczycą? Wczoraj kontrolnie robiłam TSH i znowu wyszło ponad normę, orzy czym dodam, że zażywam ciągle Euthyrox i jestem pod kontrolą lekarza. Umówiłam się na wt do endokrynologa - pewnie zwiększy mi dawkę. Tak czy inaczej po pierwszej ciązy wszystko powolutku wróciło do normy, a teraz znowu "tarczyca się odzywa" :(

reklama
Mi endo powiedziala ze to norma ze TSH rosnie razem z postępującą ciążą. Dlatego sie je tak czesto w ciąży kontroluje

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry