reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

Dziewczyny - a ma może któraś z Was problemy z tarczycą? Wczoraj kontrolnie robiłam TSH i znowu wyszło ponad normę, orzy czym dodam, że zażywam ciągle Euthyrox i jestem pod kontrolą lekarza. Umówiłam się na wt do endokrynologa - pewnie zwiększy mi dawkę. Tak czy inaczej po pierwszej ciązy wszystko powolutku wróciło do normy, a teraz znowu "tarczyca się odzywa" :(
Ja biorę letrox i tez mi rośnie. Mam zwiększoną dawkę ale Endo powiedział że teraz już Na tym etapie tarczyca nie zagraża dziecku.... no ale leki trzeba brać

hchy43r8h8l5x99d.png

reklama
Dziewczyny - a ma może któraś z Was problemy z tarczycą? Wczoraj kontrolnie robiłam TSH i znowu wyszło ponad normę, orzy czym dodam, że zażywam ciągle Euthyrox i jestem pod kontrolą lekarza. Umówiłam się na wt do endokrynologa - pewnie zwiększy mi dawkę. Tak czy inaczej po pierwszej ciązy wszystko powolutku wróciło do normy, a teraz znowu "tarczyca się odzywa" :(
U mnie problem z tarczycą pojawił się jakoś pół roku po 1 porodzie, przez ponad 2 lata zażywałam leki, teraz tylko kontrolnie chodzę do lekarza i robię badania czy ona mi nie wzrasta, aktualnie mam w normie ale jeśli przekroczy wiem że będę musiała brać leki.
Co do jej wpływu na ciąże zawsze istnieje ryzyko, nie zależnie który to trymestr...

hm...zobaczymy co mi powie endo. Wizytę mam już we wtorek, także całkiem szybko. Póki co postaram się zbytnio nie przejmować i wykorzystać piękną pogodę. U Was też tak cieplutko? :) Nie wiem jak Wam, ale mi takie upały w ciąży (o dziwo!)bardzo odpowiadają! Jak "normalnie" nie lubię skwaru, to w ciąży mi to pasuje. Zakładam luźną kieckę, nic mnie nie ciśnie, nie gniecie, czuję się komfortowo. NO...tylko żylaki wtedy wychodzą, ale już taka moja uroda :/ Miłego dnia wszystkim! ;)

U nas wreszcie ciepło. Powinnam siędzisiaj bawić na weselu a zamiast tego zdycham w domu. W czwartek zaczął mnie boleć pęcherz a w piątek miałam już taką infekcję dróg moczowych jakiej bym się nigdy nie spodziewała. Na dodatek po furaginie dostałam strasznych bólów głowy i wymiotów. W efekcie siedzę w ogrodzie opatulona kocem. Zo bawi się w namiocie bo nie chciała jechać a męża wysłałam na ślub i obiad bo w końcu prezent kupiliśmy i potwierdziliśmy że będziemy więc niech chociaż on wyjdzie z domu.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas wreszcie ciepło. Powinnam siędzisiaj bawić na weselu a zamiast tego zdycham w domu. W czwartek zaczął mnie boleć pęcherz a w piątek miałam już taką infekcję dróg moczowych jakiej bym się nigdy nie spodziewała. Na dodatek po furaginie dostałam strasznych bólów głowy i wymiotów. W efekcie siedzę w ogrodzie opatulona kocem. Zo bawi się w namiocie bo nie chciała jechać a męża wysłałam na ślub i obiad bo w końcu prezent kupiliśmy i potwierdziliśmy że będziemy więc niech chociaż on wyjdzie z domu.

o jejku :/ współczuję :/ niestety znam ten ból - w poprzedniej ciąży miewałam dwukrotnie okropne zapalenie pęcherza. Szkoda, że "nałożyło" Ci się z weselem. Zawsze to jakieś wyjście i rozrywka. Już nie wspomnę o tych pysznościach :p Oby szybko Ci minęło!

Chyba coś jest w powietrzu. Ja właśnie skończyłam brać furagibe, w poniedziałek idę znów na posiew. Urodziny Tymka przełożyliśmy na jutro, bo nie wyrobiliśmy się z remontem-dzisiaj kończyli kłaść płytki w kuchni. Dzisiaj zchrzanilam 2 ciasta. Nie czuje smaku, wiec obiady tez chrzanię, M. delikatnie sugeruje koniec gotowania do 9 miesiąca. Chyba to jest dobry pomysł, bo wszystko mi leci z rak i mało co mi wychodzi. Pogoda cudna, czas na odpoczynek ;)

Ja dzis poszlam na kontrole do gina (nie mojego prowadzacego bo nie bylo terminu) bo przez weekend odczuwalam dziwne klocia po prawej stronie ktore sie z wysiłkiem nasilaly i okazalo się ze poza lozyskiem przodujacym brzeznie szyjka "jest krotka" dostałam skierowanie na usg z ocena szyjki ale to dopiero za tydzien.w pt bylam na wizycie i nic o szyjce nie bylo mowy ;(((( juz sama nie wiem jak to bedzie. Mam roczne dziecko ktorym musze się zająć ;(

Napisane na LG-H850 w aplikacji Forum BabyBoom

Ja dzis poszlam na kontrole do gina (nie mojego prowadzacego bo nie bylo terminu) bo przez weekend odczuwalam dziwne klocia po prawej stronie ktore sie z wysiłkiem nasilaly i okazalo się ze poza lozyskiem przodujacym brzeznie szyjka "jest krotka" dostałam skierowanie na usg z ocena szyjki ale to dopiero za tydzien.w pt bylam na wizycie i nic o szyjce nie bylo mowy ;(((( juz sama nie wiem jak to bedzie. Mam roczne dziecko ktorym musze się zająć ;(

o kurczę :( przede wszystkim postaraj się zbytnio nie martwić i nie przemęczać. Wiem, ze to tak łatwo się mówi, ale niestety niewiele więcej możesz zrobić. Jak tylko możesz to odpoczywaj, połóż się na chwilkę. Ja mam wizytę już jutro. Mam nadzieję, ze wszystko jest w porządku

Trzymaj sie. Ja tez mam roczniaka w domu i nie wyobrażam sobie jej zostawić gdybym w szpitalu miała zostac.. na pewno bedzie ok. Tylko sie oszczędzaj.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Och to okropne ale może okaże się że nie jest tak źle. Z tego co wiem musisz się bardzo oszczędzać i jak najmniej chodzić co pewnie przy rocznym dziecku jest średnio wykonalne. Szkoda że nie da się przyspieszyć wizyty.
U mnie ze zdrowiem już nieco lepiej. Wczoraj przeżyłam chwile grozy. Siedziałam sobie spokojnie aż tu nagle pojawiły się u mnie takie skurcze w brzuchu że myślałam że conajmniej rodzę. Zdążyłam wpaść w panikę ale mama kazała mi się uspokoić. Wstałam, przeszłam się trochę, zadzwoniłam do cioci ginki i oczywiście okazało się że to zwykle skurcze przepowiadające. Uśmiała się ze mnie. No ale cóż w pierwszej ciąży tego nie miałam. No i dręczą mnie od wczoraj co trochę dzięki czemu wiem że już bliżej niż dalej. Stresująca jest ta ciąża. Teraz siedzę z córcią w ogrodzie. Ona kąpie się w baseniku a ja odpoczywam w cieniu.

Do góry