reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Cześć
Wybaczcie ciszę z mojej strony ale zaczął sięnajbardziej stresujący okres dla mnie w tym roku. W sobotę robiłam pierwszy raz córce przyjęcie urodzinowe dla koleżanek z przedszkola. Przyszło też kilka mam. Byłam tak podekscytowana i zajęta że nawet zapomniałam zdjęć robić (byłam sama, mąż w pracy) ale wyszło pięknie. Wczoraj były właściwe urodziny i msza za córcię, po której robiłam wielką kolację dla rodziny. Dobrze że tym razem mąż był w domu i mama mi pomogła. Dzisiaj jadę do banku w sprawie kredytu bo kupujemy mieszkanie o ile uda nam się wygrać przetarg. Jutro mamy przesłuchanie bo musimy odrzucić spadek za córkę. W weekend wesele. W środę przetarg. A jak się uda to potem znów kredyt, notariusz, remont i przeprowadzka. Chodzę jak na szpilkach. A jeszcze w międzyczasie glukoza i lekarz.

Czy was też tak boli "podwozie" jakby mi ktoś próbował je wypchnąć. Do tego siada mi kręgosłup. O dziwo bardzo szybko mi ta ciąża leci. Już ponad połowa za mną. Jeszcze chwila i koniec. Stwierdzam że jakoś za mało czasu żeby sięnacieszyć tym stanem ;)
A co tam u Was? Lecę poczytać co pisałyście ostatnio.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Czasem rozchodzi się kość łonowa, zgłoś to lekarzowi, żeby sprawdził czy wszystko Ok, wtedy bardzo boli faktycznie. Ja mam problem z zadyszką, po wejściu na schody sapie jak babcia

Czytałam o tym rozchodzącym sie spojeniu. Ostatnio zgłaszałam, ale wtedy bardziej mnie bolały "mięśnie", takie zakwasy po rowerze [emoji23]. Zbadał mnie, sprawdził szyjkę i zaczal dotykać ścianki pochwy, to prawa ścianka bardzo bolała reszta nie, ale to było 3 tygodnie temu. Powiedział, ze to normalne i ze będzie coraz gorzej. "Takie niemile uroki ciazy"

No i chyba jest, bo teraz mnie boli ewidentnie kość łonowa. Jak idę prosto to jest w miare spoko, ale jak mam zrobić krok w bok to juz kolorowo nie jest. Chrupie mi tam coś jak sie w nocy przekręcam... nie za fajne uczucie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja siedzę po glukozie, bleee

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
obyś miała dobre wyniki po glukozie:)

Ogólnie osoby które lubią słodkie, lepiej przechodzą to badanie, ja praktycznie nie jem słodkiego i do tego nic nie słodzę:)

Co do waszych bolących mięśni, kręgosłupa, itp. poleciłabym wam odwiedzić rodzinnego i by ten dał jakieś skierowanie do jakiegoś specjalisty

Dziewczyny które kupują maluszkom kombinezon zimowy: jaki rozmiar bierzecie? 56 czy 62?

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi2330 ja mam dosyć cienki na 56 na wyjście ze szpitala, mam jeden na 62 i taki trochę większy 62-68 więc to powinno mi wystarczyć na całą zimę, tu jest trochę cieplej niż w Polsce, lekkie przymrozki w nocy i ok 0-7 st w dzień

Mnie też powoli już wszystko boli, tzn nogi najbardziej ale ogólnie czuję się taka ociężała, już ciężko mi golic nogi i obcinac paznokcie u nóg

Idę pod koniec tygodnia do koleżanki odkupić od niej ubranka po jej córce, już nie mogę się doczekać, jak ja lubię te malutkie sukienusie :-)

ja też bym kupiła większy, nawet koło 68 - wtedy powinien wystarczyć na całą zimę :) chyba, że się urodzi duże dziecko to i taki może być za mały :)

Też kupiłabym większy kombinezon. Lepiej nawet na 68 to powinien starczyć na cały sezon.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ogólnie osoby które lubią słodkie, lepiej przechodzą to badanie, ja praktycznie nie jem słodkiego i do tego nic nie słodzę:)

oj :) mogłabym polemizować :) uwielbiam słodkie, a glukoza to dla mnie istny koszmar :( na szczęście mam już to za sobą ;)

Do góry