reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

reklama
Cześć
Wybaczcie ciszę z mojej strony ale zaczął sięnajbardziej stresujący okres dla mnie w tym roku. W sobotę robiłam pierwszy raz córce przyjęcie urodzinowe dla koleżanek z przedszkola. Przyszło też kilka mam. Byłam tak podekscytowana i zajęta że nawet zapomniałam zdjęć robić (byłam sama, mąż w pracy) ale wyszło pięknie. Wczoraj były właściwe urodziny i msza za córcię, po której robiłam wielką kolację dla rodziny. Dobrze że tym razem mąż był w domu i mama mi pomogła. Dzisiaj jadę do banku w sprawie kredytu bo kupujemy mieszkanie o ile uda nam się wygrać przetarg. Jutro mamy przesłuchanie bo musimy odrzucić spadek za córkę. W weekend wesele. W środę przetarg. A jak się uda to potem znów kredyt, notariusz, remont i przeprowadzka. Chodzę jak na szpilkach. A jeszcze w międzyczasie glukoza i lekarz.

Czy was też tak boli "podwozie" jakby mi ktoś próbował je wypchnąć. Do tego siada mi kręgosłup. O dziwo bardzo szybko mi ta ciąża leci. Już ponad połowa za mną. Jeszcze chwila i koniec. Stwierdzam że jakoś za mało czasu żeby sięnacieszyć tym stanem ;)
A co tam u Was? Lecę poczytać co pisałyście ostatnio.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

Czasem rozchodzi się kość łonowa, zgłoś to lekarzowi, żeby sprawdził czy wszystko Ok, wtedy bardzo boli faktycznie. Ja mam problem z zadyszką, po wejściu na schody sapie jak babcia

Czytałam o tym rozchodzącym sie spojeniu. Ostatnio zgłaszałam, ale wtedy bardziej mnie bolały "mięśnie", takie zakwasy po rowerze [emoji23]. Zbadał mnie, sprawdził szyjkę i zaczal dotykać ścianki pochwy, to prawa ścianka bardzo bolała reszta nie, ale to było 3 tygodnie temu. Powiedział, ze to normalne i ze będzie coraz gorzej. "Takie niemile uroki ciazy"

No i chyba jest, bo teraz mnie boli ewidentnie kość łonowa. Jak idę prosto to jest w miare spoko, ale jak mam zrobić krok w bok to juz kolorowo nie jest. Chrupie mi tam coś jak sie w nocy przekręcam... nie za fajne uczucie.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

A ja siedzę po glukozie, bleee

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
obyś miała dobre wyniki po glukozie:)

Ogólnie osoby które lubią słodkie, lepiej przechodzą to badanie, ja praktycznie nie jem słodkiego i do tego nic nie słodzę:)

Co do waszych bolących mięśni, kręgosłupa, itp. poleciłabym wam odwiedzić rodzinnego i by ten dał jakieś skierowanie do jakiegoś specjalisty

Dziewczyny które kupują maluszkom kombinezon zimowy: jaki rozmiar bierzecie? 56 czy 62?

hchy43r8h8l5x99d.png

Mimi2330 ja mam dosyć cienki na 56 na wyjście ze szpitala, mam jeden na 62 i taki trochę większy 62-68 więc to powinno mi wystarczyć na całą zimę, tu jest trochę cieplej niż w Polsce, lekkie przymrozki w nocy i ok 0-7 st w dzień

Mnie też powoli już wszystko boli, tzn nogi najbardziej ale ogólnie czuję się taka ociężała, już ciężko mi golic nogi i obcinac paznokcie u nóg

Idę pod koniec tygodnia do koleżanki odkupić od niej ubranka po jej córce, już nie mogę się doczekać, jak ja lubię te malutkie sukienusie :-)

ja też bym kupiła większy, nawet koło 68 - wtedy powinien wystarczyć na całą zimę :) chyba, że się urodzi duże dziecko to i taki może być za mały :)

Też kupiłabym większy kombinezon. Lepiej nawet na 68 to powinien starczyć na cały sezon.

Napisane na LG-M320 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Ogólnie osoby które lubią słodkie, lepiej przechodzą to badanie, ja praktycznie nie jem słodkiego i do tego nic nie słodzę:)

oj :) mogłabym polemizować :) uwielbiam słodkie, a glukoza to dla mnie istny koszmar :( na szczęście mam już to za sobą ;)

Do góry