reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Listopadowe mamy 2017

hej dziewczyny!
ja się do szkoły rodzenia nie wybieram. Byłam wcześniej i mam wrażenie, że co miałam wiedzieć to wiem. Mam dwie znajome doule i one sprzedają mi gigantyczna ilosć wiedzy o dziecku i porodzie, w sumie chyba przy tym zostanę :)
Ja dalej nie czuję ruchów, jakieś smyrnięcia jak leżę i czasami taki twardszy brzuch jakby się tam wyginało, ale to wszystko.

A co do Waszych opisów to na serio jesteście mega gościnne, dla mnie mój dom to mój zamek i jakbym miała kogoś gościć przez całe wakacje to bym chyba nie dała rady :)

reklama
@89Katia jeśli się dzisiaj potwierdzi to będzie Sofia i nasze dwa nazwiska, chociaż mój mąż próbuje usilnie jeszcze jakieś wcisnąć ;) tutaj jest taka tradycja, wszyscy mają długie wiązanki, mój mąż ma dwa imiona i trzy nazwiska. Wiadomo na codzień posługuje się pierwszym i ostatnim, no ale jednak! Więc walczę o najkrótsza możliwa wersję [emoji14]

p19uskjojbeqaxq5.png

Dziewczyny obudziłam się dzisiaj z myślą, że ja "nic nie wiem" jakie butelki kupic, jakie pampersy, jak karmic, przewijać, kąpać itp. i wpadłam w panike :D
Zostało niby jeszcze dużo czasu, a ja mam dużo na głowie :(

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

Hejka z rana, choć bliżej już południa [emoji4]
Clue bardzo mi sie podoba Twój wpis, fajnie że masz tyle cierpliwości i zrozumienia [emoji4] ja się staram myśleć że tak jak my byliśmy wychowywanie przez nieidealnych rodziców tak i nasze dzieci będą. Każdy kładzie nacisk na inny element wychowania bo czasu na ideałom porostu nie ma. A też charaktery dzieci są inne i w innych kwestiach latwoej jest wyegzekwować to na czym mam zależy. Do tego samo życie też dokłada problemów i nie zawsze to co zaplanujemy jest możliwe do zrobienia. Jasne że pewne standardy dobrego wychowania powinny być zachowane a przykład zawsze idzie z goty ale tez trzeba pamiętać że innych zawsze oceniamy bardziej srogo niż siebie i swoje dzieci. Jak to powiedziała kiedyś moja kuzynka inne dziecko jest po prostu niegrzeczme a nasze ma gorszy dzien/etap w życiu itp. [emoji6]
Co do gości przez całe wakacje to pewnie po pierwszym sezonie nikt by mnie więcej nie odwiedził bo jakoś nie potrafię robić dobrej miny a mocno mnie denerwuje jak obcy za dług o mi się po domu kręcą.
Co do szły rodzenia to chodziłam i bardzo mi się podobało. W tej ciąży raczej nie będę miała czasu.
Ja ruchy czuje zazwyczaj wieczorem jak w końcu usiądę i odpoczywam [emoji6]
Miłego dnia dla każdej i powodzenia na wizytach.

Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom

@Lola94 Czuję dokładnie to samo. Nie mam zielonego pojęcia o dzieciach i nawet w życiu takiego maluszka na rękach nie trzymałam. Gdyby nie to, że mam moją mamę u boku, która już ma zapowiedziane, że jak się dziecko urodzi, to bierze urlop i mi wszystko pokazuje, to naprawdę oszalałabym z nerwów.

Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny każda z nas kiedyś nie miała doświadczenia :) uwierzcie w swój instynkt. On sie obudzi :) świadomie na pewno nie zrobicie dziecku krzywdy. I każda z nas jest najlepsza mama dla swojego dziecka. :)

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

reklama
@ludek0288 ja w pierwszej ciąży chodziłam do szkoły rodzenia i bardzo polecam, 2,5 miesiąca spotkań, dużo wiedzy, fitness i masaże, nauka chustowania, full wypas i poza chustą wszystko na nfz :) uczęszczać można bodajże od 22tc więc teraz to dobry moment na poszukiwanie i zapisy :)

@shaggy trzymam kciuki aby powód plamień się wyjaśnił!

@ewka2 w sumie dobre pytanie, ja ostatnio miałam wyznaczoną ostatnią wizytę na dzień po terminie i do tego momentu było L4, urodziłam przed terminem więc nawet się nie wgłębiałam ale jak nie L4 to raczej macierzyński, myślę, że da się dogadać z lekarzem aby np. dał zwolnienie na ten tydzień czy 10 dni dłużej bo tak byłoby najprościej no ale może ktoś ma doświadczenie w tej kwestii :)

Do góry