Ja w ciąży bym wykupiła dodatkowo ubezpieczenie poza EKUZ, są takie które uwzględniają dodatkowe komplikacje związane z ciążą.Tak w ogóle to hej dziewczyny nie odzywałam się dziś ale wracałam domku rodzinnego i jakoś tak nie było czasu, wszystko chyba nadrobiłam [emoji14] w razie czego dopytam hehe. mam do was pytanie, lecę niedługo do Oslo a później na tą Malte i zastanawiam się nad ubezpieczeniem europejskim, myślicie że warto? Czy któraś ma coś takiego?
reklama
estrelicia
Fanka BB :)
@Marika92 karta ekuz to poświadczenie, że jesteś ubezpieczona w Polsce, bez niej też nikt nie może odmówić Ci pomocy w placówkach publicznych na terenie Unii, ale z nią jest szybciej i łatwiej niestety korzystałam z opieki zdrowotnej w krajach Unii i z kartą i bez, zawsze działało, tyle że z kartą trochę szybciej ale życzę Ci żebyś w ogóle nie potrzebowała tego sprawdzać!
@inka.jestem ale masz przeżycia! Dbaj o siebie, robisz sobie jakąś przerwę w pracy teraz?
@Antonia2016 Gratulacje! Ciekawe jak nasze statystyki, czy będzie więcej kawalerow czy panienek
@inka.jestem ale masz przeżycia! Dbaj o siebie, robisz sobie jakąś przerwę w pracy teraz?
@Antonia2016 Gratulacje! Ciekawe jak nasze statystyki, czy będzie więcej kawalerow czy panienek
KotekPsotek
Dzieki dziewczyny. Liczylam sie z tym, ze beda problemy. Syna donosilam rowno do 36tc, tak samo jak teraz zastrzyki 2x dziennie i tabletki i lezalam od 20tc, pessar wowczas mialam zalozony. Teraz troche szybciej mnie to wszystko dopadlo ale dam rade. Podobno do 2dni po zalozeniu szwu trzeba lezec non stop a potem to zalezy. Teraz troche lozysko mam nisko, na szczescie na tylnej scianie, stad krwawienie ale jak bedzie szew i oszczedny tryb zycia to powinno sie podciagnac do gory. Wiedzialam, ze ciaza u mnie to nie sielanka wiec nie marudze bo wiem ze to nic nie daje, tylko sie czlowiek niepotrzebnie nakreca, tylko robie co moge, zeby donosic na pewno leniwe lato mnie czeka, bo ze szwem to zadne dalekoe podroze, samolot absolutnie niewskazany. Moze moja mama do nas przyleci na pol roku pomoc nam w domu i przy naszym 4latku. Dobrze by bylo.
Dobrze że masz takie podejście,życzę powodzenia i donoszenia
Majeczka85
Znalazłam labolatorium które zbada mi kleszcz więc zawioze dla świętego swojego spokoju. Szkoda że na wyniki czeka się 9 dni;(Prawdopodobnie w środę będę miała wizytę u lekarza chorób zakaźnych. Nie widzę już sensu iść do lekarza pierwszego kontaktu.
kasiap3
Dziekuje to mile [emoji4] na pewno sie odezwe, juz odliczam dni do wolnego [emoji4]@inka.jestem Jezu to się strachu najadłaś! Podali przyczynę krwawienia? Dobrze, że założą szew. Bezpiecznie donosisz ciażę do terminu. Ja wczoraj wróciłam ze szpitala.
@kasiap3 kojarzę Cię z początków Napisz do mnie priv jak już będziesz chciała włączyć się w życie forum
Tak w skrócie to u mnie wszystko dobrze, brzuch rośnie, na 99% będzie drugi chłopak [emoji4]
Od lipca synek zczymś nowe przedszkole, oczywiście już przeżywam [emoji6] poza tym planujemy przeprowadzkę więc póki co wstrzymuje się z zakupami dla maluszka.
Trzymam za Was wszystkie kciuki i do usłyszenia niebawem [emoji4]
Ps. Co do forum to podzielę się moim doświadczeniem. Do porodu funkcjonowały dwa fora, zamknięte i otwarte. Po porodzie otwarte pomalu umarło. W ogóle po porodzie bardzo dużo dziewczyn przestaki się odzywać.
Napisane na SM-J710F w aplikacji Forum BabyBoom
Antonia gratuluje syneczka!!!! Bedziesz królowa wśród swoich chłopaków.
Dziewczyny, czyli rozumiem, ze osoby chętne, które wymieniłem w dwoch postach odnośnie forum zamkniętego zostały zaakceptowane i mogę je przekazać do aniaslu i tum samym dodać je do forum zamkniętego, tak?
Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom
Dziewczyny, czyli rozumiem, ze osoby chętne, które wymieniłem w dwoch postach odnośnie forum zamkniętego zostały zaakceptowane i mogę je przekazać do aniaslu i tum samym dodać je do forum zamkniętego, tak?
@inka.jestem nie zazdroszczę przeżyć, no i tego przymusowego leżenia. Dobrze, ze z małą wszystko ok! Oby juz sie obyło bez niespodzianek.
Kupilam truskawki, ale wyjątkowo bez smaku są jakieś
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Kupilam truskawki, ale wyjątkowo bez smaku są jakieś
Napisane na F3111 w aplikacji Forum BabyBoom
Asik79
Antonia gratuluje syneczka!!!! Bedziesz królowa wśród swoich chłopaków.
Ja na tak
Hej dziewczynymi to w sumie obojętne czy przyjmiemy wszytskie dziewczyny do grona zamkniętych czy nie ,uważam że nie ma co ciągnąć dwoch wątków bo jak mowiecie z doświadczenia nawet to się nie sprawdzi umrze tak czy tak..ogólne forum są wszędzie i rzeczywiscie jak ktoś wogle czasu nie znajdzie by z nami pisać udzielać się tylko czytać to bez sensu by był też na zamknietym..a dla nas bez sensu pisać na ogólnym o pogodzie a na zamknietym o naszej codzinnosci...o zyciu...a żeby tylko czytać to jest wiele stron z poradami forum otwartych więc i te mamy które chcą tylko czytać znajdą miejsce dla siebie..ja też może nie jestem jakaś super aktywna ale bez przesady na jeden czy dwa posty dziennie znajde czas i każdy jeśli chce to znajdzie juz nie mowiac codzinennie nawet...bo czytać to i my czytamy ale trzeba też dać coś od siebie takie jest moje zdanie
@Antonia2016 gratulacje synusia !!!najważniejesze że wszytsko ok!
@inka.jestem Będzie już tylko dobrzetrzymamy kciuki
A co do paznokci hybrydowych robię cały czas i podobno są najbezpieczniejsze w ciąży ,podobno lakiery zwykle mają niektore niebezepiczne substancje najlepiej czytać były to glownie 2 składniki.
Kochane gdzie kupujecie krótkie ciążowe spodenki?
Ale mi tą zupą ogórkową narobilyscie smakuaż bym nagotowała gar ale muszę odłżyć pragnienie bo jutro z Synkiem i M.na wieś nie mogę się doczekać ze wsi zwiozę też parę rzeczy po Synku które odłozyłam kiedyś na drugie
A co do paznokci hybrydowych robię cały czas i podobno są najbezpieczniejsze w ciąży ,podobno lakiery zwykle mają niektore niebezepiczne substancje najlepiej czytać były to glownie 2 składniki.
Ale mi tą zupą ogórkową narobilyscie smakuaż bym nagotowała gar ale muszę odłżyć pragnienie bo jutro z Synkiem i M.na wieś nie mogę się doczekać ze wsi zwiozę też parę rzeczy po Synku które odłozyłam kiedyś na drugie
reklama
Ja zaopatrzyłam się w spodenki z dzianiny w h&m, ale takie zwykłe nie ciążowe. Doszłam do wniosku, że jak będzie gorąco to ten pas na brzuchu będzie mnie niepotrzebnie grzał.Hej dziewczynymi to w sumie obojętne czy przyjmiemy wszytskie dziewczyny do grona zamkniętych czy nie ,uważam że nie ma co ciągnąć dwoch wątków bo jak mowiecie z doświadczenia nawet to się nie sprawdzi umrze tak czy tak..ogólne forum są wszędzie i rzeczywiscie jak ktoś wogle czasu nie znajdzie by z nami pisać udzielać się tylko czytać to bez sensu by był też na zamknietym..a dla nas bez sensu pisać na ogólnym o pogodzie a na zamknietym o naszej codzinnosci...o zyciu...a żeby tylko czytać to jest wiele stron z poradami forum otwartych więc i te mamy które chcą tylko czytać znajdą miejsce dla siebie..ja też może nie jestem jakaś super aktywna ale bez przesady na jeden czy dwa posty dziennie znajde czas i każdy jeśli chce to znajdzie juz nie mowiac codzinennie nawet...bo czytać to i my czytamy ale trzeba też dać coś od siebie takie jest moje zdanie