reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Listopadowe mamy 2017

@inka.jestem Jezu to się strachu najadłaś! Podali przyczynę krwawienia? Dobrze, że założą szew. Bezpiecznie donosisz ciażę do terminu. Ja wczoraj wróciłam ze szpitala.

@kasiap3 kojarzę Cię z początków :) Napisz do mnie priv jak już będziesz chciała włączyć się w życie forum :)

reklama
Hi dziewczyny. Niezagladalam kilka dni i tyle napisalyscie, ze nienadrobie.
We wtorek wieczorem trafilam na ER z krwawieniem. Myslalam, ze zawalu dostane, cale szczescie mam baby doppler to chociaz wiedzialam, ze mala zyje. Mam bezwzgledny nakaz lezenia. Juz mam tylko plamienia. Jestem w domu u nas nie ma czegos takiego jak patologia ciazy w szpitalu. Zaopatrza Cie i do domu. Prawdopodobnie w przyszlym tyg bede miala zakladany szew pod narkoza bo grozi mi niewydolnosc szyjkowa i mam zagrozenie porodem przedeczesnym. Dzisiaj koncze 15tc jeszcze taka dluga droga przede mna a tu takie problemy. Chcialabym wytrwac do 34tc
Pozdrawiam wszystkie!!!
Dobrze że wszystko pod kontrolą, musisz dużo odpoczywać, spokoju życzę :)

Tak w ogóle to hej dziewczyny :) nie odzywałam się dziś ale wracałam domku rodzinnego i jakoś tak nie było czasu, wszystko chyba nadrobiłam [emoji14] w razie czego dopytam hehe. mam do was pytanie, lecę niedługo do Oslo a później na tą Malte i zastanawiam się nad ubezpieczeniem europejskim, myślicie że warto? Czy któraś ma coś takiego?

w57v3e3koaz4x3nq.png
Ja wyrabiałam sobie takie ubezpieczenie jakieś 2 lata temu miało ważność z pół roku , myślę że warto, będziesz czuła się bezpieczniej .

Ja od 6 tygodnia robię sobie zastrzyki w brzuch z clexane... mam często siniaki ale trudno.. Muszę a co do zrostów też mi się niestety robią :( chyba nie ma większej rady na to jam tylko dać radę. Ewentualnie można robić sobie zastrzyki w udo bądź ramię

w57v3e3koaz4x3nq.png
Też robie z heparyna. Robie z kilka dni po jednej stronie pępka a potem kilka dni po drugiej, wtedy ta pierwsza strona odpoczywa :-)

xnw40tc7sy506vxn.png

hej @Marika92 jasne wyrób, szczególnie że dostaje się ją od ręki. Ja wyjeżdżam w lipcu do niemiec to ginekolog kazała mi bezwzględnie ubezpiecznie, karte ciąży i najlepiej zabrac ze sobą badania. Ja wszystko trzymam w skoroszycie, więc chyba tak też zrobię.

@Majeczka85 jak nie przebadasz od razu kleszcza i nie weźmiesz antybiotyku w odpowiednim momencie to będzie po ptokach, kolejny przykład spychologii w polskiej służbie zdrowia, brak słów :( borelioza jest bardzo poważną chorobą, nie lekceważ jej...

Na majówkach forum zamknęliśmy niedługo przed pierwszymi porodami, potem nieaktywne osoby były usuwane dość szybko, taki system sprawdził się wtedy u nas :) wątek ogólny na pewno umrze śmiercią naturalną a po porodach piszę się jeszcze bardzo dużo, szczególnie przy karmieniu ;)

@xdzo19 czekam na krótkie spodenki z h&m, za parę dni powinny dojść :)

@hugins ja chustowałam synka i bardzo polecam ale po jakimś kursie, trzeba wiedzieć co i jak podociągać a na podstawie filmików z youtube może być to ciężkie do ogarnięcia :/

U mnie z ciążowych ubrań to tylko spodnie, reszta ciuszków normalna z szafy :)

@Borysiatko mam detektor płaczu, u mnie przydatna rzecz od kiedy synek został przeniesiony do swojego pokoju w 7mż, w sumie typowa niania z podglądem nie była u mnie potrzebna :)

@KotekPsotek kupiłam poduszkę fikimiki, sprawdza się a potem może nawet służyć jako kojec dla noworodka :)

Cały dzień spędziłam u mojej mamy, pomogła mi przy synku więc miałam sporo czasu dla siebie no i od rana załatwiłam laboratorium bo wizyta już za tydzień, niech te dni szybko mijają :D
Prawdopodobnie w środę będę miała wizytę u lekarza chorób zakaźnych. Nie widzę już sensu iść do lekarza pierwszego kontaktu.

3jgx3e3k9n678rt6.png

reklama
Ja od 6 tygodnia robię sobie zastrzyki w brzuch z clexane... mam często siniaki ale trudno.. Muszę a co do zrostów też mi się niestety robią :( chyba nie ma większej rady na to jam tylko dać radę. Ewentualnie można robić sobie zastrzyki w udo bądź ramię

w57v3e3koaz4x3nq.png

No właśnie chodzi mi o to czy próbowałaś w udo? o ręce nic nie słyszałam. Muszę się chyba wczytać w temat.

Do góry